Last news in Fakti

14 Август, 2021 09:13 2 014 10

Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ предупреждава за терористична заплаха преди 20-годишнината от 11 септември

  • вътрешна сигурност-
  • департамент за вътрешна сигурност-
  • 11 септември-
  • 11 септември 2001

Опасни участници използват онлайн форуми, за да разпространяват екстремистки истории, провокирани от въздействието на пандемията или водени от екстремистки идеологически убеждения

Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ предупреждава за терористична заплаха преди 20-годишнината от 11 септември - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

В петък Департаментът за вътрешната сигурност на САЩ отправи предупреждение за терористична заплаха преди 20-ата годишнина от атентатите на 11-и септември 2001 г. и религиозните празници, които могат да послужат като катализатори за целенасочено насилие на вътрешни терористи, както и на престъпници, мотивирани от злонамерени чужди влияния.

Според бюлетина опасни участници използват онлайн форуми, за да разпространяват екстремистки истории, провокирани от въздействието на пандемията и свързаните с нея ограничения или водени от екстремистки идеологически убеждения.

Агенцията припомни, че наскоро Ал-Кайда на Арабския полуостров пусна първото си от четири години на английски език копие на списание Inspire.

"Департаментът за вътрешната сигурност на САЩ ще продължи да идентифицира и оценява призивите за насилие, включително онлайн активност, свързана с разпространението на дезинформация, конспиративни теории и фалшиви разкази, от известни или предполагаеми участници в заплахата, и ще предоставя актуализирана информация, ако е необходимо“, се посочва в изявлението.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 яде мозъци

    14 1 Отговор
    Сусама бул гладен, се завръща като зомби.

    Коментиран от #4

  • 2 фъкдъюса

    19 0 Отговор
    А дано,ама надали.Освен ако сами не си спретнете нещо пак като на 11.09.
  • 3 гадно

    20 0 Отговор
    Тия май пак са решили да запалят някоя страна като по рецепта преди това има "терористично" нападение в краварника.
  • 4 яде мозъци

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "яде мозъци":

    бил*
  • 5 temerut

    23 0 Отговор
    ТРябва им повод пак да бомбардират някъде.Инересно какво ще си самовзривят този път.Ако така и така ще гърмят,най-добре ще е направо Белия дом-и без това вече се чудят как да се отърват от Байдън.
  • 6 2121

    14 1 Отговор
    Самите сащ си взривиха Кулите и сега обвиняват други престъпници.Със собственото си престъпление, фашистка страна като сащ се опитва да ни манипулира, лъже/естественото й състояние/.Та ,нали те възпитаваха във военните си полигони убийци от арабски произход,с цел нападение на други страни и използване на тъпите Литва, Латвия и Естония против Русия.И когато нищо не се получи си направиха собствен атентат на 11.09.2001 година.При полираните мозъци на фалшивите американци, тази лъжа може да мине,но в света има страни с нормално мислене и качествено разузнаване.Какво е мнението на евреите ,които управляват сащ ?Нещо много мълчат или знаят истината за взривените Кули!!!
  • 7 Рошко

    11 0 Отговор
    Аааа не, сега вероятно ще са иранци
  • 8 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    12 0 Отговор
    Пак ще ИНСЦЕНИРАТ нещо, за да трепят невинни хора и да им крадат ресурсите. От 2020 насам се убеждавам, че Хитлер е бил създаден изкуствено от същите хора, които до днес контролират над 99% от световните богатства и се разпореждат с животите на 8 млрд. души!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ЕВРЕИТЕ ЦИОНИСТИ -СЕМИТИ ОРГАНИЗИРАХА ИЗЦЯЛО АТАКИТЕ НА 11.09. --- НЕ ОТИДОХА НА РАБОТА НАД 2000 ЕВРЕИ И " ОТЦЕЛЯХА " !!!!!!!! И В РЕЗУЛТАТ -ВОЙНА В АВГАНИСТАН ---ТА КОЛКО ЕВРЕЙСКИ ВОЙНИЦИ НА САЩ -ХА-ХА -ВОЮВАХА В АВГАНИСТАН - ЕВРЕИН МИНЬОР -ЕВРЕИН МЕТАЛУРГ - ЕВРЕИН СТРОИТЕЛ --- АЙДЕ БЕ !?!?!? ЕВРЕИНЪТ Е САМО БАНКА И ЧЕКМЕДЖЕ / ИЗКЛЮЧВАМ ТВОРЦИТЕ ДЖАНГЪЛИ -ГЕНИИ / !!!!!!!