Last news in Fakti

4 Септември, 2021 08:30 3 521 34

Разсекретяват част от документите за атентата от 11 септември

  • 11 септември-
  • атентат-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • документи-
  • разсекретяване

Указът за това е подписан от президента Джо Байдън

Разсекретяват част от документите за атентата от 11 септември - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън подписа указ за преразглеждане на някои правителствени документи, свързани с атентатите от 11 септември 2001 г. и евентуалното им разсекретяване. Текстът на документа беше разпространен в петък от пресслужбата на Белия дом. "Днес бел. ред. 3 септември) подписах заповед, с която възлагам на Министерството на правосъдието и други съответни агенции да извършат преглед за премахване на поверителността на документи, свързани с разследването на ФБР от 11 септември. Заповедта изисква от главния прокурор да публикува разсекретени документи през следващите 6 месеца“, каза Байдън.

"Информацията, събрана и натрупана по време на разследването на терористичните атаки на 11 септември от правителството на САЩ, сега трябва да бъде разкрита, освен ако няма по-значими възможни причини, които да са в полза на обратното" се казва в текста на декрета, разпространен от пресслужбата на Белия дом. Той изброява конкретните категории документи, които трябва да бъдат прегледани. След приключването министърът на правосъдието и главният прокурор на САЩ ще трябва да се консултират с ръководителите на други отдели и да представят доклад на президента. Следва публикуване на онези документи, които ще бъде решено да се разсекретят.

По -рано близо 1800 американци, включително роднини на жертвите на атентатите от 11 септември, изпратиха писмо на Байдън, в което го призоваха да се въздържа от посещение на възпоменателни събития, посветени на годишнината от трагедията, докато не разсекрети обстоятелствата около атаките. Авторите на обжалването са убедени, че тези документи съдържат доказателства за участието на лидерите на Саудитска Арабия в инцидента. Освен това те обръщат внимание на факта, че Байдън, още като кандидат за президент, обеща да разкрие възможно най-много информация по случая – нещо, което до момента не е направил.

На 11 септември 2001 г. 19 терористи от групата на Ал Кайда заловиха четири пътнически самолета. Два от тях се врязаха в кулите на Световния търговски център в Ню Йорк, а друг в сградата на Пентагона в предградията на Вашингтон. Четвъртият отвлечен самолет също се насочи към столицата, но се разби близо до град Шанксвил (Пенсилвания). В резултат на тази атака, освен самите терористи, бяха убити 2977 мъже, жени и деца.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питам си бе

    42 1 Отговор
    А доказателствата за участието на ЦРУ и АНБ в атентата ще ги покажат ли??? Или ще продължават с тяхното лицемерие?

    Коментиран от #16

  • 2 Иван

    16 0 Отговор
    Частица.

    Коментиран от #18

  • 3 Емил

    29 6 Отговор
    Това е атентат, точно толкова, колкото човек е кацал на луната и Гагарин е първият космонавт!
  • 4 Gowo

    18 2 Отговор
    Да не би да водят до Барселона гейт.Ей тия американци бе....Много го пазят нашия.Дори не са го включили в Магнитски
  • 5 И така

    36 0 Отговор
    Допълнителни лъжи ще оповестят.Цял свят знае истината която САЩ наричат лъжа.Когато янките кажата че нещо не е вярно разбирай обратно.
  • 6 Kcanba

    6 1 Отговор
    еммм... ....даммм
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 да де ама

    25 0 Отговор
    ще кажат ли че сами са си бутнали кулите с цел война в афганистан??? едва ли …

    Коментиран от #26

  • 9 Лол

    26 0 Отговор
    Ма ЦРУ да не си е признало?
  • 10 ДаЗдраПерМа

    11 0 Отговор
    спестена е ключова информация, уж изпратили писмо а по надолу пише обжалване а всъщност се жалват че някой от ФБРето е скрил или дори съзнателно унищожил информация за участието на саудитите
  • 11 Деса рибата

    16 0 Отговор
    Само ифото да не е с липсващи страници и задраскани имена и цифри като Истамбулската конвенция
  • 12 въпросче

    24 0 Отговор
    А "Ал Кайда" кой я създаде? И после продължението й -"Ислямска държава"???
  • 13 БАЙ Х@Й ‼️

    24 2 Отговор
    Какъв атентат, какви пет лева ‼️ Изгледайте първото попаднало ви видео за разрушаване на стари високи сгради чрез контролирани взривове и сравнете с видеото от 11.09.‼️

    Коментиран от #25

  • 14 В резюме

    25 0 Отговор
    При военно учение на територията на САЩ и Канада се тества система за дистанционно управление на пътнически самолети. В сутрешните полети има много малко пътници, а ако е имало "отвлечени" самолети, във въздуха е имало достатъчно изтребители, които да ги свалят. След целия цирк на живо по ТВ, се обявява "Америка е във война" и започва военна операция срещу виртуални терористи. Надвисналият финансов колапс на САЩ е предотвратен.
  • 15 БАЙ Х@Й ‼️

    26 2 Отговор
    Ако още се чудите , ето Ви няколко въпроса за размисъл : 1. Как пада сграда седем , без външна намеса ? 2. Кое вдигна температурата над 1500°С? 3. Защо не останаха никакви по-едри отломки ? 4. След като ударите бяха над етаж 90 , защо всичко под него падна като кула от карти? ......и само да напомня, че жертвите от 11.09 са по -малко от загиналите в опит да кажат истината ‼️

    Коментиран от #19, #21, #23, #27

  • 16 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    21 2 Отговор

    До коментар #1 от "Питам си бе":

    Отговор: Атентатът на 11.09.2001 e майсторски заговор, сътворен в комбинация от израелци и американски евреи с двойна паспорти, и е извършен от Мосад. Няколко седмици преди 11.09.2001, евреинът Larry Silverstein отдава под наем почти безполезния "Световен Търговски Център". Силвърстийн се презастраховал с гаранцията, че застраховката е срещу терористични действия, и наема израелска фирма за сигурност. От този момент нататък хоризонтът е свободен за действие. В комплекса на СТЦ идва екип от експерти по разрушаване на сгради от израелската армия, водени от Peer Segalovitz. Експлозивите плюс детонаторите са били приготвени на място в помещенията на Urban Moving Systems Company - фасада на Мосад. Експлозивите се закрепват към носещите колони.

    Коментиран от #17

  • 17 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "ⒶⓇⒼⓄⓃ":

    Цялата история:
    Търсете в гугъл - „how911wasdone.blogspot”.
    How 9/11 was done
  • 18 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Цялата история:
    Търсете в гугъл - „how911wasdone.blogspot”.
    How 9/11 was done
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ezavel

    1 26 Отговор
    Републиканеца Джордж Уокър Буш Младши беше основната на 21 век и най силния президент за всички времена днес ако беше още действащ президент талибани малибани нямаше да ги има а путя ще се да бъде мъртъв и Русия да е била разпарчетосана и разграбена и да беше населена с мюсюлмани и третополови джендъри......

    Коментиран от #28, #30, #33

  • 21 един от стадото

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    ми как пада сграда номер седем. С термит. И кулите така. Целия свят знае, само оня се прави на куку. Май не се прави, а е..
  • 22 ЕВРО НЮЗ

    15 0 Отговор
    В Италия най жестокия Глобал Соросоиден мисир, Андреа Пургатори предлагаше преди време.. ТИЯ КОИТО СЕ СЪМНЯВАТ В ОФИЦИАЛНАТА ВЕРСИЯ ЗА АТЕНТАТА, ДА БЪДАТ ТРЕТИРАНИ КАТО СЪУЧАСТНИЦИ НА ТЕРОРИСТИ ... Докъде се простира въображението ???
  • 23 ДаЗдраПерМа

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    2. Кое вдигна температурата над 1500°С?

    най вероятно същото което разтопява задната част на таблото с индикаторите за управление на MH-17
  • 24 Конаре

    10 0 Отговор
    Танцуващите израелци "dancing israelis 9/11" дали ще присъстват?
  • 25 Komapak

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Само да отбележа, че сградите от СТЦ, които паднаха са три. Първите две ги уцели самолет имат някакво оправдание, но третата си падна хей така от нищото. 😀Пунт и пластика, но американците се вързаха.

    Коментиран от #34

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хмммммм

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Ezavel":

    Добре ли си???????
    Май си предозиран .......!!!!!
  • 29 От страни

    12 0 Отговор
    Това е поредна книга от приказки - първата беше за дуната. Нека да кажат защо падна Сграда №7 - щото за нея не стигна самолет та падна от вятъра.
    Хората по света разништиха случката и всичко се прояви, а тоя тръгнал да рассекретява. Ей сложете го пак да спи.
  • 30 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ezavel":

    И най тъпия - тоя ли сбърка OPEK c APEC.
  • 31 1122

    10 0 Отговор
    Колкото сащ са стъпили на Луната, толкова Кулите на Св. Търг. Център,са поразени от Ал Кайда.Всичко сащ сами си измислиха-не са били на Луната и сами си взривиха Кулите.Както винаги евреите участват,та нали управляват сащ?!Дали е Мосад, или друга тайна служба, е без дначение.Сащ сами взривиха ,чрез самолети управлявани вероятно от хора ,пилоти ,знаещи ,че и техния живот отива в небитието,но роднините им са получили големи обезщетения.Ударите на Сащ са четири.И всички са успешни.Инженери по строителство,знаят местата където една сграда е уязвима.Защо сащ лъжат?Защото по.този начин държат в подчинение т. нар. американци с полирани мозъци .Има филми.Дори да е Мосад или друга тайна служба,сащ ще стоят приведени към евреите,защото всичко -16/и 20 по-малки /корпорации са притежание на евреите.От Центалния резерв до Оръжейното производство.Когато страна като сащ е съставена от престъпници и джендъри,мързеливи негри и бели негодници,се управлява от евреи.Само там евреите могат да живеят и да лъжат колкото си искат.Нито една страна в света не желае да има общо с евреи-особено на Балканите .България също е видяла само лошо от евреи-евреин предава Търновското Царство и падаме окончателно под турско робство.Виолета Якова/еврейка/убива героя от войните Генерал Луков пред очите на внука му.Та СТЦ в сащ е взривен от самите тях.Това пише в полузаличените секретни документи.
  • 32 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    АТЕНТАТ ОРГАНИЗИРАН ОТ ЕВРИТЕ ---2000 ЮДЕИ НЕ ОТДОХА НА РАБОТА ПРИ АТЕНТАТИТЕ В КУЛИТЕ ... И НЯМАШЕ ЗАГИНАЛИ ЕВРЕОИДИ!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 33 ади

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ezavel":

    няма нужда и без него си имат сбърканяци в изобилие.
  • 34 тренд

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Komapak":

    Не всички се вързаха, документални филми писма петиций но кой ще им каже истината, както навсякъде...