Last news in Fakti

1 Септември, 2021 17:53 2 963 21

В Русия тестват нови лазерни технологии

  • росатом-
  • русия-
  • лазер-
  • лазерни технологии-
  • атоммаш-
  • прецизност

Това ще даде възможност за още по-висока прецизност

В Русия тестват нови лазерни технологии - 1
Снимка: Shutterstock

Ново 3-D сканиращо устройство бе тествано в завода на „Атоммаш“ в Русия, което измерва геометричните размери и отклоненията от формите на големи стоманени елементи. Предприятието в Петрозаводск произвежда парогенератори, корпуси на реактори, компенсатори на налягането и други.

Основното преимущество на 3-D сканирането е високата му скорост и обработката на данни. При измервания на основните елементи на дъната на компенсатора на налягането с използване на предишния лазерен трекер, например, работниците имат нужда от 8-12 часа за измерване и поне 4 часа за обработване на данните. Новият 3-D скенер измерва всичко в рамките на 2 часа и обработва данните за същото време.

„Това ще даде възможност за още по-висока прецизност на цифровите двойници на продуктите и ще се направи голяма крачка към Индустрия 4.0 (цифровизация на промишлеността) при измерванията в нашия завод“, заяви директорът по качество на предприятието Андрей Кутниш.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е лъжа

    9 39 Отговор
    Те един тостер да могат да направят

    Коментиран от #5

  • 2 Емил

    7 36 Отговор
    От Китай ли са внесли оборудването? Щото ако беше от ЕС, щяха да намерят кой да им прочете инструкцията и нямаше нужда да експериментират!

    Коментиран от #6

  • 3 Кога ще ги стигнем

    30 3 Отговор
    Ама тостер кога-нали соросоиди?
  • 4 досиета X

    6 28 Отговор
    Нищо против братушките , ама да се научат домати да отглеждат най-добре. За всеки влак си има пътници -китайците затова не се изхвърляха много а чакаха другите да направят нещо и да го копират.

    Коментиран от #7

  • 5 Мараба,чушкопек

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Това е лъжа":

    "Ганьовец - 3 D Атомик"
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кой си па ти бе?!

    22 3 Отговор

    До коментар #4 от "досиета X":

    Оценки от обора ще ми даваш..
  • 8 От страни

    27 1 Отговор
    Мислех че тоя път ще се мине без споменаването на тостера ама не стана номера. Добре че исчезна оня с "турското клекало". Та остава тоя с тостера сега. Остава някой да отговори с "чушкопек"-а.
  • 9 Гост

    8 26 Отговор
    Просто са наели работник със сгъваем метър на име Лазар Морозов да обикаля и да мери и пише с молив в тефтер. Иначе 3dлазер са виждали на снимка

    Коментиран от #18

  • 10 А тостери кога... ?

    1 11 Отговор
    От 50 години редовни тестове, на пазара нищо, а тестващите емигрират при джендърите... ?! РАЙ !
  • 11 Хленчещ соросоид

    7 7 Отговор
    Не върви бълха да коментира мечка ама да се отчета: Ушанки...мрън, мрън...Нигерия със сняг...бла бла... ватенка и каскет...мрън, мрън, ...кремълско жуже ...бла, бла...сатрапия... мрън мрън... ИТН.
  • 12 mi6osp

    19 1 Отговор
    Русия в момента е една от малкото държави в света, където всеки месец откриват по десет големи нови производствени мощности/заводи и започват да строят следващите дванадесет. След перестройката, която в промишлеността причини разрушения, сходни по мащаб с тези от Втората Световна война, сега страната преживява нова индустриализация с най-модерни технологии. Това е държавна политика и влагат огромни средства в създаването на нужни и перспективни производства.

    Коментиран от #14, #16

  • 13 Горан

    12 1 Отговор
    Ми за какво им е да правят тостери.
    да ги правят простите германци. Руснаците ги купуват и плащат със газ.
  • 14 Европеец

    2 18 Отговор

    До коментар #12 от "mi6osp":

    Русия е една от малкото /в същност единствената страна / дето откриват умрели от пиене по улиците ,ти производства Освен водка и кисели краставици ,любимите ти руснаци нищо друго не са направили

    Коментиран от #15

  • 15 Верно е

    1 11 Отговор

    До коментар #14 от "Европеец":

    Водката и тя е имитация, на полски дестилат!
  • 16 От страни

    14 0 Отговор

    До коментар #12 от "mi6osp":

    Тия хора псуват, обиждат, гаврят се а ти им говориш за производства. Такива разговори не разбират и не очакват от някой. А иначе си прав. Чат-пат си чета сайта Русия-Напред. Ама не може дълго да го чета що ме хваща яд на подлогите, дет продадоха държавата и сега такива неща не можеш да очакваш от България. Всичко, ама всичко което е имало в държавата е продадено за стотинки на чужденци. Тока, ВиК-ато магазините производствата....
  • 17 Вдигни очи

    13 1 Отговор
    Имат силна държава и ръководители и вървят напред.То не е само лаене като нашите!Много неолиберално ориентирани,по традиция са фатално изостанали за това до къде е достигнала технологично Русия,защото мозъците им са блокирани от фалшивите новини на политкоректните ни медии, и то до такава степен,че когато се пише нещо подобно,те невярват.
  • 18 От страни

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Мисля си че не си го виждал и на снимка и не разбираш за какво се говори ама си пишеш. Явно само тава с човека Лазар ти идва на акъл когато чуеш за лазери. Давай.
  • 19 България

    10 0 Отговор
    България се води развиваща икономика в евросъюза... хахах Цялата икономика на България е правена от Комунистите. Няколко стотин дебелака крадат комунистическа икономика вече 30 г. Окрадоха всичко.Хареса им, но няма повече за крадене и сега тези няколко стотин човека едвам кретат в Поршетата и краденето трябва да продължи. В последно време крадат от съгражданите си.
  • 20 Землянин

    1 10 Отговор
    Денят, в който руснаците кажат нещо по-различно от тотална лъжа, ще свърши света !

    Коментиран от #21

  • 21 Планетянин

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Землянин":

    Денят, в който ти кажеш нещо по-различно от тотална лъжа, и не плюеш по Велика Русия,ще свърши света!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания