Last news in Fakti

2 Септември, 2021 12:22 3 165 9

Северна Македония е сигурна в провала на БСП

  • северна македония-
  • владо бучковски-
  • българия-
  • ес-
  • преговори-
  • корнелия нинова-
  • правителство-
  • трети мандат-
  • бсп-
  • провал

Сигурно е, че и БСП не могат да съставят политическо правителство, каза Бучковски

Северна Македония е сигурна в провала на БСП - 1
Снимка: БГНЕС

„Трябва да се договорим със София директно. Но бъдещото българско правителство също няма да бъде в удобна позиция, тъй като нараства натискът както от ЕС, така и от нашия стратегически партньор, САЩ, който е изключително заинтересован от стабилността на Западните Балкани. Мисля, че ще имаме добри шансове, но всичко зависи от нас. Българската страна също трябва да влезе открито, рационално и прагматично в решаването на този проблем“, каза пратеникът на РСМ Владо Бучковски в интервю за „Гласът на Америка“.

„Очевидно е, че сега се процедира с третия мандат, спечелен от БСП и е сигурно, че и те не могат да съставят политическо правителство. Това означава, че през ноември ще има редовни президентски избори и това са трети избори подред. Това означава, че до края на ноември, началото на декември няма да имаме събеседник от другата страна. Така че ще трябва да изчакаме до декември“, каза Бучковски, предаде агенция БГНЕС.

Той не очаква промяна в отношението към въпроса и от новото българско правителство, а добре познатите червени линии от българска страна остават. От РСМ зависи да се приспособи към това, но и да уважи декларацията, приета от парламента по предложение на опозицията. „Изглежда трудно, но не и невъзможно, ако има ясно изразена воля и от двете страни. Ако бяхме приели исканията от българска страна досега, щяхме да имаме решение. Затова смятам, че нашата декларация е крачка напред, с която ВМРО-ДПМНЕ най-накрая показа готовност да подкрепи усилията, положени от македонското правителство, президента на Северна Македония, за намиране на взаимно приемливо решение, като същевременно се обърне внимание на евентуалната заплаха за нашата идентичност“, каза Бучковски.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами гнусно мазна е

    8 0 Отговор
    Каква "соц-идея" какви 5 лева?!
  • 2 Последния Софиянец

    6 1 Отговор
    Аз също съм сигурен.
  • 3 ФАКТИ

    13 1 Отговор
    Тоя ТУПАН говори само глупости. северна република остава недоносче на тито и коминтерна.
  • 4 Как се радват ментетата!

    16 0 Отговор
    Няма правителство, няма кой да ви пусне в Европа! И ние се радваме за вас!
  • 5 3.14К

    9 1 Отговор
    Джамбазов, какво е това заглавие е бе? Много ти личи!
  • 6 Бибитко

    4 0 Отговор
    За каква именно заплаха за вашата "идентичност" става въпрос, като искате измислен език през 1945 година да бъде признат за "оригинален македонски език"?! Отворете старите книги и списания и ще се убедите сами на какъв език са били списвани те. Да не говорим пък за наглата кражба на българска история. Оказахте се от древния период и да твърдите, че произлизате от Александър Македонски, защото гърците - за разлика от нас, бяха непоклатими. Но затова пък започнахте да твърдите, че произлизате от западните славяни, които били населявали областта Македония още преди идването на прабългарите и основаването на българската държава през 681-ва година! Цар Самуил бил също ваш, независимо, че византийският император Василий Втори, който разбива неговата армия, е наречен от хроникьорите "Василий Българоубиец", а не "Василий Македоноубиец"! Докато не се откажете от всички тези твърдения писмено в договор, никаква подкрепа няма да получите от което и да е българско правителство, независимо от натиска от САЩ и ЕС! Нагло е да ходите насам-натам и да агитирате, както навремето правеха сърбите, които успяха да заграбят Македония, като се надявате номерата ви да минат! Договор черно на бяло и тогава сваляне на ветото от страна на България!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Оставете ги

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бибитко":

    орицата - да правят каквото си щът - у тех.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Полковник РУМНО

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бибитко":

    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
Новини по държави: