Last news in Fakti

23 Август, 2021 07:17 11 538 45

Путин: Това е унизителен подход!

  • афганистан-
  • сащ-
  • русия-
  • нато-
  • владимир путин-
  • талибани-
  • бойци-
  • мигранти-
  • бежанци-
  • сигурност

Той каза, че на Русия не са ѝ нужни престъпни елементи, които да идват от Афганистан

Путин: Това е унизителен подход! - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се допускат бойци от Афганистан в страната, представящи се за бежанци. Той каза, че на Русия не са ѝ нужни престъпни елементи, които да идват от Афганистан и повторение на ситуацията от 90-те години на миналия век и от началото на 21 век, предаде ТАСС, съобщи БТА.

Путин допълни, че Русия не иска и престъпни елементи от Сирия да влизат на територията ѝ и припомни, че руските власти са направили всичко необходимо Сирия да не се превърне в развъдник на тероризма. Руският президент разкритикува идеята на някои западни страни да пратят бежанци от Афганистан в съседните централноазиатски страни, докато техните визи за САЩ и Европа се обработват.

"Означава ли това, че те може да бъдат изпратени без визи до тези страни, до нашите съседи, докато самите те (западните страни), не искат да ги приемат без визи", запита Путин по време на среща с представители на управляващата руска партия Единна Русия. "Защо се възприема такъв унизителен подход за разрешаването на проблема?" добави той. САЩ водят тайни разговори с редица страни в отчаян опит да осигурят сделки за временно подслоняване на афганистанците, които са изложени на риск заради това, че са работили за американското правителство, припомня Ройтерс.

Същевременно руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Организацията на Договора за колективна сигурност и Шанхайската организация за сътрудничество ще обсъдят на срещите си на върха през септември ситуацията в Афганистан. Докато някои западни страни все още се мъчат да евакуират хората от Афганистан, Москва похвали талибаните, че са върнали реда след поемането на контрола върху властта, припомня Ройтерс.

Лавров заяви, че талибаните досега се придържат към обещанията си за прекратяване на бойните действия, за амнистия за всички, които са били замесени в конфронтацията и за нуждата от национален диалог. Той добави, че талибаните са осъществили контакти с бившия президент на Афганистан Хамид Карзай.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    190 6 Отговор
    След като СА РАБОТИЛИ ЗА САЩ , защо САЩ НЕ СИ ГИ ВЗИМАТ ТАМ, а ги разселват иь Европа ‼️‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #27

  • 2 Чернокож китаец

    180 10 Отговор
    Развъдника на терористи се казва САЩ
  • 3 rusnak

    100 9 Отговор
    Краварите да си прибират цал Афганистан. Още малко ще се правят че са далече, докато не опитат няколко Тежки презокеански ядрени шота в челюста.

    Коментиран от #34

  • 4 бл.134 в Зап. парк

    34 30 Отговор
    Давайте ги в Европата .Няма проблем 4-5 милиона са добре дошли в Германия и България
  • 5 Талибани България си има достатъчно!!

    93 6 Отговор
    Гербаджии те са тука, някой са още на възлови места във власта, Стъки, тия с дългите немити коси които са в Стачна Готовност и Реват за Още пари са тука!! Талибани си имаме достатъчно!!

    Коментиран от #16

  • 6 Сатъра на Хана

    35 11 Отговор
    Аз съм по-унизен когато на Българите с Турско самосъзнание им Викаме Турци, когато те са си Българи.
    .. Справка ...Произход на Турците Уикипедия, Generic studies of Turkish people Wikipedia
  • 7 Браво

    112 7 Отговор
    Еми точно казано-затова и Путин е най-адекватният политик в наше време.

    Коментиран от #36

  • 8 Дамммм

    92 7 Отговор
    Точно,ясно,крадко...-Путин!!!! Голем е чичко Вова...

    Коментиран от #25

  • 9 Такъвай тя

    96 8 Отговор
    Харесва ви или не,има само един ИСТИНСКИ ПОЛИТИК в света в момента,и това е Путин.Хубав лош добър зъл убиец миротворец ,това е истината ЕДИН ЕДИНСТВЕН!
  • 10 БОЛШЕВИК 🌟

    53 3 Отговор
    Капиталистическия запад ще ги приеме, на него са му нужни, всякакви групи и групички изкарват пари от тия работи!
    Лошото е, че и проскубана България и тя е барабар Петко с мъжете!
  • 11 Путин

    46 4 Отговор
    президент на цял свят... ехх мечти...

    Коментиран от #28

  • 12 В.В.П.

    46 4 Отговор
    Бай дън и партньори,не могат да надхитрят Путин и компания..Германия и ЕС ,ще поемат бежанците.;Без визи,
  • 13 Евала

    78 4 Отговор
    Вовата както винаги мисли и говори мъдро,не се гъне като нашите червеи,готови да приемат хиляди пещерняци по команда от западните джендъри !
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Кую

    47 3 Отговор
    Да си ги прибират във Обора. Наглеци оакани до ушите.
  • 16 гроб в бг

    20 4 Отговор

    До коментар #5 от "Талибани България си има достатъчно!!":

    не са достатъчно Бойче има нужда от тях и ще ги подслони и нахрани за да гласуват за него
  • 17 Рубладжийче

    10 32 Отговор
    Фигуранта сега се мазни на американците и тайно подготвя нови бежански центрове за да приеме афганци. Всичко е готов да даде само и само да се докопа до втори мандат.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 В руската армия са

    20 5 Отговор
    Генерал Майор
    Генерал Полковник
    Генерал Лейтенант
    В САЩ са
    Генерал Електрик
    Генерал Дайнамикс
    Генерал Моторс

    Коментиран от #31

  • 20 dsсса

    44 2 Отговор
    Работилите за янките афганистанци разбраха, че не са били партньори, а впрегатен добитък.
  • 21 ДЖОТО

    23 2 Отговор
    ДО НОМЕР -4-НИЕ ТУК В БЪЛГАРИЯ СИ ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО!ДА СИ ГИ ВЗЕМАТ ГЕРМАНИЯ И БАБА МЕРКЕЛ!
  • 22 мародер

    37 4 Отговор
    Aбсолютно точен както винаги! Западните джендъри се мятат от едната крайност в другата в опит да излязат от кризата която самите Те сътвориха!
  • 23 ттт

    25 2 Отговор

    До коментар #18 от "Анримилиционер":

    Защо са лоши талибаните? Защото медиите казват така. Дали е истина - може би ДА, може би НЕ. Зависи за кого. Какво бяха направили, когато бяха на власт до 2001-ва? Бяха изкоренили всичките макови полета в държавата. След като дойдоха "освободителите", опиумът беше засаден отново. Първия закон, който обявиха талибаните след завземането на властта този месец беше "Смъртни присъди за всички дилъри и педофили". Поне на думи изглежда чудесно! Апропо, как така завзеха властта? Съотношението на силите беше: Правителствена войска: 360 000 войника, 127 бойни самолета, 25 бойни хеликоптера, повече от 20 000 бронирани машини. Талибани: 75 000 боеца и нищо от изброените оръжия. При такова съотношение на силите талибаните са спечелили само по една причина - цялатаафганистанска войска, цялият Афганистан тайно е бил на тяхна страна. Животът, който са живели под тяхно управление им е харесвал повече от живота, който са им предложили "освободителите". А дали са прави - винаги, когато принуждаваш някого да живее по твоите правила, не е добре за него! Ама жените ходили с фереджета или както там се казва. Ограничение на свободата! Да, ама аз съм завършил висшето си образование преди 1990-та. Още тогава имах преподаватели, които като харесат някоя студентка не и даваха изпита докато не прекара ощта с него. Свобода та дрънка! А след 1990-та повечето бизнесмени гледат на работещите във фирмата им жени като на тяхна собственост. Едно от обвиненията към Божков беше, че е изнасилил

    Коментиран от #24, #29

  • 24 ттт

    16 1 Отговор

    До коментар #23 от "ттт":

    Продължение:


    200 жени. По-точно - 200 са се престрашили да се оплачат. При другите крупни бизнесмени, останали в добри отношения с властта ситуацията не е по-различна. Та наистина ли са свободни нашите жени?
  • 25 pikbg

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Дамммм":

    …..научи българският език преди да пишеш….!
  • 26 От страни

    7 4 Отговор
    Той, Путин не разбира нищо от демокрации -та това му беше целта - да вземат всичкият сбюротък и да го докарат по близо в републиките. В Европа са вкарали вече, сега там ще вкарат а после ще ги насъскат срещу Русия и готово.
  • 27 От страни

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Те не взеха германци, италианци и други всекви украинци та ще вземат афганци! Е, няколко взеха на крилете на колесарите ама ония не можаха да се вържат добре и паднаха - кой и е виновен? Та нашите подлоги да се готвят да се изнасят с влакове и автобуси, че краварите показаха как го вършат със "своите" хора.
  • 28 От страни

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Путин":

    Ей, по полека, щото мечтите са такова нещо - могат да се сбъднат. Има го в тубата как на всекви избори по света драскат всичките а отгоре пишат "Путин".
  • 29 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "ттт":

    Ти ако прочетеш как им е виждането за банкова дейност ще тръгнеш да гласуваш за тях. Ако ти е интересно прчети в мрежата за шариатски банкинг. ПРОЦЕНТИ НЯМА! За проценти секат глави.
  • 30 1122

    21 2 Отговор
    Както винаги Президентът на Русия ,Вл. Вл. Путин е точен.Няма увъртане,няма спестяване на истината.Меркел,която е подлога на сащ,сега в края на царуването си ,ще напълни отново цяла Европа /с изключение на Унгария; донякъде Полша ,Австрия, Чехия/ с афганистанци.България ,първа подлога на тъпите сащ също ще приема мързеливци ,мюсюлмани, чалми, негри мулати, авганистанци.Те не работят проповядват Шериата, ,но ние заради предателя Б. Борисов,ще има да патим от тези мюсюлмани.Ще ги храним.Това се получи ,когато мошеника Иван Костов Б. Борисов ни скараха с Русия и продадоха на гейдружинките от Брюксел и на престъпните сащ.За престъпленията на сащ, ние ще плащаме,като приемаме афганистанци.Румен Радев,ако е истински Български Президент, ще откаже приемане на чалми от Афганистан.Ще следим поведението му.Ако отпява на сащ, ще помислим на изборите,дали да го изберем!!!Мислете Българи!Не се поддавайте на манипулации!

    Коментиран от #32

  • 31 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "В руската армия са":

    Ще добавя и генерал контакт и генерал исключвател (шега). Понеже съм инженерче и работя за тях чат-пат така го пише в блу принтовете - дженерал плаг и дженерал свич. Което означава че контакта и изключватела са на обикновена, според кодекса височина.
  • 32 От страни

    9 2 Отговор

    До коментар #30 от "1122":

    Споко. Те няма да искат да дойдат при нас. Аз се смях като четох за бежанците в Литва - казват че литва ги хранела с боклуци, че вкъщи са яли пилета и зеленчуци а литовските глупаци им носят боклуци. А литовците се оправдават че това им е яденето и на тях. Та така - европейци...
  • 33 Говорит Москва 🇷🇺

    14 2 Отговор
    Съединените щати искат да управляват целия свят, често увреждайки други страни. В същото време да се прехвърли тежестта и проблемите на резултатите от техните политики върху плещите на различни държави. Всеки е виждал това отдавна. Но не всеки има силата и независимостта да заяви това.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Рико

    3 14 Отговор
    "Престъпни елементи" Кой съд постанови че тези хора са престъпници? Как можеш да наричаш престъпник човек когото още не си виждал, не познаваш, не му знаеш биографията. Да наречеш престъпник,човек неосъден е клевета. И клеветата подлежи на съдебно преследване.

    Коментиран от #37, #40

  • 36 Рико

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "Браво":

    Страх е това, страх. Най-прозаичен и срамен страх. Зад гръмки думи се крие страхът.
  • 37 Че защо

    14 0 Отговор

    До коментар #35 от "Рико":

    е необходимо да има присъда? С ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ те са престъпници, НЯМА КАК ДА НЕ СА щом са афганистанци. Нали това е подхода на ЕС в отношението към Русия. Путин просто е добър ученик. С ВАШИТЕ НОМЕРА по ВАШАТА ГЛАВА.
    И също защо могат да отидат в средноазиатските държави без визи, а в САЩ и ЕС, които са забъркали тази каша задължително с визи? Грешката на "демократичните"държави е, че се смятат за най- умни и мислят, че вечно могат да мамят останалите. КОЙТО ЗАБЪРКА КАШАТА СЕГА да си я СЪРБА !
    Когато някоя държава се намесва някъде следва да поема и отговорност за последствията. Само така може да се спре тази "умна" политика на "великите" демократи.
  • 38 1122

    18 2 Отговор
    Единствено Русия и Китай останаха в Афганистан и не затвориха посолствата си.Тъпите сащ, се изнесоха на бегом.Винаги са били страхливци.Това не е Холивудско студио за записване на бойни сцени.Всичко при сащ е лъжа.Колкото стъпиха на Луната /всички по света знаят ,че никога не са били на Луната/, бягството им от Виетнам/виетнамците се справиха със сащ с помощта на Русия/Съв .съюз-дадоха им оръжие/,бяха изгонени от Ирак, Сирия ,Ливан Либия/светски държави ,които сащ разрушиха и сега Русия им помага да се възстановят.Няма страна ,където тази безбожна страна с 25 престъпни секи/адвентисти,мормони, катари, еремити лютерани/да не е запалила война.Обеснението е ,че през1392-1492 години от Англия, Франция , Испания ,Холандия на брега на Сев. Америка от кораби ,са оставене престъпници, убийци, педофили, лесбийки протитутки, извратене типове.От тази пасмина, не може да се роди нормален народ.До преди 300 г. сащ са колонии на Испания Англия, Холандия, Франция. След това следва робовладелство и така до обединяване на Южните/робовладелски /и Северни щати.И уж започва демокрация.Мисля,че е фашизъм, по лош от този при Хитлер.Евреите, които също имат престъпни наклонности се заселват в сащ.Израел/сиреч евреи/управляват до сега сащ.За ,каква демокрация, за каква свобода,за каква вяра,става дума Нищо от изброеното го няма.А сега ще се борят с талибаните.Нали те ги въоръжиха и настроиха срещу Русия.Но никога талибани няма да застанат срещу Русия.Знаят на какво е способна, о

    Коментиран от #39, #41

  • 39 Роки

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "1122":

    Браво,набий им го в главите,празни са, място има,дал съм ти един плюс, защото повече и не мога
  • 40 От страни

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "Рико":

    А дано дойдат няколко такива недоказани на рико на гости, ще ги почерпиш нали - няма да се излагаш като Путин. Тъй ли синьор Рико?
  • 41 Муджахед

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "1122":

    в Ичкерия абрек пусна сълза
  • 42 Магелан

    2 7 Отговор
    Чичко Вова да не се дърпа а да приеме няколко милиона авганистанци и да ги разсели по голямата Руска земя .Матушка Расия балшая.Има места тайгата където не е стъпвал човешки крак.Ще има безплатни крепостни секачи за Коми.Нали духвния баща на чичко Вова бащицата на Народите Сталин правеше така.Обичаше да подменя цели милионни наций от бившите руски Репуплики от едно място на друго!
  • 43 кукуруку

    0 7 Отговор
    абе що няма бежънска вълна към раша бе, нали там мого убаво,ми се към прогнилия капитализъм ,нали там мого лошо! Па тоа путин са изказва така ,се едно некой иска да оди при него!

    Коментиран от #44

  • 44 ХХХХ

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "кукуруку":

    Щот по руската граница се стреля без да се пита.
    Там не ти обещават издръжка, а куршуми.
    Руснците съм им сърбали попарата на тея Афганистански беженци и знаят що за стока са. И явно не ги щат.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания