Last news in Fakti

19 Август, 2021 20:00, обновена 20 Август, 2021 15:04 2 642 14

Тревога във Вашингтон! Полицаи преговарят с мъж, заявяващ, че има бомба в пикапа си

  • капитолия-
  • сащ-
  • вашингтон

Обикновено претъпканият район на Капитолийския хълм днес е сравнително пуст, тъй като Камарата на представителите и Сената нямат заседания тази седмица

Тревога във Вашингтон! Полицаи преговарят с мъж, заявяващ, че има бомба в пикапа си - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бомбена заплаха в района на Конгреса на САЩ доведе до евакуация на района и масово полицейско присъствие. Властите съобщават, че в момента преговарят с мъж, който твърди, че притежава бомба.

"Това е активно разследване на бомбена заплаха", заяви в Туитър полицията в Капитолия.

Длъжностни лица разследват мъж с възможни експлозиви в превозно средство извън Библиотеката на Конгреса, каза източник на Ройтерс от правоохранителните органи на САЩ.

Полицията се опитва да установи дали в пикапа има взривно устройство и дали човекът в превозното средство държи детонатор, съобщиха неназовани източници за Асошиейтед прес.

Служителите на правоохранителните органи преговарят с мъжа, който заявява, че има бомба в пикапа си.

Началникът на полицията в Капитолия Дж. Томас Менджър каза пред репортери, че мъжът е паркирал автомобила си на тротоар пред библиотека на Конгреса и е казал на служител, който се е приближил до него, че има бомба, докато държи нещо, което прилича на детонатор, посочва Ройтерс.

Полицията не знае мотивите на мъжа.

Мъжът е на 50 години и е от щата Северна Каролина. Според Си Би Ес, които цитират два източника от органите на реда става дума за Флой Росбери.

Според официалната информация Росбери е отбил пикапа си тази сутрин, около 9:15 местно време (16:15 българско време ) от източната страна на Капитолия – до Върховния съд и Библиотеката на конгреса.

Местни медии посочват, че Росбери е имал публикации в социалните мрежи, в които говори за революция, имал е искания да се срещне с президента и е споменавал най-различни теми, сред които и здравеопазване.

"Преговарящи работят усилено, опитвайки се да постигнат мирно разрешаване на този инцидент", каза Менджър на пресконференция.

Видеоклип, предаван на живо във Facebook, показа мъж, който говори в пикап, паркиран на тротоар извън това, което прилича на Библиотеката на Конгреса.

"Революцията тече, тя е тук", заяви мъжът. "Опитвам се да се обадя на президента на САЩ Джо Байдън по телефона".

Полицията не съобщи дали видеото е направено от заподозрения.

Източник от правоохранителните органи на САЩ заяви, че наличието на експлозиви не е потвърдено.

Районът до Капитолия е отцепен като периметърът на евакуацията сега включва и близки жилищни сгради. На място има масово полицейско присъствие, извикани са били и снайперисти. Евакуирани са няколко сгради в близост, включително Върховният съд на САЩ. Близката метростанция беше затворена.

Полицията блокира пътища около комплекса Капитолия, когато пожарните и спасителни камиони се насочиха към района. Бюрото за алкохол, тютюн, огнестрелни оръжия и експлозиви съобщи, че изпраща бомбен техник в подкрепа на полицията. Федералното бюро за разследване също отговори.

Обикновено претъпканият район на Капитолийския хълм днес е сравнително пуст, тъй като Камарата на представителите и Сената нямат заседания тази седмица.

След смъртоносната атака на Капитолия на 6-и януари от привърженици на тогавашния президент Доналд Тръмп в района беше издигната ограда с висока сигурност, но тя беше премахната до средата на юли.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    14 0 Отговор
    Талибани или Зомбиваксъри?👳‍♂️👳‍♂️👳‍♂️

    Коментиран от #5

  • 2 дийп стейт

    19 2 Отговор
    Шубето е голям страх, особено кога сами си знаят какви са ги вършили...
  • 3 Е и

    21 2 Отговор
    Наближава септември месец. ЦРУ обичат тогава да взривяват ключови за САЩ сгради под предлог към американците - "откажете се от вашите права в полза на вашата сигурност" и като предлог варварски да нападнат някоя богата на залежи държава. След Световния търговски център явно е ред на Капитолия. Ама да незабравите пак да предупредите евреите в конгреса и сената в този ден да не идват на работа. че те там са пълно мнозинство...Ето затова САЩ са на това дередже!
  • 4 БОРУНА ЛОМ

    11 2 Отговор
    КРАВИТЕ МАЙ ГИ Е СТРАХ ОТ БИК С ЧАЛМА? СТРАХ НЕ СТРАХ ЛЮБОВ ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ КРАВИ!
  • 5 бл.134 в Зап. парк

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Америка , е "болния човек " на планетат@! Времето им изтича. Но ще се къпем в долари преди техния край.
  • 6 Рошко

    9 2 Отговор
    Талибаните са били
  • 7 др. Иванов

    10 4 Отговор
    Трепери Америка, гадостите които си причинила на човечеството, рано или късно ще се върнат при теб!
  • 8 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    14 3 Отговор
    Пак замириса на пълни краварски памперси...
  • 9 стар

    7 0 Отговор
    номер...

    Коментиран от #10

  • 10 като

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "стар":

    `Райхстага`пунта....
  • 11 да почват

    5 0 Отговор
    борба с Сомалия...Да не чакат....
  • 12 ЕВРО НЮЗ

    3 0 Отговор
    Ей сега като се върнат каубоите от Афганистан и станат безработни, ще трябва да си намерят развлечение
  • 13 Мдам

    3 1 Отговор
    Ако четете между редовете те си го казват на "здравана тема", т.е. човекът е противник на ваксинациите, "мерките" и пр. Те американците наскоро предупредиха, че очакват "антиковид терористи" ! Няма случайни съвпадения!
  • 14 сега

    2 0 Отговор
    нямат какво да кажат....