Last news in Fakti

31 Август, 2021 17:54 2 071 49

Тактиката на Кремъл! Путин раздава пари преди изборите

  • единна русия-
  • владимир путин-
  • кремъл

През последните години рейтингът на "Единна Русия" се понижи, след като правителството прие спорен пенсионен план през 2018 г. и след като икономиката на страната е в застой

Тактиката на Кремъл! Путин раздава пари преди изборите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин нареди служителите на реда и военните да получат 200 долара, докато той търси подкрепа за непопулярната си партия "Единна Русия" преди парламентарните избори следващия месец, информира "Франс прес".

Подаянията във вид на пари в брой следват по-ранни еднократни плащания за пенсионерите в размер на 135 долара преди изборите за Държавната дума (долната камара на руския парламент) на 19 септември, като одобрението за "Единна Русия" беше засегнато от повишаването на цените, съчетано със спадащите заплати.

Руският портал за правна информация показа, че Путин е подписал укази, разпореждащи еднократни парични плащания в размер на 15 000 рубли (200 долара) за полицаите и военнослужещите, които да бъдат раздадени през септември за тяхна "социална защита".

Плащанията идват, докато руските власти изпитаха затруднения да ограничат нарастващата инфлация, като Путин нареди на правителството си няколко пъти от края на 2020 г. да предприеме мерки за поставяне на цените под контрол.

Годишната инфлация достигна 6,5% според централната банка, която през юни повиши основния си лихвен процент до същото число - най-голямото ѝ увеличение след валутната криза през 2014 г.

През последните години рейтингът на "Единна Русия" се понижи, след като правителството прие спорен пенсионен план през 2018 г. и след като икономиката на страната е в застой.

Управляващата партия има около 30 процента подкрепа според държавната социологическа агенция ВЦИОМ - спад от 10 пункта спрямо последните избори за Държавната дума през 2016 г.

Понастоящем тя контролира 75 процента от местата в Държавната дума, като останалите се държат от партии, които масово се разглеждат за изпълняващи политиката на Кремъл.

Преди изборите през септември руските власти предприеха репресии срещу опозицията и независимите медии.

Хвърленият в затвора опозиционен лидер Алексей Навални видя негови организации да бъдат обявени за "екстремистки" и забранени в страната, докато всички негови най-приближени избягаха от страната.

Междувременно водещи независими медии, включително новинарският сайт "Медуза" и телевизионният канал "Дождь", бяха определени за "чуждестранни агенти", докато разследващият сайт "Проект" бе обявен за "нежелана организация".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    31 6 Отговор
    На Кремъл ли? Пак изостават руснаците, вчера все добро за Путин в учебниците, днес пари раздавал преди изборите? Наш толуп що пари раздаде от джипката Путин ряпа да яде.
  • 2 Слави Трифонов

    34 15 Отговор
    Нито икономиката на страната е в застои нито рейтинга на Путин пада. Някой шорошоиди им се привиждат неща.

    Коментиран от #7, #26, #45

  • 3 Некой си

    22 13 Отговор
    И какво лошо има? Имал,дал.
  • 4 Джипко

    19 8 Отговор
    Путин гледа какво прави Бойко и го копира!
  • 5 Сороснята

    23 12 Отговор
    откачи.Когато не дава ,защо не дава,когато дава ,защо дава!?Ами имал бол пари ,дал!

    Коментиран от #8, #46

  • 6 досиета X

    18 10 Отговор
    Путин е интересна и нестандартна личност. Коорупцията в Русия е страшна , както и властта на олигарсите , създадени от Елцин. Той се опита и успя да обедини олигарсите , (който не е помислил го убиха) , в името на родината.Има право и като променя конституцията за президент-чувства се като човек възродил Русия , и няма доверие на бъдещите правители
  • 7 гост

    15 21 Отговор

    До коментар #2 от "Слави Трифонов":

    БВП на Раша 2013 г 2,3 трилиона долара , БВП 2019 1,7 трилиона !!!! За 2020 няма да го обявят до изборите , щото е надолу , ама МНОГО надолу !!!! На това как му викаш , "разцвет" , хахахахха !!

    Коментиран от #11, #23

  • 8 гост

    15 14 Отговор

    До коментар #5 от "Сороснята":

    Ако си въобразяваш , че някой в Раша не разбира , че това са жалки огризки , много си зле !! Дори в България вече повече от година пенсионерите получават по 50 лева добавки , които са вече 8-900 лева или над 500 долара !!! А великата Раша за това време успя да им даде 200 , хахахах , без да броим , че пенсиите там и без това са ПО-НИСКИ от българските !!

    Коментиран от #13, #14, #21

  • 9 Рубладжийче

    7 14 Отговор
    Фигуранта и той иска да се прави на Путин и да раздава пари предизборнж. Затова е цялата истерия с актуализацията на бюджета.
  • 10 Има един руски филм

    3 2 Отговор
    Свой сред чужди чужд сред свои и там ставаше дума Только золото
  • 11 БВП

    8 10 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    на РФ не можеш го сметна! Не го публикуват да не ,плашат Г-7!

    Коментиран от #17

  • 12 Разликата

    15 8 Отговор
    Да, вярно раздава пари предизборно ! Обаче от разлика от нашите олиго@рени, раздава и след изборно ! Там всичко е предвидимо.
    Нашите "политици" са като Христос - с неясен произход и свързаност, обещават спасение на всички, но накрая раздават блага само на последователите си. На тия дето ги крепят и крадат с тях ! :))
  • 13 Абе

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    ти какво се д р и щ и ш на всяко изречение?Бре ,че си сербез! Види ли Путин на снимка и му бие шамари!
  • 14 Охо

    6 10 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    гербаджийче значи!
  • 15 Чифута-кукла,

    8 2 Отговор
    дал на руските военнитl гои двеста бакса,маладеtz !
  • 16 пешо

    11 7 Отговор
    нито ден без плювка срещу русия и срещу путин. иначе - децата на кептън грант ще гладуват.

    Коментиран от #22

  • 17 гост

    9 8 Отговор

    До коментар #11 от "БВП":

    Няма нужда нищо да смятам !! Това са го обявили самите руснаци , а иначе истинските цифри са още по-зле !!
  • 18 пешо

    0 4 Отговор
    научи се от тулупа .
  • 19 Така правеше и Борисов, вдигна на

    9 2 Отговор
    Чиновниците с30%заплатите, на учители и Полиция но Нему стигна!!! Загуби Ромите!! Прецакаго Рашков и вота с Машините!!! Голяма мъка!! Е Борисов, никой НЕЕ Вечен!!!
  • 20 Рико

    6 8 Отговор
    Нали искат да ликвидират долара. Да извади руската държава всичките си долари и да ги раздаде на хората. Да го приключват долара като разплащателно средств И рублата да тържествува.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Рико

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "пешо":

    Пешо, най-тежката възможна форма на корпция е когато държавата корумпира народа си.

    Коментиран от #28, #37

  • 23 Слави Трифончук

    6 9 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Бpyтният вътpeшeн пpoдyĸт нa Pycия e нapacнaл c 10,9% нa гoдишнa бaзa пpeз мaй
    Toвa cъoбщaвa Rеutеrѕ, цитиpaйĸи Mиниcтepcтвoтo нa иĸoнoмиĸaтa нa cтpaнaтa. Дoĸaтo зaвиcимaтa oт пeтpoлa pycĸa иĸoнoмиĸa пpoдължaвa възcтaнoвявaнeтo cи oт пaндeмичния шoĸ пpeз 2020-a гoдинa, Pycĸaтa фeдepaция oтчитa иĸoнoмичecĸия pacтeж и пpeз aпpил дo 10,8%, вмecтo дoĸлaдвaнитe пo-paнo 10,7%

    Коментиран от #25, #27

  • 24 mi6osp

    3 7 Отговор
    Тази информация се е появила, защото към 01.08.2021 в създаденият от Путин Фонд национального благосъстояния России има 13 787 000 000 000 рубли , но те не са заем от МВФ.

    Коментиран от #29

  • 25 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #23 от "Слави Трифончук":

    Ама естествено , че е нарастнал , ама в РУБЛИ !!!!! Или не знаеш как се "отчитат" руските стъкмисти , хахахха !!! А междувременно рублата се е обезценила с 30 % , о ужас , хахах !!! И накрая като удариш чертата в истински пари , а не тоалетна хартия за благозвучие наричана рубла , изненадаааааа !!! Не се пъни , казах ти самите руснаци признават цифрите в долари , няма луди освен такива като теб да се връзват на глупости !!

    Коментиран от #30

  • 26 Навалний

    8 5 Отговор

    До коментар #2 от "Слави Трифонов":

    Няма икономика, само продажби на суровини и оръжие! Другото е Бояршник!
  • 27 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #23 от "Слави Трифончук":

    И това дето си го преписал , без да вдяваш дори думичка от него , е САМО за МЕСЕЦ МАЙ 2021 , сравнен с месец май 2020 , това значи на годишна база , месеца на най-силната пандемия , когато всичко беше спряло !!! И те нараснали с 10% спрямо абсолютния минимум , хахахаххахаха !!!
  • 28 mi6osp

    5 7 Отговор

    До коментар #22 от "Рико":

    Точно така. Имаш предвид, че от началото на мандата си Байдън е раздал на американците над 4 000 000 000 000$ за сметка на увеличение на държавния дълг на САЩ. И смята да раздаде още 2+ трилиона$.

    Коментиран от #31, #42

  • 29 Навалний

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "mi6osp":

    Голема любов към тея рубли100 за €!
  • 30 Рико

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Има един йезуитски номер, който центарлизираната държава разиграва редовно. По отрасли. Когато се зададе въпрос как върви съотвветен отрасъл, държавата прехвърля от единия джоб в другия и казва - има. И така едни и същи пари ги отчиташ колкото пъти ти трябва.
  • 31 Рико

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "mi6osp":

    Много са различни нещата. Едно е да дава държавата за подпомагане на гражданите при криза(епидемията), друго е да раздават управляващите, държавни пари предизборно на гласоподавателите.

    Коментиран от #38

  • 32 От страни

    1 7 Отговор
    Забрави да каже се е дал по десет хиляди на всеки ученик за началото на учебната година за помагала и тетрадки. За избори или не - той да даде па кво го интересува кой за кого ще гласува. Той вкара тия пари в икономиката па му дреме.
  • 33 Олга

    5 5 Отговор
    Това е дезинформация.Власти на РФ многократно и преди оказвали помощ на населението си : материнския капитал, детски пари , помощ на бизнеса,пари за бременни, отделно на самотни майки, за многодетни семейства, помощ за млади семейства, едноразова помощ за ученици, помощ на семейства в сложна материална ситуация, помощ на пенсионери, ако имат на иждивение несънершенолетни, предишната година - едноразова помощ на пенсионери както и сега дават едноразова помощ и т.н.Едва ли се сетих за всичко.
    Що да не каже,че в САЩ няма декретен отпуск и декретни пари. Родила и започвай работа.

    Коментиран от #43

  • 34 Гост

    5 3 Отговор
    В тая просашка държава русия въобще пари има ли
  • 35 другарят

    3 5 Отговор
    Коя икономика е в застой бре мисирки!? През второто тримесечие производственият сектор с ръст близо 20%, селското стопанства 25%, на годишна база се очаква растеж около 5%.Кажете ми коя друга икономика се възстановява по-бързо след пандемията? А, това колко пари дават на хората си е тяхна работа!
  • 36 6A13TT

    1 6 Отговор
    Всички руснаци свързват помощите с пандемията, рецесията и стагнацията, ноооо соросоидния изгладен мозък вижда единствено връзка с изборите. :D

    Коментиран от #41

  • 37 пешо

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "Рико":

    рико, това клишенце ми се чини да е от 90-те години. когато се рушаха основите. виж по-долу какво ти е написал много уважаваният от мен mi6osp!
  • 38 пешо

    1 5 Отговор

    До коментар #31 от "Рико":

    защо реши, че тия пари са дадени предизборно? защото го е написал анатолий? лицето анатолий публикува всеки ден по една-две плювки срещу русия. за спорт.
  • 39 Пеко Таков

    6 0 Отговор
    Нищо ново под Слънцето.В България пари се раздават предизборно от 30 години.И кебапчета.

    Коментиран от #40

  • 40 Рико

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Пеко Таков":

    Ако дам на някого 50 лева лични пари за да гласува за мен, това е купуване на избори.А когато президент раздава ПРЕДизборно милиони държавни пари, какво е?

    Коментиран от #44

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Рико

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "mi6osp":

    Байдън -дава- СЛЕД изборите, Путин дава ПРЕДИ избори. Дали има разлика?
  • 43 Рико

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "Олга":

    Олга, трябва да си организираш държавата така, че да не се налага да даваш помощи. Колкото може по-малко да има нужда от помощи.Помощите да бъдат изключение от общото ниво на държавата.

    Коментиран от #48

  • 44 Пеко Таков

    5 0 Отговор

    До коментар #40 от "Рико":

    Същото е,само че му излиза безплатно.
  • 45 Гошо

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Слави Трифонов":

    Публикувано във факти.бг:" докато той търси подкрепа за непопулярната си партия "Единна Русия"
    Мен най ми хареса това с "непопулярнта " Единна Русия
  • 46 1944

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сороснята":

    харчим смело щото печелим и ви гледаме сеира. носиш ли още салатка от село кат одиш на морето? стинки нема а? и рублите не струват..... мъка , голема мъка за путиноидите.
  • 47 Русофил плюс

    0 2 Отговор
    Разбирате ли тънката хибридка на западните демагози. Путин си плаща изборите като раздава пари и затова хората го преизбират - не защото го харесват. Ех, финни мазни лицемери...............

    Коментиран от #49

  • 48 Олга

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Рико":

    Ако си информиран, то трябва да знаеш (или се преструваш?),че в “най-богатата”, “най-благополучната” и въобщее в най- любимата ви държава на света около 40(!) млн. нищие, над 500 хил. бездомни, над милион хора системно недояждат (доклад на ФРС США за 2020 г.) и 25% не могат да прочетат вестник (неграмотни).
    Няма нито една държава, в която хората са равностойни по ред причини.
  • 49 SONY

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Русофил плюс":

    Като Джипко Бибипков същия . И същия крадец ,ама по наедро краде.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания