Last news in Fakti

14 Август, 2021 06:20 2 446 1

Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Турция

  • турция-
  • наводнения-
  • български граждани-
  • пострадали

Българското посолство в Анкара е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост

Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Турция - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Черноморския регион на Турция, довели до човешки жертви и материални щети, съобщават от външното ни министерство, цитирани от БНР.

По информация на посолството ни в Анкара, най-засегнати през последните дни са четири провинции - Кастамону, Синоп, Бартин и Артвин, като на места водата се е повишила до 4 метра. Текат операции по справяне с последиците от наводненията, простиращи се на повече от 240 км.

Българското посолство в Анкара е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

По последни данни, загиналите при наводненията в Турция са 31, повечето от тях в провинция Кастамону. Водите нанесоха значителни материални щети в Аянджък и други райони.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гл шеф

    2 6 Отговор
    от гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме БЪЛГАРИЯ ще се вдигне на крака само БОРИСОВ ако се върне. пенсионери вие всички сте доволни от БОРИСОВ и върнете БОРИСОВ. защотото българия [затъва ]
Новини по държави: