Last news in Fakti

10 Август, 2021 20:20 2 888 21

Шефът на ВВС на САЩ: Трябва да посрещнем Китай с бързина, фокус и ангажираност!

  • сащ-
  • китай-
  • генерал чарлз браун-младши

Неговите предложения включват модернизация на военновъздушните сили, тъй като Пекин непрекъснато модернизира своите военни технологии

Шефът на ВВС на САЩ: Трябва да посрещнем Китай с бързина, фокус и ангажираност! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Началникът на щаба на ВВС на САЩ генерал Чарлз Браун-младши предупреди, че ВВС и САЩ като цяло трябва да отговорят на предизвикателствата от Китай със "бързина, съсредоточеност и ангажираност", съобщава "Дефенс пост".

В реч пред Националния пресклуб генералът коментира как 11 септември 2001 г. причини хаос в страната.

"Ако изчакаме поредното катастрофално събитие, което да предизвика промяна в нашите ВВС и съвместните сили, ще бъде твърде късно и рискуваме поражение", коментира Браун.

Браун твърди, че "рискът от загуба" в бъдещ въоръжен конфликт е голям, така че нарастващите предизвикателства трябва да бъдат разгледани сега.

Генералът обясни още, че ако ВВС не се променят, те рискуват да загубят "конкурентното си предимство в силно оспорвана среда". Допълнителните рискове включват загуба на доверие сред съюзниците, загуба на качествени летци и техните семейства и загуба на "способността да защитаваме националните си интереси".

"За да се справим с предизвикателствата, които застрашават националната ни сигурност, преходът към бъдещето на ВВС, бъдещият дизайн, трябва да започне днес", каза Браун.

Неговите предложения включват модернизация на военновъздушните сили, тъй като Китай непрекъснато модернизира своите военни и технологии.

През последните няколко години се наблюдава нарастване на напрежението между САЩ и Китай.

Наскоро САЩ одобриха първата си продажба на оръжие на Тайван при администрацията на Байдън.

Китай разглежда предложената продажба като нарушение на негови принцип за "един Китай", който гласи, че остров Тайван, който според Пекин е отцепила се провинция, в крайна сметка трябва да се събере отново с континента.

Наред с други политически и териториални въпроси, конфликтът за статута на Тайван поставя САЩ в трудна позиция да защитят острова съгласно Закона за отношенията с Тайван от 1979 г., ако Китай започне инвазия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Където и да сте се намесили

    33 4 Отговор
    ИЛИ СТЕ УНИЩОЖИЛИ ДЪРЖАВАТА ИЛИ НАРОДА..АНГЛОСАКСОНСКОТО ПЛЕМЕ Е ПОДЛО..ОТ САМОТО НАЧАЛО...ЗА НАЧАЛО СА ИЗТРЕБИЛИ 10 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ В АМЕРИКА.....САМО ПОРТУГАЛЦИТЕ И ИСПАНЦИТЕ СА ИМ СЕ ОПЪНАЛИ 😇

    Коментиран от #3

  • 2 карамфила

    35 5 Отговор
    Ами посрещайте Китай или Русия достойно,АКО МОЖЕТЕ И АКО ВИ СТИСКА.Иначе на приказки сте добри.

    Коментиран от #5

  • 3 Хаха

    3 24 Отговор

    До коментар #1 от "Където и да сте се намесили":

    От фабриката за тролове ли изпълзя?
  • 4 Анти

    27 4 Отговор
    Америка не е и никога не е била суверенна държава.Ренегати от цял свят са се изсипали на законната индианска територия и са опустушили природните богатства управлявани от алчни юдеомасони и прочие друга паплач, която си е присволила Бога и властта без да им принадлежат.
  • 5 Карандила

    5 25 Отговор

    До коментар #2 от "карамфила":

    А ти защо не отидеш да живееш в Китай или Русия.

    Коментиран от #8, #9, #21

  • 6 Тодор живков

    3 18 Отговор
    Сава на турция ердоган нато и саш
  • 7 Абе

    23 4 Отговор
    Човека дипломатично е обяснил на своите хора че са гола вода в сравнение с Китай и Русия и при един по-сериозен конфликт с тях са аут......и че "приятелите и съюзниците" на краварника са наясно с това и по тая причина все по-често им се опъват и правят каквото си искат!
  • 8 Че това

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Карандила":

    каква връзка има?
    Или и ти си от ония tупани които не правят разлика между вътрешна и външна политика?
  • 9 карамфила

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Карандила":

    Мога и да отида но това си е мое решение,а ти къде ще отидеш?НИКЪДЕ,защото няма къде,или в американски афганистан.Не забравяй че твоите приятели американците изхвърлят банановата кора след като изядат банана като теб.Примери много даже има пресен Афганистан

    Коментиран от #13

  • 10 На кратко

    16 1 Отговор
    Командващия Чарлз Браун-младши модифициран и чипиран джендър ли е или е ретро модел от едно време, когато се деляха хората само на мъже и жени?
  • 11 То е ясно

    14 3 Отговор
    Китай ще ви смачка .

    Коментиран от #12

  • 12 ЕВРО НЮЗ

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "То е ясно":

    Абе тия, виетнамци и талибани ги биха като шкембе в дувар и нямат равни на риторика
  • 13 Ленин

    0 13 Отговор

    До коментар #9 от "карамфила":

    Къде ще идеш,ма Карамфило,най много да те сложат на някой гроб,където ти е мястото естествено,руски или китайски.

    Коментиран от #19

  • 14 big

    13 0 Отговор
    Всяка една страна, която предприеме нападателни действия срещу другата, без използване на ядрено оръжие ще загуби! Същото се отнася и за САЩ и Русия. Американските военни в базите им в Европа и Азия са крайно недостатъчни за такива действия, а прехвърлянето им по море и въздух ще бъде убийствено за тях!
  • 15 един от стадото

    12 0 Отговор
    сетила се Мара да се побара. Остриетата на американската военна доктрина самолетоносачите им, още две и шеста дръпнаха назад до ниво Скайхуок и Фантом. Със тоя компромис Ф18, който и Финландия, Швейцария, Канада, Австралия, не силни армии премахват, доказват че и там лобитата/връзките/ в САЩ са силни и не от вчера. Ф14 на Грумман с 2500км/ч, с двоен капацитет на боен товар, маневрен, го замениха с това недоразумение с 1800км на час и компромисен товар и възможности. Това е само един пример. Не знам, може би Ф15 трябваше да направят палубен. Като цяло палубната авиация и флот колкото и да се пъне вече клони към залез. Средство за агресия, неочаквани удари и мощ вече може да плаши само треторазрядни армии и страни. Китай, Русия имат ги, но не залагат на тях основно. Техния залог е ракетния
  • 16 И така

    13 1 Отговор
    Аз вярвам,че САЩ ще бъдат винаги на върха.Най-вече по харченето на 💰.А това е предупреждение за конгреса,че вече бюджета на Пентагона трябва да е минимум 1 трлн. 💰. Цялата дандания е за много повече пари защото знаят,че никой няма да ги нападне но с такава релност не могат да изсмукат пари и затова лъжите и страха влизат в действие.Само за повече 💸 мислят.
  • 17 Нито

    14 0 Отговор
    Русия,нито Китай са онези - от 90- те на миналия век. Алчността на сащисаните им изяде главата! Прехвърлиха цялата си индустрия в Поднебесната.Печалби - космически! Огромна армия от работници,със желязна самодисциплина ,работеща буквално за няколо долара дневно.Мислеха,че това ще продължи вечно.Но те са т,пи по принцип.Не познават изобщо техния начин на мислене, и тяхната азиатска притвореност.Те са единствената нация в света,която планира не със десет двадесет години напред,а със век напред.И преследва планираното,със нечовешко търпение и последвователност.Сега вече е късно,каквото и да говорят.Русия и Китай прекрасно знаят,че Обора търси начин да ги настрой един срещу друг.За да може след това,да смаже оставащия ,като насъска целия свят срещу него.Затова във военно отношение,и двете държави,ще се опълчат заедно,срещу всеки без никакви условности.Това Обористан го осъзнава отдавна.Удар срещу Русия,означава последващ удар срещу Китай.И обратното.Това са реалните Свръх държави- империи на планетата.С огромни суровинни ресурси, мощни армии,снабдени с най модерните военни технологии, който Човечеството е виждало.

    Коментиран от #18

  • 18 Здрасти

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Нито":

    Абе важното е кой ще измисли кръглото колело след таквЪз вонъ.
  • 19 карамфила

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ленин":

    Най добре ще съм на гроба боико българоубиеца след като Сретан Йосич излезе от затвора.Тогава бб няма да има нужда да се бръсне,на долна мутра бръснач не и трябва.
  • 20 Сандо

    1 1 Отговор
    Да мобилизират всички фокусници за създаването на нов вид войска.А Астор да се готви да ходи запас,че в Лас Вегас е работил и награди е печелил там.
  • 21 бодак

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Карандила":

    Ми човекът предпочита да си живее в България -- едно от най-прекрасните места на Земята