Last news in Fakti

21 Август, 2021 20:29 1 566 7

Прокуратурата в Молдова търси подкрепа от ЕС

  • молдова-
  • прокурори-
  • мая санду

Сигнал за действия на държавния глава

Прокуратурата в Молдова търси подкрепа от ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на главната прокуратура на Молдова обявиха, че очакват ЕС да вземе отношение по действията на държавния глава, съобщи ТАСС.

Посочва се, че европейските форуми следят за върховенството на правото в отделните държави. Очаква се позиция относно отношението на държавния глава Мая Санду.

Тя опитва да измени процедурата за оценка на главния прокурор. Търсят се и промени във върховния съвет на прокурорите.

Изпратена е телеграма до Съвета на Европа и международната асоциация на прокурорите. Смята се, че подобни изменения може да търсят политическо влияние върху прокуратурата.

Главният прокурор Александър Стояногло обяви, че държавният глава опитва да влияе на прокуратурата. Така търси решения срещу свои съперници.

Представители на Мая Санду отричат тези твърдения.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТрагедияЕС

    8 1 Отговор
    А пък аз предлагам някоя африканска държава да търски помощ от българската прокуратура. Тези от ЕС са най-зле корупционно, самата идея че Молдова има нужда от тях ... е трагедия за тях.
  • 2 Сандо

    11 0 Отговор
    Молдова член ли е?Не е!Е къв го търси тогава от някой,който няма власт над нея?Светът ,или поне управляващите,съвсем езтрещя.
  • 3 тия па

    4 1 Отговор
    са си загубили акъла, ако са го имали, а доколкото знам. президентката им не е фен на Лукашенко, а е "проевропейски" ориентирана. Така че...що не питат други "с гайдите", а се надат на Съвета на Европа?
  • 4 Българска работа

    2 2 Отговор
    Стояноглу=сина на Стоян, мешавица с турското ни минало. Мая Санду- умалително на Александрова при българите в Бесарабия и северна Добруджа😀
  • 5 GnG

    6 1 Отговор
    Учудвам се, че тези ПРЕДСТАВИТЕЛИ на главната прокуратура на Молдова, не са потърсили помощ направо от ПРОТЕКТОРА, северно-американската държава САЩ ?! :)

    В ПРОТЕКТОРАТА "България" сме толкова доволни от ДУШМАНЛЪКА им, че мине не мине време, все "искаме" да си платим още 8 някоя друга осмица самолети от тях ! :)
  • 6 Виталия

    6 0 Отговор
    Молдова е в Балкански Политически клуб, където са България, Румъния, Гърция, Турция и сръбски републики. Нормални са действията на Президентката, предвид генния й произход, хич не ме учудва!
  • 7 Хаххахаха

    0 0 Отговор
    Намерила пт кого да иска помощ