Last news in Fakti

27 Август, 2021 13:27 2 853 12

Дюселдорф очаква големи протести

  • германия-
  • протести-
  • дюселдорф

Готвят се демонстрации

Дюселдорф очаква големи протести - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германският град Дюселдорф очаква голяма демонстрация на активисти днес, съобщи Дойче Веле.

Вероятно тя ще се състои близо до областния парламент. Германската активистка Луиз Нойбауер планира да участва в протестите.

Демонстрациите бяха свикани от движението „Петъци за бъдещето“. Протести вече се състояха в Берлин.

Движението настоява за действия от правителството. Те трябва да са насочени към климатични реформи.

Протести се провеждат в цяла Европа. Активисти настояват и за действия към големите компании, които не се съобразяват с климатичните правила.

Германското правителство обяви, че ще проучи исканията на демонстриращите. Определени действия са в основата на неговия план за устойчивост, подкрепен от Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оня без магарето

    16 0 Отговор
    Що не свят дървета ами ще протестират?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Двойни стандарти

    34 0 Отговор
    Протестите против насилствената имунизация и фашистките ковидмерки са забранени, но за имагинерните клими не са !?
  • 4 Антиваксър прост съм

    7 10 Отговор
    Брях,в Германията вече и антиваксърите май се ваксинирали,приключиха антиваксърските демонстрации,сега да си продължим с "климатичните проблеми".Вчера си купих вила първи линия на морето,нищо,че след 100 години(я камилата,я камиларя) морето ще я е превзело в резултат на глобалното затопляне.Важното е паричните потоци към сметката ми да продължат да текат.Отивам на демонстрацията!
  • 5 БОЛШЕВИК 🌟

    24 3 Отговор
    Протестите вече не вършат нищо и нищо не може да се постигне с протести. Трябват революции, против капитала и капитализма. СМЪРТ ЗА КАПИТАЛИЗМА!
  • 6 ????

    26 0 Отговор
    Алооу, активистите, преди десетина години беше изчезването на озоновата дупка, за нея забравихте ли или ви се вижда незначителен проблем? Утре, други ден и Гретето очаквам да се включи в общия вой!

    Коментиран от #9

  • 7 Д-р Менгеме

    18 0 Отговор
    Бла, Бла, Бла.... Кво ше направите бе смешни и!? Германия е капка в морето... И всички дизели да спрат, пак няма да оправят климата, но пък ще тормозят хората и бизнеса до дупка.
  • 8 ЗНАЕЩ

    9 1 Отговор
    СКОРО ОТ ПЕТЪЦИ ЗА БЪДЕЩЕТО ЩЕ СТАНАТ НЕДЕЛИ ЗА БЪДЕЩЕТО И ГОЛЯМАТА МЕЧТА НА ПАПАТА ЗА НЕДЕЛНО ПОКЛОНЕНИЕ(БЕЛЕГА НА ЗВЯРА) ЩЕ СЕ СБЪДНЕ И БОГ ЩЕ ПРЕКРАТИ ЗЕМНАТА ИСТОРИЯ!
  • 9 Озоновата дупка се затвори

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "????":

    И сега мълчат кат телета.В крайна сметка се оказва,че всякакви изменения на климат и прочее си е нормален процес на Земята милионната й история независещ от човека.Сякаш динозаврите са измрели в резултат на дейността си?!?

    Коментиран от #12

  • 10 ммм да

    9 0 Отговор
    Протестите са против мерките и ваксинацията. Това че тези .........го извъртат по-този начин, е друг въпроса.
  • 11 Някой

    11 0 Отговор
    Екоталибаните искат да разрушат живота на милиарди хора. При все, че не е доказано (да, наистина не е доказано), че чеовешката дейност допринася за промяната в климата.
    Сам по себе си, климата е нестабилна система. Влияе се от хиляди фактори. Ние познаваме в най-добрия случай 10 от тях. А колко ги разбираме, не е много ясно. Не е сериозно да пренебрегваме слънчевата активност като основе двигател при промените в климата.
    Ама в тази работа има много хляб - в смисъл, милиарди за определени лица. Не се пуска кокала лесно...

    Отделно, въпрос към редакцията, от няколко дни ни информирате много детайлно за протести на еко активисти. Но чудно защо не споменавате за протести срещу ковид ограниченията. Забрана ли имате от някого?
  • 12 Ирина

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Озоновата дупка се затвори":

    Такива климатични промени съществуват на всеки 11 години, от застудяване към затопляне, защото се приближаваме към слънцето и после се отдалечаваме и това не зависи от нас но е вярно когато има затопляне , ледниците отпускат вода и в следващя цикъл има суша .Тази информация преди я имаше в учебниците за средно образование. Сега е изчезнала, за какво да тормозят децата с " глупости " . Истината е че не зависи от нас, ние сме като голи охлюви в космоса. Най- много да се изпотрепем помежду си. Но сега са решили да създадат нова култура, нов начин на мислене, зелени партии и ще ни изкарат виновни че дишаме.
Новини по държави: