Last news in Fakti

15 Август, 2021 10:12 1 754 11

Най-малко 57 са загиналите от наводненията и свлачищата в Турция

  • турция-
  • наводнения-
  • жертви-
  • загинали-
  • свлачища-
  • черно море

До момента няма данни за пострадали български граждани

Най-малко 57 са загиналите от наводненията и свлачищата в Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко 57 човека са загинали вследствие на наводненията и свлачищата по черноморското крайбрежие на Турция, съобщи турската агенция за борба с бедствията и извънредни ситуации, предаде AP.

От ведомството опровергаха слуховете за още десетки хора, изчезнали безследно. Преди това бе съобщено за 55 загинали. Проливните дъждове в черноморските окръзи Кастамону, Синоп и Бартън в сряда причиниха наводнения, които разрушаваха жилищни сгради, отнасяха автомобили и правеха непроходими голям брой шосета.

Повредени бяха най-малко пет моста. По данни на агенцията за борба с бедствията 48 са загиналите в Кастамону, осем в Синоп и един в Бартън. Осем души са настанени в болница. До момента няма данни за пострадали български граждани при наводненията в Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факти

    14 14 Отговор
    Всичко е заради това, че направиха Света София джамия, Господ ги наказва! И много други злини ги очакват, докато не върнат църквата на християните!

    Коментиран от #2, #4, #5, #6, #7, #9, #10, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ИВАН

    10 3 Отговор
    Ами сейте дървета бе, ама и ние сме така - нашия дървен материал, нашата гора при тях отива
  • 4 ФАКТ

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    Сакън България да не бъде ударена от наводнения, пожари и земетресения ! Те, ненаситните Червени Мародери, успешно се справят с унищожението на природата, държавата и нацията.
  • 5 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    Щом мечката играе в двора на комшията...Знаеш, какво следва нали? Омразата е най-примитивната форма на съпротива от страна на СЛАБИТЕ!
  • 6 Гост6

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    А пък един турчин откупил земя, преди повече от 100 год.и дарил парите за построяване на църквата в град Якоруда, нещо да кажеш, или просто си промито мозъче, което повтаря, като папагал заучени фрази, за да е актуален? Смешник!
  • 7 кукуригу

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    Света София стана джамия още през XIV век и след това турците завладяха три континента и господстваха над тях пет века. Ако имаше нещо вярно, щеше да има възмездие над българите взривили Света Неделя в християнска България. За мен е по долно да се взриви християнски храм от християни, убивайки християни жени, деца, възрастни в християнска България отколкото от това, че са превърнали християнски храм в джамия в мюсюлмански храм

    Коментиран от #8

  • 8 кукуригу

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "кукуригу":

    За мен е по долно да се взриви християнски храм от християни, убивайки християни жени, деца, възрастни в християнска България отколкото от това, че са превърнали християнски храм в джамия в мюсюлманска държава
  • 9 666

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    Преди 5 дена горя там над Боровец това Божие ' наказяние' ли е и зящо що ли са сбъркали некои българе да не са онези дето гласуваха за ИТН или другите? Гори и България и по твоита логика зящо бе?
  • 10 Мехмед

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    Иначе сте безбожници, които удобно твърдят, че са християни.
    Стане ли дума за Турция, нещата се променят. Веднага започвате със заклинания и проклятия. Всичко това заради коплексите ви към нас. Злорадставайте си! На велик народ като турския не му пука за една шепа незначителни и жалки човечета.
  • 11 Цццц

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "факти":

    А в българия няма природни бедствия, така ли. Погледни двора си ако въобще си на родното си мвсто.
Новини по държави: