Last news in Fakti

13 Август, 2021 22:20 9 371 17

Румъния предлага големи идеи с България

  • румъния-
  • ферибот-
  • русе

Обсъжда се рестарт на фериботен курс

Румъния предлага големи идеи с България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Окръжният съвет на Гюргево проведе среща за рестарт на фериботната връзка с Русе, съобщи БНТ.

Председателят на огрък Гюргево Думитру Беяну представи предложенията за идеята. Предложенията бяха разгледани от кмета Адриан Ангелеску и префектът Анета Матей.

Фериботът ще бъде използван за тежкотоварен трафик. Идеята е да има два кораба.

За едно денонощие те ще могат да обслужват над сто и петдесет камиона в едната посока. Процедурата ще е по час и половина.

Преминаването на реката ще отнема около тридесет минути. Обсъдена е и идеята за втори мост над река Дунав.

Предложението ще бъде представено на високо държавно ниво в България и Румъния.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    38 8 Отговор
    Вторият мост го правете другаде, че останахме без пътища заради този трафик, не споменавам мизерията, шума и боклуците.
  • 2 Румънците

    32 4 Отговор
    си уредиха живота ,ние да му мислим...та ето ено погранично провинциално градче като Gurgu взе да дава акъл на малката Виена ..която не е такава от 60-70г..фалшив образ..

    Коментиран от #5

  • 3 русенец

    56 4 Отговор
    Все пак разбирам ръководството на Гюргево. Един нов мост или фериботи са приходи за ОБЩИНА Гюргево, защото Румъния е цивилизована страна. За Русе обаче нещата не стоят така, защото всички приходи на общината отиват в София, а от София се решава какъв бюджет да се отпусне на Русе. Така, че правете си моста другаде, най-добре в София на жълтеникаквите павета.

    Коментиран от #14

  • 4 Страхил

    49 3 Отговор
    Гюргево в миналото столетие беше предградие на Русе,днес е обратното,поради политическата немощ на нашият "елит"!Всичките водачи на листи за депутати бяха спуснати със парашут на последните избори!

    Коментиран от #6

  • 5 Друг Русенец

    30 4 Отговор

    До коментар #2 от "Румънците":

    Колега , явно никога не си идвал в Русе или от 60-70 години . Малката Виена си е един от най красивите градове в България . А за ферибот , то си имаше , но през мутренските години собственик беше един от баш мутренските босове Боби Бец и след като "случайно" умря , и ферибота спря.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 русенец

    20 4 Отговор

    До коментар #4 от "Страхил":

    През средните векове Русе и Джурджу са били един град и са се наричали Свети Георги.

    Коментиран от #7, #13

  • 7 456

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Да когато България е била голяма. 👍

    Коментиран от #8

  • 8 русенец

    25 4 Отговор

    До коментар #7 от "456":

    И когато София е била село, а не столица. Нещо не ни понесе столицата... от близо 250 000, в Русе сега живеят под 50 000 души.
  • 9 На колега

    4 9 Отговор

    До коментар #5 от "Друг Русенец":

    Си викат вече само трактористите за да подчертаят селешкия си произход,!..Ти си или от гроп или от пенчовото-герБаво -бсп ...хи хи ...Айде оди да спиш ..гражданино на виена ,*мешник.намерил на кого да пише аб*ала
  • 10 Не вади

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Друг Русенец":

    костите на мъртвите !
  • 11 От опит

    45 1 Отговор
    Румъния е най-добронамереният съсед на България! Натам трябва да се насочат усилията на "политиците" и "бизнесмените"!! От лукавите Гърци, които ни мразят и в червата и от уж "братята" ни Сърби добро не очаквайте! Ckaпaните мъдekoнци въобще не ги и коментирам - тяхната омраза към нас е по-силна от на всички съседи и не-съседи взети заедно!

    Коментиран от #17

  • 12 небрежнев

    18 10 Отговор
    Прави ми впечатление, че на много хора все другите им виновни. На Русе проблем му била София, или мутренските години, или смъртта на Вили Бец... Уважаеми - румънците карат изключително нагло, с превишено скорост, с пушещи коли, неправилно изпреварват... ако сложите само няколко триноги и си събирате глобите на границата ще си удвоите бюджета на града. Сложете и места за обслужване на трафика с магазини (на границата с Гърция са сложили хипермаркет и винаги е препълнен); направете безмитна зона (както е на летищата); дайте някакъв лесен начин за комбиниране на речен, железопътен, автомобилен транспорт... и икономиката ще се съживи без да искате от никой нищо. Можете сами да сте отново Виена. Никой няма да ви оправи. Оправянето трябва да си го направите сами! В САЩ никой не чака от държавата и не мрънка. Там нямат Министър на културата, но културата им е световна, защото сами си я правят. Уолт Дисни ако е чакал от Вашингтон да му помагат, още да чака!
    Вода гази - жаден ходи!
  • 13 Само питам

    7 10 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Когато ви тровеше Джурджу защо дотърчахте на "жълтеникаквите" павета Комитет за спасение на давещите се да правите?Румънците лоши бяха тогава .Удавихте цялата държава,а сега софиянци ви виновни.
  • 14 Търновец

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Напълно разбирам, а какво става с Русе – Търново магистрала ще има ли?
  • 15 Вас

    3 1 Отговор
    Всъщност мостът трябва да е трети! Сега съществуващият е само за велосипеди с тези две платна! Няма да е лошо да се построи по широк, а този да зе запази като помощен.
  • 16 Христо от Ерусали

    9 0 Отговор
    Трябва да намерим път да се разберем с Румънците. Така или иначе те и черно море са ни най добрите съседи.Вероятно влизането на Сърбия в ЕС ще се забави , а Букурещ и Белград чрез магистралата свързваща пристанището Констанца със Сърбия а от там и със другите европейски столици изолира България от европейската магистрална мрежа.Нужно е съгласуваност с Румъния за изграждане не трети Дунав мост а ние да си построим тунела под Стара планина Така Европейския трафика за близкия изток през Турция и Гърция да минава през Румъния и България.Нашите прадеди са извършили съединението на Северна и Южна България въпреки несъгласието на великите сили а днес се мотаем с подбалканския тунел.А на Русе пожелавам отново да са балканската Виена и да се поучат от ДИСННИ както ги съветва по горе колегата.
  • 17 Hebros

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "От опит":

    Румънците са Даки Тракийски народ така че и на двата бряга на Дунав живеят едни и същи хора
Новини по държави: