Last news in Fakti

25 Август, 2021 18:18 4 936 42

Напрежение! Русия и Турция ще подпишат скоро нова сделка за доставка на Анкара на ракетни системи С-400

  • с-400-
  • ракети-
  • турция-
  • русия

Първоначалната покупка от Турция на руската ракетна система С-400 през 2017 г. обтегна връзките на Анкара със САЩ и с останалите съюзници от НАТО

Напрежение! Русия и Турция ще подпишат скоро нова сделка за доставка на Анкара на ракетни системи С-400 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия и Турция са близо до подписване на нов договор, който да позволи на Анкара да придобие допълнителни части от зенитно-ракетната система С-400, обяви в сряда Александър Михеев, който е изпълнителен директор на московския износител на оръжие "Рособоронекспорт", съобщава агенция Интерфакс, цитирана от Ройтерс.

Очаква се сделката да бъде финализирана "в близко бъдеще", което означава "тази година", каза Михеев пред пресата по време на военен форум, проведен в Русия.

Първоначалната покупка от Турция на руската ракетна система С-400 през 2017 г. обтегна връзките на Анкара със САЩ и с останалите съюзници от НАТО.

Заради тази сделка Вашингтон санкционира Анкара и заплаши, че ще наложи нови санкции, ако Турция закупи от Москва още големи оръжейни системи.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ся БайДън

    37 3 Отговор
    Ще скъса минискус

    Коментиран от #39

  • 2 Ххх

    40 5 Отговор
    ФАЩ са много далеч от вкъщи. С Афганистан не се справиха къде се бутат при Турция хахахахха
  • 3 Запасняк

    51 4 Отговор
    САЩ доказаха, че не са надежден съюзник и изоставят приятелите си, когато са в беда!
  • 4 Меркел

    5 19 Отговор
    Време е за война,,, требва да изхвърлим боклука !!!
  • 5 Рошко

    33 4 Отговор
    От обора вой се вие
  • 6 В е л и к и я

    8 43 Отговор
    Тези ракети са добри но не им трябват , истинският щит им дава американските ядрени бомби B-61 в Инджирлик ..Сега рискуват американците да ги изнесат оттам , ами ако ги прехвърлят в Гърция ...дори и тук може .. Манджа с грозде прави Ердоган , а загубите от изхвърлянето от програмата F 35 , може да е провал но даваше хиляди работни места и милиарди приходи .Ако Байдън изнесе ядрените бомби Турция ще е със свалени гащи , а ако ги сложи в Гърция ще бъде стой па гледай ...!

    Коментиран от #7, #22, #25, #27, #33

  • 7 Запасняк

    44 5 Отговор

    До коментар #6 от "В е л и к и я":

    Навсякъде по света ядреното оръжие на САЩ се охранява от военната полиция на САЩ и се използва само в интерес на САЩ. Но Турция има достойнство и за разлика от нас не се интересува само от американска помощ, дори и чрез работни места, а си гледа собствените интереси!

    Коментиран от #12, #14, #42

  • 8 ЕЛ НАПЕГНАТ

    43 3 Отговор
    КОГАТО ХАМЕРИКА ПРОДАДОХА ЕДНИ 8 САМОЛЕТА, ПРЕДПЛАТЕНИ САМО НА ЧЕРТЕЖИ- НЕМАШЕ НАПРЕЖЕНИЕ. КОГАТО САЩ ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ НЕМА НАПРЕЖЕНИЕ А ТУКА 100 000 ВОЛТА НАПРЕЖЕНИЕ. ЩО ТАКА АТЛАНТИЦИ????? МЪЛЧАХТЕ КАТ Д.У.П.Е.Т.А. ГА САЩ ИЗБЯГА ОТ АФГАНИСТАН А СЕГА РЕВЕТЕ НАПРАЖЕНИЕ, НАПРАЖЕНИЕ ИЗ ОТ ЗАДЕ!!!!
  • 9 НАТО

    21 2 Отговор
    Какво НАТО, какви 5 лева?
  • 10 Kcanba

    26 3 Отговор
    сороснята е в траур!!!
    Изолираната Русия е в постоянен съюз със Китай, Индия, Иран, Турция!!! Каква става тя - фащ газ ..каят!!!
  • 11 Байдънян-опулос

    10 1 Отговор
    И скоро ще има нови санкции за братята на талибаните .
  • 12 В е л и к и я

    7 21 Отговор

    До коментар #7 от "Запасняк":

    “Дори американците наистина да се изтеглят обаче, едва ли може да се очаква, че турците ще задържат това ядрено оръжие. В крайна сметка то е охранявано от американски войници, а самите бомби се активират със специални ядрени кодове, без които са безполезни. Разкодирането им може да отнеме най-малко половин година. След изтеглянето си американците ще трябва да се огледат за друга база“

    Има доста въпроси и доста варианти къкво ще стане , ами ако изгонят американците но задържат B-61 под претекст че се опасяват от складиране им в Гърция с която постоянно са във конфликт....Общо взето и Ердоган и Путин правят колосална грешка ,а на Путин даже е още по голяма ..Той дава мощно оръжие в ръцете на втората по големина армия в НАТО ....! Утре с неговите ракети може да свалят неговите самолети , или кораби ....!

    Коментиран от #23

  • 13 Интересно..

    11 1 Отговор
    ... кой ли се напрегнал толкова много та сте озаглавили така статийката си? А, сетих се... аФторът! Не лесно да се пише под диктовка, нали мисиркин?
  • 14 В е л и к и я

    15 16 Отговор

    До коментар #7 от "Запасняк":

    Турция има достойнство . НО СЕГА ..........когато се чувства силна , А как щеше да се чувства преди 40 години без американската помощ и ядрените възпиращи бомби когато ние имахме 24 балистични ракети които дори с конвенционален заряд щяха да поломят целия Инстанбул а с ядрен цяла Турция ... Тогава се криеха под крилото на американците и НАТО щото без тях руснаците да са завзели проливите ... ! То и ние щяхме в честен двубой без намесване на НАТО и Варшавския договор 110 000 на БГ армия с хиляди Т72 напред ще ги изтикаме зад Босфора под прикритие на ракетите СС зад гърба ни ..!

    Коментиран от #26

  • 15 E къде е

    11 2 Отговор
    напрежението, нещо само на автора в кухата глава, просто хората си правят бизнес, а хиените мучат.
  • 16 Бах

    17 1 Отговор
    Тя , системата С 400 не е нова , но има ресурс като възможност поне 15 год. То се видя оня ден , израелците пуснаха 24 ракети до Сирия и 22 бр. бяха унищожени от система БУК , която съм изучавал 1986г , но сега е със съвременен софтуер .
    Същото е със Американските щайги разработени през 1972г. но със съвременени комуникации .
  • 17 Ю.Кортес

    3 10 Отговор
    Турция официално опроверга.Нарече съобщението инсинуация и провокация целяща да влоши отношенията им със САЩ

    Коментиран от #19

  • 18 Козяците

    18 2 Отговор
    Краварете подготвиха покушението срещу Ердоган,но руснаците го набиха четвъртит на СеРеУ-то,като почти в последния момент,благодарение на Путин,Ердоган отърва кожата,бягайки от хотела,така че Ердоган е наясно за краварските гнусотии и поради това не ги бръсне за за сливи .Наби им го и заради случая "Кашоги", както и при много други безчинства.
  • 19 Бах

    18 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ю.Кортес":

    Въпроса между Русия и Турция е сложен за тълкуване ,а на западните дженъри е неясен . Икономиката на тези две държави е толкова свързана , че военният елемент остава на заден план . И двете държави правят компромиси неохотно , но това е начинът .
  • 20 Ердоган клекна

    5 18 Отговор
    Това е фейк нюз. Турците логично ще върнат ракетите С-400, които имат, обратно на Русия, както се изисква от Америка. МВФ вече е отпуснал 6,5 милиарда долара на Турция, за да предотврати срива. Ще последват още пари, както и задължения.. Честито на турците.
  • 21 Словестна еквилибристика

    18 2 Отговор
    Когато рафинериите на Саудитска Арабия горяха,атакувани от ракети и дронове,саудитите запитаха тогавашния държавен секретар на Сащ Майк Помпео следното нещо:
    Платихме огромни суми за защита на рафинериите,защо вашата система "Пейтриът"проспа тази атака?Тогава ни казвахте,че ни давате най-доброто!Защо тогава се случи така?
    При,което играта на думи от Помпео започна!Той каза не,че системите им са зле,а каза нещо което като се чуе от страни ще звучи отново като реклама.
    "Ами тези комплекси"казва "са със ПРОМЕНЛИВ УСПЕХ НА ДЕЙСТВИЕ"Пълен смях...променлив успех!Всичко гори и пуши а той казва че било променлив успех😄😄😄.Значи аз ако имам в бележника шест двойки и утре ми пишат тройка имам променлив успех.Двойката пак е успех,но на незнанието😉.На Ердоган не му е необходим променлив успех,а сигурен успех и за това С-400 е правилния избор.И не още един а още 5 комплекса може да си вземе.Отказа се от Ф35 защото разбра,че е много проблемен капризен и той е с променлив успех😄😄😄,и повечето време ще бъде скъпо недвижимо имущество.
  • 22 Мориц

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "В е л и к и я":

    Тук вярно някой не е добре! Какви ядрени оръжия в РБ?!?
    Соломоне ти ли си?!
  • 23 БАЙ КУРТИ

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "В е л и к и я":

    Е сега вече си личи че не си в крак с военна техника .
    Защо не питаш ЧЕЧЕНЦИТЕ в 2 войни въпреки готовността на ПВО нито една ракета не можа да излети и РУСИЯ спокойно бомбардираше ГРОЗНИ И ОКОЛНОСТИТЕ . Техниката е твоя но чиповете кой ги кодира.
  • 24 Запознат

    1 1 Отговор
    Фейк!
  • 25 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "В е л и к и я":

    Има пакистански!
  • 26 Запознат

    7 5 Отговор

    До коментар #14 от "В е л и к и я":

    Ганю ти виждал ли си мегаполиса Истанбул?

    Коментиран от #31

  • 27 Сух

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "В е л и к и я":

    Вземи прочети първо за С400. Някакси тази ядрена заплаха не е толкова заплаха.. И да допълня, турците видяха на живо възможностите на системата, замисли се що изведнъж отказаха всичко друго.

    Коментиран от #29, #37

  • 28 Гюро Михайлов

    11 4 Отговор
    Искам да доживея да ни управлява един български Ердоган с ,, топки’’, който не прави компромиси, когато става въпрос за националните интереси на страната.
  • 29 В е л и к и я

    5 4 Отговор

    До коментар #27 от "Сух":

    Не била заплаха , а защо Ердоган толко се пъне да превърне Турция в ядрена държава ....защото знае че само тогава може да си прокарва политиката както той иска .. Сега си мисли само че иска но зависи от всички покрай него , а тогава може да налага без да зависи от никой както правят руснаците в Европа ... и американците не могат да им пъчат колко и да се пънат .. Северен поток 2 ще бъде завършен ...!Под дулата на ядрените им ракети ...! На никой не му е зор за някъкви ракети Ц400, питайте къкво иска мюсюлманските държави ... всички искат .... БОМБАТА ...!Само тя те прави независим ...!

    Коментиран от #30

  • 30 В.В.П.

    0 5 Отговор

    До коментар #29 от "В е л и к и я":

    Нищо ,няма да превърне ,Реджеп,,,!Русия и САЩ ,контролират Турция!!.И така трябва да е !!.Вече на конвейера ,е с500,с600..Никой няма да позволи,да създаде ядрено оръжие.!!.
  • 31 Нинка.

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Запознат":

    ,Еее,като си го видял,,разкажи малко на Селинджърите!!!За мегаполиса!!!.Хаха.
  • 32 Пророка !

    5 3 Отговор
    Турция ще напусне НАТО ! И това ще е края на Западна европа !
  • 33 Горе долу

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "В е л и к и я":

    Тези бомби нали трябва да стигнат с някакъв носител до някаква цел. Докато ги качат на самолетите може да няма ни база ни летище, нито самолети . Единственото с което са полезни е , че ги има в конспекта , и този който ще нанесе първи удар , трябва да се съобрази с това , все едно там има ядрена централа .
  • 34 ДаЗдраПерМа

    3 0 Отговор
    това с кодовете и чиповете е вярно, катерите които охраняват Босфора могат да исползват само няколко процента от потенциала на оръжието останалата мощ се активира с кодове от Германия. Един ден ако получим платените фърчила за бойните задачи това не означава нищо важното е кой държи кодовете за активиране на оръжието а пилотите само въртят геврека---предваритено е скопена тази техника и имаш право да и купуваш аксесоари и да я миеш с веро и толкоз
  • 35 1944

    2 0 Отговор
    споко ве русоробчета. ни са надувайте. турците ги ползват за ефтини мишени на ученията.
  • 36 Българин

    2 1 Отговор
    Мдаааа, значи ще ни става още по-евтино да ходим на пазар в Одрин и на море в Кушадасъ.Откакто Ердоган започна да се прави на велик и да се ежи на САЩ, турската лира девалвира ли девалвира.
  • 37 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Сух":

    Турците нищо не са отказали.Отрязахи от всичко друго и трябваше да вземат каквото има.
  • 38 Рико

    0 1 Отговор
    В Турция им застреляха посланика и хоп, ракети им дават. Нищо не намеквам.

    Коментиран от #40

  • 39 Ал Сакалиба

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ся БайДън":

    "Минискуса" му ,
    отдавна е скъсан,
    Русия , напоследък ,
    отне много важни пазари,
    на оръжие "от ръцете" на САЩ,
    и то благодарение на Тръмп
    и неговите далавери с оръжие!

    Байдън, е проклет политик,
    той с цената на всичко отмени ,
    военни сделки сключени от Тръмп,
    за милиарди долари!
    "Когато двама се карат в САЩ,
    печели третия в Росия"!

    Това е цялата и единственна ,
    ябълка на раздора!

    Продаваш ли оръжие ,имаш влияние,
    на това се крепи световната политика!

    Всичко друго,
    е пълен " буламоч"!
  • 40 Оракула

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Рико":

    Турция има много самолети , и хеликоптери ,
    но нямаше ПВО,
    Знаем, че без ПВО !
    Самолетите и хеликоптерите , без ПВО,
    НЕ МОГАТ ДА ОПЕРИРАТ!
    САЩ им отказа и те си купиха от Русия ,
    която, като четем и анализираме внимателно ,
    произвеждо много добър продукт,
    в съотношение ,употреба ,-качество-цена?
  • 41 ттт

    0 0 Отговор
    Та къде е напрежението? Русия и Турция търгуват. САЩ ще обявят, че ще блокират авоарите в американски банки на трима турски граждани, които нямат сметни в американски банки.
  • 42 Байдън играе с Путин, и Пин

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Запасняк":

    Турция е кукла на конци. Демократите на Сащ, с подкрепа от военните, оправсават огромен военен бюджет със заплаха от Русия, Китай, и конфликти по света, в които Русия е страна. При втори мандат на Тръмп, нямаше да има Русия на картата, а 15-20 нови републики. За това така го джитнаха.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания