Last news in Fakti

17 Август, 2021 15:56 1 493 1

Пожарите в Босна взривяват мини, останали от войната

  • босна и херцеговина-
  • мини-
  • война-
  • сараево-
  • пожар-
  • пожари

Най-тежко е положението с пожарите на територията на община Ябланица

Пожарите в Босна взривяват мини, останали от войната - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пожари бушуват на територията на Босна и Херцеговина, а в община Столац гасенето е затруднено, защото огънят гори в миниран район. Пожарникарите регистрираха досега 30 взривявания на мини, останали в района от времето на войната през 90-те години, предаде агенция Бета, съобщи Dariknews.bg.

Най-тежко е положението с пожарите на територията на община Ябланица, където пожарът се доближава до населени места, а доброволци на няколко пъти бяха в ситуация да се справят със свличане на камъни от стръмни скали. Пожари горят на пет места в страната и поради непристъпността на терена бе поискана помощ от хеликоптери на въоръжените сили на Босна и Херцеговина. Такава обаче не бе получена поради невъзможността Председателството на Босна и Херцеговина да вземе решение.

Сръбският член на Председателството Милорад Додик не желае да даде съгласие за ангажимент на хеликоптерите на армията заради решението на босненския сръбски парламент сръбските представители да не участват в работата на институциите на Босна и Херцеговина заради закона за забрана на отричането на геноцида, наложен от върховния представител на международната общност в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    6 0 Отговор
    Парадоксалното в случая, че от пожарите все пак има някаква полза ще гръмнат мини които иначе може да убият човек.