13 Август, 2021 18:40 11 287 64

Русия отговори на британска медия

  • русия-
  • журналист-
  • мария захарова

Отказа виза на британска репортерка

Русия отговори на британска медия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското външно министерство е обяснило на британска медия защо е била отказана виза на нейна кореспондентка, съобщи РИА Новости.

Става въпрос за Сара Рейнсфорд. Тя е представител на Би Би Си.

Представители на западни медии настояват за обяснение на решението. Такова дойде от говорителя на руското външно министерство Мария Захарова.

Тя обяви, че към групата са били отправяни неколкократни предупреждения. Страната е подготвяла отговор за подобно отношение към руски журналисти.

Рейнсфорд ще трябва да напусне Русия до края на месеца, защото визата ѝ изтича. Припомня се, че британските представители са отказали виза на няколко руски репортери.

Това е трябвало да бъде уточнено.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 64 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    104 17 Отговор
    браво Русия-не сме русофили да поясня/ те са наши деца-просто така ги приемаме-дали сме им азбука , с религия помогнали.../ /те са всичко това което не успяхме да бъдем на тоя кръстопът-велика нация/ но все още ни има и УМНАТА

    Коментиран от #2, #3, #9, #15, #59

  • 2 Аман

    23 172 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Докога ще ни занимавате с кочината Русия, в този хибриден руски сайт?
    България е в ЕС и НАТО, нали?

    Коментиран от #7, #11, #21, #54, #56

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 жидиновский

    10 52 Отговор
    машка наташка захэрова 😊
  • 6 Чудничко

    77 7 Отговор
    Много демократично и коректно обяснение.
  • 7 Пак аман

    77 9 Отговор

    До коментар #2 от "Аман":

    Не само с Русия, не сме и по мащабите. Докога ще ни занимавате и с разни депресирани соросоиди.

    Коментиран от #8

  • 8 Аман

    17 99 Отговор

    До коментар #7 от "Пак аман":

    То и Южна Корея е по-малка по площ от България,
    но има по-голам БВП от огромната кочина Русия!
    Справка:Сайта на Световната банка!

    Коментиран от #48

  • 9 Made in Bg

    76 9 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Много си прав! Респект е тази Захарова! Жалко ,че ние нямаме такива хора в управлението на държавата ни ,каквото и да го избираме от години назад!

    Коментиран от #47

  • 10 Made in Bg

    32 7 Отговор

    До коментар #3 от "Македон Велики":

    Нещо си много объркан човек! 😄 Историята и Фактите когато говорят ,може да си плямпате хиляди измислени глупости,вие тези ,които мислите злото и лошото на нашата велика вековна Българска нация,а именно ,защото много се страхуват,че Ние когато просперираме ,то тях може и да ги няма😀

    Коментиран от #17

  • 11 Гост

    64 7 Отговор

    До коментар #2 от "Аман":

    Ами ти какво правиш в този руски сайт освен да злобееш като пепелянка,а рязан читак,марш през Капитан Андреево към родния ти босфор.
  • 12 алф

    11 27 Отговор
    Трудно ми е да реша кого мразя повече руснаците или англичаните засега са наравно.

    Коментиран от #40, #46

  • 13 Больше ДУМАт чем говорит

    10 37 Отговор
    Отишли Бийтълс в Русия в Москва на Лужники изапочнали да ги представят Джон Ленън стадиона тишина
    Ринго Стар пак тишина
    Пол Макартни тишина
    Джордж Харисън тишина
    И един руснак излязал и започнал да представя Бийтълс Джон Ленин и целия стадион Аааааааа Ринго Сталин Аааааа Пол Макаренко Аааааааа Джордж Хрушчов Ааааааа

    Коментиран от #57

  • 14 Р404

    29 4 Отговор
    До 13.нещо по умно да беше написал..ако бяха дошли бг Ленън Тошко ли ще аплодират..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Англичаните имат нужда една поговорка

    15 1 Отговор
    Който злослови с нас ще злослови срещу нас
  • 17 един от стадото

    14 21 Отговор

    До коментар #10 от "Made in Bg":

    що не му каза, че когато българите са били тук и сме имали първо царство и те са били във него, татаромонголите са пасяли по Алтай. А при второто ни царство сме им давали лют отпор на Дунава. И ако искат да започнат от някъде, първо всички учебници от първи до 12клас на кладата и внос и българска програма на обучение. Не, че и нашата вече е стока, но това е пътя. А за тях ще е началото им. Ако щът. Да го ду...

    Коментиран от #22

  • 18 Айде пак старата песен

    8 24 Отговор

    До коментар #3 от "Македон Велики":

    Някои хора романтично си представят онази епоха. Истината - гръцката власт натоварва двама гърци да дадат на всички варвари - славяни азбука, че да могат да четат светите писания и останат в лоното на православието. Тогава католизма и православието са били конкуренти. България е била най-близо до Гърция, съответно учениците на Кирил и Методий са били изпратени тук.

    Коментиран от #23, #35

  • 19 Роко

    14 38 Отговор

    До коментар #3 от "Македон Велики":

    Всички знаем че Путин е необразован идиот. Но в случая е прав кирилицата на която пише Русия е измислена на територията на съвременна Македония но тогава никой не я е наричал така наричала се е Кумитчевица и е била българска провинция та БЪЛГАРСКИЯ управител на тази БЪЛГАРСКА провинция измислил кирилицата името му е свети Климент Охридски. А татарин можеш да викаш на Путин той има генетично много общо с татарите. Но когато народността ти е на 70 години е простено да не знаеш какво се е случвало в миналото

    Коментиран от #24, #51

  • 20 Костова

    40 8 Отговор
    Сравнете пресконференциите на ,, диктаторите "-Лукашенко, Путин и от друга страна срещитите на пресата и Байден например. Преди няколко дни Лукашенко направи пресконференция, с продължителност 8 часа. На нея акредитираните чуждестранни журналисти бяха повече от местните. Всеки зададе каквито въпроси му хрумнат. В демократична Америка при Байден на подобни мероприятия се допускат само ограничен брой партийни функционери. Така че нека англичаните не плачат. А да разхлабят малко мерките за руски журналисти в своята страна.

    Коментиран от #26

  • 21 Това

    28 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аман":

    НАТО ли които го драха афганистанците с едно РПГ и един калаш през рамо!? Такива като теб и тях ли ще ни пазят ,мерси!
  • 22 Маde in Bg

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "един от стадото":

    Респект братче- ти им го допълни! Бъди здрав и нека почетат повечко хора този исторически Факт което написа ти👍

    Коментиран от #25, #41

  • 23 Роко

    20 2 Отговор

    До коментар #18 от "Айде пак старата песен":

    Когато не познаваш историята е хубаво да се въздържаш от коментари. Никой не е изпращал или е имал намерение да изпраща ученици на Кирил и Методий в България. Когато немското духовенство завзема църковната власт във Великоморавия всички ученици са вкарани в затвора. Българите сред тях са изискани и получени от Борис останалите са продадени като роби. Но Кирил и Методий (дори да приемем че са гърци което е много съмнително) нямат нищо общо с кирилицата те създават глаголицата. А самата азбука на която пишем днес е създадена от управителя на БЪЛГАРСКАТА провинция Кумитчевица (сегашна РСМ заема част от територията и) свети Климент Охридски

    Коментиран от #27, #28, #30, #55

  • 24 Айде пак старата песен

    9 4 Отговор

    До коментар #19 от "Роко":

    По-важно е кой е имал интерес за написването
    на тази азбука и кой е плащал. Ти сериозно ли си мислиш, че лицемерните византийци ще се бръкнат в джоба просто така и да дават просветление на българите и само на тях?

    Коментиран от #31

  • 25 Маde in Bg

    10 12 Отговор

    До коментар #22 от "Маde in Bg":

    И да допълня🙂 : "От публикуваните разсекретени документи на страницата на Битолския културен център, става ясно, че Русия е използвала свои учени, за да създадат изкуствено разграничението между Български език и местните наречия с цел изкуственото обособяване на македонски език и в ущърб на българската култура в македонските земи около Битоля и Охрид.

    С помощта на Сърбия, това разделение, е официално наложено и македонската част населена с българи е сърбизирана и прочистена."
  • 26 Роко

    3 19 Отговор

    До коментар #20 от "Костова":

    Да ги сравним всички пресконференции на Путин са режисирани до последния въпрос ако случайно се зададе въпрос който не се хареса на Путин отговора му е "не знам", " не помня". Или започва да говори на друга тема с надеждата да се забрави въпроса. На последната пряка линия млада майка го пита защо руските моркови са по - скъпи от еквадорските банани отговора беше "заради икономическото положение хранителните продукти поскъпват в цял свят" шах и мат с пешка. Какво може да кажеш. Само в главата ми назрява един въпрос: А Еквадор в друг свят ли е? Или в паралелна вселена? Друг е въпроса че на всичките му срещи присъстват едни и същи моцуни само се обличат различно в зависимост с кой се среща един път са комбайнери на друга среща са миньори, на трета нефтодобивници и т.н.

    Коментиран от #33

  • 27 Айде пак старата песен

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "Роко":

    Хайде да ти обясня по-простичко.Учениците на Кирил и Методий са продължири делото на своите учители. Имало е задача, дадени са били едни пари. И са се разработвали различни варианти. Времената са били тежки, католицизма е напредвал. Опитай се да разбереш историята, за която твърдиш, че добре познаваш през призмата на онова време.Държавите са били подчинени на църквата. Азбуката е била нужна за целите на религията, а не на нея да се пишат поеми или оди за величието на българските герои.

    Коментиран от #45

  • 28 Божкее

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Роко":

    образования!? Недей,че ти доскоро не можеше да съставиш просто изречение! Добре ,че те ограмотяваха в движение хората в сайта!

    Коментиран от #32

  • 29 тая

    0 6 Отговор
    също си е сложила силикон
  • 30 Айде пак старата песен

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Роко":

    Въобще и не ми хрумва да омаловажавам ролята на България.Но все пак да гледаме реално на тази епоха. Ти сериозно ли не знаеш, че Кирил и Методий са имали византийско гражданство. А майка им славянка от областта Македония.

    Коментиран от #34

  • 31 Роко

    14 1 Отговор

    До коментар #24 от "Айде пак старата песен":

    Някъде да съм написал такова нещо? КИРИЛИЦАТА НЕ Е СЪЗДАДЕНА от Кирил и Методий те създават ГЛАГОЛИЦАТА на тази азбука се е писало в ТРИ ДЪРЖАВИ Великоморавия (докато е бил жив Методий), България (до създаването на кирилицата) и малко по - дълго в Хърватска. В Русия (независимо дали става дума за Киевска Русь или за Московията) никога не е писано на глаголица така че азбуката на която пишат е еднозначно българска. Кирилицата е създадена от БЪЛГАРИН за нуждите на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА.
  • 32 Маde in Bg

    11 3 Отговор

    До коментар #28 от "Божкее":

    Хора ,не се карайте и не си ги мерете🙂,когато ние всички ,малко или много образовани Българи трябва в момента да сме единни ,за да противодействаме на натиска от вън и от вътре за нашето разединение и стремежа на налагане от страна чужди и на наши управляващите на социален упадък и заличаване на Българина!
  • 33 Костова

    21 3 Отговор

    До коментар #26 от "Роко":

    Уважаеми, не си гледал нито една пресконференция на Путин. Просто се излагаш. Путин има перфектна памет. Той може и да извърти отговора, но никога не казва не помня. Той не е свръх човек и не е длъжен всичко да знае. По темите,например, касаещи отдалечени селца и райони той казва, че ще се запознае с проблема И ще отговори по-късно. Казваш, че въпросите на CNN, Дойче Веле и на другите журналисти от свободния свят, които неизменно присъствуват на пресконфирензшите му, също са режисирани. Хм, чудна работа. Путин режисира дори и Западната преса?

    Коментиран от #36

  • 34 Роко

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Айде пак старата песен":

    Това че си гражданин на Римската империя (а това е истинското име на Византия) не те прави римлянин по произход. Това с майката славянка е една от версиите за произходът им при това една от малко вероятните. Примерно версията че са от български произход при това от царски род е значително по вероятна (има намек за това в житието на свети Кирил)

    Коментиран от #39

  • 35 Гърците дават възможност за нова азбука

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Айде пак старата песен":

    За да не се научи гръцката алфавит и да се откраднат знанията на гърците в Европа знанията т древна Гърция идват от превод от арабски а не от гръцки език даже Шамполион разчита Розетския камък не от гръцките букви или клиновидното писмо а от често повтарящ се картуш в египетските йероглифи

    Коментиран от #37

  • 36 Роко

    4 10 Отговор

    До коментар #33 от "Костова":

    Всеки държавен глава ги режисира доколкото може. Паметта на Путин е меко казано далеч от перфектната и често му изневерява затова навсякъде където прави глупостта да говори на живо се получават забавни гафове (това е причината всяка година да гледам пряката му линия много ми е забавно да го слушам как дрънка глупости). Израза "не помня" е от последния разговор на икономическия форум в Санкт Петербург от тази година. Където руски журналист му напомни неговите думи че твърдата ръка рано или късно ще започне да души народа въпреки че в началото може да стане по - добре. Отговорът му беше: "Не помня"

    Коментиран от #38

  • 37 Роко

    4 1 Отговор

    До коментар #35 от "Гърците дават възможност за нова азбука":

    Ма ти сериозно ли го мислиш това? Ако е така извинявай мислех че си пиша с нормален човек не с куко
  • 38 Максим

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "Роко":

    На пресконференциите по принцип журналистите задават въпроси. Не зная какво си гледал, но знучи авсурдно,че някакъв си журналист вместо да пита нещо Пунин ще му припомня това онова. Не се засягай, не нападам на личност, но си свали капаците, доколко това ти е възможно Всички ние имаме граници на възприятията. И не се хващай за всяка буква, така въобще няма да можеш да асимилираш текста.

    Коментиран от #42

  • 39 Айде пак старата песен

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "Роко":

    Кирил и Методий са били византийски граждани, работещи за интересите на византийската държава, изпълняващи нейни задачи. Ако са били от български царски род, както намекваш, толкова по-зле. И тогава и сега на такива хора им се казва предатели. Не съм чел въпросното житие, не зная нищо за намигването към българско потекло. Може да е сън само в твоята глава.

    Коментиран от #43

  • 40 Слечаен

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "алф":

    Мрази и марсианците, ще стигнеш на крилата на омразата по - далече.
  • 41 един от стадото

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "Маde in Bg":

    и аз да допълня. Две години съм живял в Русия по стечение на обстоятелствата. Обикновения руснак е лъган и по царско, комвреме и сега, някаква амалгама от два, че и три строя. Всеки избира в кой да живее според възможности и разбирания. Има ги всякакви, от богати анархисти, троцкисти, царисти и меншевики, до отявлени болшевики и сталинисти. Хрушчовисти, брежневисти и горбачовисти няма. Смятат ги за кариеристи. Но едно е общото им на всички относно историята, лъга ли са народа си не толкова към произход, колкото към духовност, просвещение, слово..Как да признаят, че сега щяха да бъдат само юдей или мюсюлмани, ако малка България не е посяла семето тогава там на християнството..

    Коментиран от #44

  • 42 Роко

    2 5 Отговор

    До коментар #38 от "Максим":

    Когато не си гледал не коментирай. Ако имаш желание да го коментираш изгледай го има го в нета. ЖУРНАЛИСТЪТ ГО ПИТА СПОМНЯЛИ СИ ТЕЗИ СВОЙ ДУМИ И ДАЛИ ТВЪРДАТА РЪКА НЕ Е ЗАПОЧНАЛА ДА ГО ДУШИ. Въпросът беше по повод терорът на силовите структори над бизнесът в Русия (форумът беше икономически и се обсъждаха проблемите на бизнеса). Така че приятелю преди да съветваш другите да свалят капаците е хубаво да свалиш свойте. И най вече да коментираш теми по които имаш макар и бегли познания. Аз коментирам Путин защото ми е интересен като комик и редовно следя шоутата му много са ми забавни.
  • 43 Роко

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "Айде пак старата песен":

    Ами чети не е сложно. Още нещо политическия емигрант не е предател. По това време ако загубиш борбата за трона шансът ти е или да умреш или да избягаш. Римската империя (която ти упорито наричаш Византия въпреки че нито един нейн гражданин не я е наричал така) е многонационална държава и ако си кадърен човек лесно можеш да си намериш място под слънцето (а България тогава е била държава където некадърник е нямало как да се издигне така че беглецът е бил кадърен човек и се е издигнал доста в новата си родина).
  • 44 Маde in Bg

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "един от стадото":

    👍 Респект човече! Благодаря за инфото! Ееее Велика България!
  • 45 Роко

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "Айде пак старата песен":

    Приятелю папата си е имал латинския за разпространение на католицизма, а патриарха гръцкия за разпространение на православието. Позволено е било да се проповядва и на еврейски. В историята на християнството азбуката на Кирил и Методий е единствената чужда допусната до разпространено на християнството. Всички опити след нея да се създаде национална църква са завършвали с кръстоносни походи и клади. А да по това време папата и римската империя са съюзници така че изобщо не става въпрос за противопоставяне на католицизъм и православие дори Методий е назначен за епископ на Великоморавия от папата.
  • 46 Роко

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "алф":

    Какво са ти направили англичаните че ги мразиш?

    Коментиран от #49

  • 47 Роко

    2 6 Отговор

    До коментар #9 от "Made in Bg":

    Как да нямаме и ние си имаме алкохолизирана наркоманка която редовно дрънка глупости бялата Златка (Волен Сидеров) за щастие тя не е говорителка на външно като грозната Маша с малките бозки
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Обратен окоР

    5 2 Отговор

    До коментар #46 от "Роко":

    А какво направиха на теб , че да ги обичаш ?

    Коментиран от #52

  • 50 мимишко

    2 1 Отговор
    Егаси дините носи тази жена!Трябва да е гърбава вече.
  • 51 0808

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Роко":

    ВВП знае прекрасно Немски и е много добре с Английския, но крие това нарочно за да я наясно в разни преговори

    Коментиран от #53, #60

  • 52 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "Обратен окоР":

    Къде споменавам че ги обичам бе? Или за тебе ако не мразиш някого значи го обичаш? Това че не те мразя не значи че те обичам просто си ми безразличен.
  • 53 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #51 от "0808":

    Ми ако не знае немски ще е пълен профан толкова години е бил гавазин у немско. За познанията му по английски не съм чувал но е възможно все пак е бил политическо ченге а америте бяха най - големия враг на началниците му и всяко ченге което биваше изпращано да си върши мръсния занаят на вън трябваше да знае английски (можеше да попадне на амерски шпионин). Може и да го е научил докато е бил мутра повечето сделки в подземния свят се сключват на английски.
  • 54 хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Аман":

    така е, българия е в ЕС и НАТО...ама това е временно...после накъде? Пак ли ще плачете пред дядо Иван?

    Коментиран от #62

  • 55 хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Роко":

    неграмотния, за втори път наричаш областта Кумитчевица, а тя е Кутмичевица...толкова за познанията ти за онова време...

    Коментиран от #58

  • 56 Владимир

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Аман":

    Ти си неук. Необразован . Небългарин
  • 57 Евгени Харламов

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Больше ДУМАт чем говорит":

    Четвъртият не е Хрушчов , а "Дордж Харламов" - фамилията на руски хокеист . Тогава всички започнали да викат:" шайбу , шайбу , шайбу!" :)
  • 58 Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "хахаха":

    Точно тук е разликата между нас. Аз пиша по спомен (нормално е да сгреша едно име) ти ровиш в нета с
    часове аджеба да ми намериш грешка в това което съм написал. И сега след като откри дребна несъществена грешка изпадна в душевен оргазъм мислейки си щом е сбъркал една буква сега ще го затапя щото съм много умен. Е в грешка си далеч под нивото си ми.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Харкiвь

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "0808":

    пусин хейло ла ла ла ла ла
  • 61 видинлиика

    0 1 Отговор
    Англичаните какво си мислят ,че Русия е тяхна , ха, ха, "имат поздрави от Арменския поп"...

    Коментиран от #63

  • 62 Джохар

    0 0 Отговор

    До коментар #54 от "хахаха":

    скрэпэц сегодня сел на бутьiлку?а пэрэд Эмир всея срусь Рамзан Ахматович извенился?а от своэго дага белки принял
  • 63 шопландец

    0 0 Отговор

    До коментар #61 от "видинлиика":

    я завоня на влах
  • 64 разума

    0 0 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило. Англичаните за какво се мислят , че от тях зависи демокрацията и да обвняват без доказателства. Нека да дойдат в българския парламент да видят какво ще им се случи /вижте случилото се с г-н Цветанов/
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания