Last news in Fakti

4 Септември, 2021 13:17 5 244 53

Новият руски космически кораб за полети до Луната (ВИДЕО)

  • дмитрий рогозин-
  • владимир путин-
  • космически кораб

Рогозин показа съоръжението на Путин

Новият руски космически кораб за полети до Луната (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Дмитрий Рогозин, генерален директор на „Роскосмос“ показа на руския президент Владимир Путин космическият кораб „Орел“. Началото на тестовите полети са насрочени за пролетта на 2023 г. С „Орел“ е предвидено за пръв път да се лети до Луната през 2025 г. „Ресурсът на кораба е до 3 полета до Луната и 10 полета до ниска орбита. Към момента корабът е с метален обков и преминава статично-динамичните изпитания. Ще излети през 2023 г.“, обясни Рогозин.

Да, 2025 г. е твърде близо за първи полети. Ако те се реализират през 2030 г. ще е далеч по-сигурно. Прибързаността на Рогозин е продиктувана от страх да не бъде загуби поста си след няколко години, коментират руските медии.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шах

    38 11 Отговор
    мат , за те си знаят
  • 2 Сс3мпа

    41 6 Отговор
    До 2030та зелените чилячета ще са дошли на посещение. И Боката ще е постройл магистрала до техната планета.

    Коментиран от #3

  • 3 Сиво човече

    34 9 Отговор

    До коментар #2 от "Сс3мпа":

    боката до 2030 ще е предал тикву духо
  • 4 нали

    17 22 Отговор
    Ще лети до луната без връщане.
  • 5 дааа

    41 4 Отговор
    И нашия ще лети до луната с братя македонци.
  • 6 Красимир Петров

    37 41 Отговор
    Колхозниците ще летят до луната след една бутилка водка.

    Коментиран от #7, #48

  • 7 джон

    32 13 Отговор

    До коментар #6 от "Красимир Петров":

    Плащат ли ти за простотиите?

    Коментиран от #12

  • 8 Пеко Таков

    23 33 Отговор
    Мечтите са безплатни.Явно водката и сельодката са размътили мозъка на композитора Рогозин.В Русия той е обект на постоянен присмех и подигравки заради гръмките си "обещания" и "грандиозни проекти".Русия вече е треторазрядна сила в Космоса и напъните да се представя като някакъв фактор са комични и жалки.

    Коментиран от #11

  • 9 Проектите....

    22 2 Отговор
    Проектите за полети до Луната и Марс са трудни за реализиране и всеки си има плюсове и минуси.Но преди да се мисли за тях има много проблеми за решаване някой от които са почти без надеждни. Например радиацията.Който е наясно с космическата радиация знае за какво иде реч.Също и безтегловността за дълги пътувания.Да не говорим за вода,храна, психическа съвместимост на екипажите.Не бива да се бърза.За мен проектите за Луната са по привлекателни.Но каква ще е ползата от тях?За престиж?

    Коментиран от #26

  • 10 Наблюдател

    22 13 Отговор
    Ха! Ще стане тъкмо когато получим от натовските си партньори летящите каруци, с които са загубили виетнамската война през миналия век !

    Коментиран от #13, #19

  • 11 Мако Даков

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "Пеко Таков":

    Щом казваш, другарю по партийна линия.

    Коментиран от #14

  • 12 Сигурно не

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "джон":

    ,за такива никой не плаща. Вродено е

    Коментиран от #23

  • 13 РОГОЗИН

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    ВЕРВАЙ СИ ЧЕ ЩЕ СТАНЕ.
  • 14 Пеко Таков

    12 15 Отговор

    До коментар #11 от "Мако Даков":

    Освен макети,пластмасови модели и рисунки,нищо сериозно не се прави в Русия по тази тема.Единствената програма по която се работи е "Ангара",но и там не си дават много зор.Прогармата е на повече от 30 години,а ракетата още не е вкарана в експлоатация.Сроковете заявени от Рогозин са пълна фантасмагория.
  • 15 цербер

    1 5 Отговор
    Новият руски космически кораб за полети до Луната бе показан на руския президент.
  • 16 глоги

    3 8 Отговор
    Прибързаността на Рогозин е продиктувана от страх да не загуби поста си след няколко години, коментират руските медии.
  • 17 Иля Муромец

    7 12 Отговор
    Рогозин бе назначен от Путин да развива високите технологии.Той обаче изпълнява указанията на колонизаторите и забатачва всичко. Русия ще тръгне напред едва когато си отиде Путин и дойде човек от НОД. Същото важи и за България

    Коментиран от #28

  • 18 В е л и к и я

    8 14 Отговор
    Тая ракета до Луната става единствено да ве хване народа и да ви натика вътре барабар със Захарова и да и пали фитила ....!
  • 19 като ти извадим дзъркелите

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    къф наблюдател ше си
  • 20 Рогозинобосрался

    3 8 Отговор
    Рогозин пак е отворил торбата с локума

    Ако той каже ,че нещо ще се случи ,то съъ сигурност не се случва никога .
    Но картинки ,макети показва . За кодош е вече по света .
  • 21 Smooth Jazz

    13 9 Отговор
    И ще се разбере накрая че краварите са стъпвали на луната само в Холивуд.

    Коментиран от #22, #25

  • 22 Не няма

    8 8 Отговор

    До коментар #21 от "Smooth Jazz":

    Пий хапове някакви . Виж в космос.бг ясна снимка на следите на Луната оставени от модула Ийгъл . От днес е статията .
    Снимката е направена от индийската лунна станция Чандраян 2
    Има и снимки от китайска Ченге 2 също удостоверяващи ,че Аполо 11 действително са изпълнили успешно лунната си мисия.
  • 23 От страни

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сигурно не":

    Подържам - със сигурност не е платен. Щото за платени са много тъпи. Платен е умен, образован владее цифри, статистики, има под ръката материали, опорки. А тия са тъпи на галош - кой ще дава пари за такова. Ефекта на техните драскания е направо обратното от очакваното - хората още повече им се повръща от тях.
  • 24 От страни

    5 5 Отговор
    Не видях кораба ама айде.. Тоя Рогозин е голем смешник. Русняците му викат "твитераст", щото в туитъра искарва повече време отколкото на работата в Роскосмоса. Заради него е всичко на пустиняк там. Подлога е краварска и работи за тях. Такива са много там. Не само ние да си имаме подлоги.

    Коментиран от #52

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 От страни

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Проектите....":

    Ще кажа повече - никой не е планирал да ни пуска да излезем извън Земята. Там е пълно с живот и ние не сме готови за него. Пояса на Ван Ален и всичките проблеми имат решение, ама готови ли сме морално?

    Коментиран от #41

  • 27 От страни

    8 1 Отговор
    Гледах малко видеото ама тоя не мога да го ледам - все едно че е пребозало теле и "рожа красссная". Обаче Ангара-та си е добра - свърхтежка. Като ти трябва по малко слагаш отстрани по малко "пълнителя" - повече ти трябва за извеждане на нещо - слагат 6 двигателя (или кво е това от страни - не разбирам много). Гледам нашите подлоги много разбират от руски космични програми - ще ни раскажат кой е първа държава кой - трета.

    Коментиран от #29

  • 28 От страни

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Иля Муромец":

    И кой е той? Името в студиото. Ей аман от тая секта на Отец Фьодор и до тук стигнахте.
  • 29 6278

    5 10 Отговор

    До коментар #27 от "От страни":

    Кое му е тежкото на Ангара ? Ракета която бушмените разработват вече 30 години ,а товаримостта й е едва 25 тона.Това буди само смях.Започвам да се чудя въобще тея назад ли се развиват какво правят ,един господ знае.Да догонят САЩ или Китай при ракетите и космоса пък е нещо толкова невъзможно,че дори е комично да се коментира.

    Коментиран от #33

  • 30 ПКП

    0 3 Отговор
    "Зaтoвa ли иcкaт oщe дa cтoят в Нaрoднoтo cъбрaниe, зa дa взимaт тaкивa нeдoдялaни рeшeния и дa ce гaврят тaкa c хoрaтa. Тoвa нe e увeличeниe, тoвa e цинизъм! Прoмянa нe ce прaви c плaхи и нeкoмпeтeнтни cтъпки, a c рeвoлюция! Тeзи дeпутaти трябвa cъc cрaм и нaвeдeнa глaвa дa нaпуcнaт нe caмo тaзи cвeщeнa cгрaдa, нo и пoлитикaтa! Нe рaзбирaт нитo oт coциaлнa пoлитикa, нитo oт упрaвлeниe нa пaри! ", зaяви Мaрeшки.
  • 31 ПКП

    6 0 Отговор
    Aмeрикaнcкият тeхнoлoгичeн гигaнт Intеl рaзкри плaнирaнитe 20 млрд. дoлaрa (16,9 млрд. eврo) инвecтиции в нoвa пoлупрoвoдникoвa гигaфaбрикa В БAНКЯ A ДO НEЯ ЩE OТВOРИ ВРAТИ НOВ ЗAВOД ЗA ИЗТРEБИТEЛИ Ф16 И ЗA ИЗНOC В РУCИЯ
  • 32 6278

    6 7 Отговор
    А тея фантастични мисли дето ги има Рогозин ще си останат само в мокрите му сънища.Русия от 30 години насам не е космическа държава.Демек от както падна СССР ,за Русия космоса остана мираж.Русия мяма нито една космическа мисия за последнте 30 години,а единственото което може да прави е да отиде до МКС,което е 300км над Земята и то с технологиите на СССР ,защото Русия вече няма знанията да разработва каквото и да било.Та руснаците нямат дори ракета с която могат да изкарат спътник до геостационарна орбита...Какво има да си говорим въобще за далечни мисии ? Ангара дори не е в експлоатация още ,а е посредствена ракета.САЩ завладяха цялата слънчева система ,а руските дребосъци още не могат да напуснат земната орбита било то и с някой апарат дори.

    Коментиран от #35

  • 33 msc

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "6278":

    Най мощния двигател на Китай е около 1,7MN кислород керосин - най мощния руски около 8MN - Да американците дръпнаха но именно използвайки руските двигатели със затворен цикъл :кислородно - керосинни и им отне близо 20 години да направят разработки - новите двигатели на Мъск сериозно ли мислите че са дошли от нулата както обичат да казват някой?При водородните използвани на совалките или на на основната степен на Енергия примерно- тази схема е по изпълнима защото няма такава висока температура в камерата и налягане.

    Коментиран от #36

  • 34 Змей Горянин

    8 3 Отговор
    Гледам, че нахаканите и разбиращи от всичко мъдреци, русофоби, пак се възползват от удалата им се възможност да хвърлят по някоя плювка по Русия. Правят го с такова удоволствие и жар, че имам чувството, че изживяват истински оргазъм, след като са посетили тоалетната и са постигнали това /оргазма, де/ по ръкотворен начин. Та, мили мои русофобчета, значи според вас руснаците строят ракетите и космическите си кораби от брезови кори, изпозват за гориво джибрито от производството на водка и изкарват корабите си в орбита около Земята на бутане, така както вие бутате автомобилите си да запалят, когато акумулаторът ви е изтощен. Може, може щом го твърдят умни люде като вас. Но...все пак летят. Макар и в брезови коруби. Ама, я ми кажете сладури ненагледни вие какво можете. Нали, за да се присмееш на някого за нещо, нали трябва да го превъзхождаш в дадената област. Сигурен съм, че най-голямото ви постижение е да изстрелвате хартиени фунийки с тръба /като тези, които правехме като деца/. Е, някой от вас, чийто интелект е достигнал интелекта на зелената еуглена може би с малко помощ може и да успее да направи и книжна лястовица, която да хвърли от терасата си за радост на децата от блока. Не вярвам да можете да постигнете повече. Какво да се прави - когато Мойрите са се надвесвали над люлките ви и са са ви орисвали, са забравили да ви предрекат две неща - акъл и морал. Ама на вас си ви е добре така. Защо ви е акъл?...

    Коментиран от #37, #39, #43

  • 35 msc

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "6278":

    А руско германския телескоп Спектър -РГ - къде се намира - а Радиоастрон(Спектър -Р) в каква орбита с какъв апогей беше?Плитки лъжи.Плитки.
  • 36 рогозкосмос

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "msc":

    каунь я дай бройките на пусковете по държави за 2020
  • 37 Крали Марко

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Змей Горянин":

    мажи отвора с лой,вземам бутилка нводка и идвам
  • 38 Пак ли макет

    3 4 Отговор
    Ахахаха, този път и анимация не успели да направят
  • 39 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #34 от "Змей Горянин":

    Пич ти нещо не си добре с главата....
  • 40 Руснак

    8 4 Отговор
    Доколкото виждам от коментарите, българите са много добре разбират космическите въпроси, особено ако става въпрос за Русия. ОБаче в самата България забравили как домати да растат. Да не говорим за нещо по-сложно.

    Коментиран от #42, #44

  • 41 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "От страни":

    Много точен отговор. Браво.
  • 42 Риналдю

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "Руснак":

    Серьожа,айде бегай у Русията,щом България не ти харесва.А от към техническа гледна точка сме добре-правиме казани за ракия,чушкопеци,затварачки за буркани и т.н.Да ти напомня,че по времето на Соца ви продавахме компютри-ментета на стари "Епъли",но вие завалийте и на това се радвахте,защото вашите "Ельбрус",бяха пълни боклуци.
  • 43 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Змей Горянин":

    Много точно и остроумно. Браво.
    Промитите от еврейскитре медии мозъци се люшкат в морето на собствената си глупост. Юдейската война срещу Русия е под пълна пара.
  • 44 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Руснак":

    Абе руснак - не разбират. Тия дето те ядосват нищо не разбират. Ключовата дума е "ако става въпрос за Русия" - това е отговора. Не че знаят как стоят нещата но имат задача или голямо вътрешно желание да плюват по Русия. Че Мъск повторил достижението на Русия от миналия век не ги интересува, това че Русия създаде МКС и покани всички да идват та изгуби първенството и самата МКС, че Русия си лети постояно и произвежда постояно, че Рогозин казва на Путин че всичките тия неща ги има в метал и минават тестове. Целта им е една - плюване по всичко руско и по всички русняци.
    Но такива са малко.

    Коментиран от #45, #47

  • 45 Риналдю

    1 3 Отговор

    До коментар #44 от "От страни":

    Къде ги "има в метал" и къде "минават тестове" бе,фантазьор?Какви постижения от "миналия век",на каква Русия е повторил Мъск?Коя МКС са построили руснаците,като дори руските модули са платени основно от САЩ.Я,ходи си легай.
  • 46 USA f 15

    1 2 Отговор
    Истината се вижда в сравнението. Представяте ли си под новина за НАСА или Елън мъск ако родните русофили успеят да драснат някакви упреци то тогава като контрапункт западно ориентираните българи да започнат да ги упрекват че могат само да садът домати или да сгъват фунийки. Пиша го защото родните русофили упрекват подиграващите се коментиращи че те не могат нищо и то специално в космоса. Ми то излиза че е по-лесно да се сравняват тогава роскосмос с обикновени хора вместо с НАСА или space ex . Всяка година Русия я напускат 70 000 висшисти за търсят по добър живот на запад. Ето го резултата : щели да летят до Луната през 2030…….но дори и това няма да го бъде, защото и за това се изисква повече от червени фашисти
  • 47 факти

    4 7 Отговор

    До коментар #44 от "От страни":

    Русия създала МКС ?! Как по-точно Русия създаде МКС ,като самите руснаците са гости на тая станция ? МКС е създадена на 90% от совалките на САЩ и САЩ финансират 80% от станцията.Руснаците съвсем скоро ще бъдат изритани от МКС ,защото са шайка некадърници които на няколко пъти заради невежество щяха да саботират станцията.Самия Рогозин каза ,че САЩ ще принудят руснаците да напуснат станцията и да останат вечно на Земята.Дори първия руски модул е собственост на САЩ и беше изстрелян с ракета цялата брандирана с логото на пица Хът.Какви постижения пък имат руснаците ми е много интересно при положение ,че тази нация изостава от САЩ технологично с поне 50 години ?! Ти въобще вярваш ли си на глупостите ?!

    Коментиран от #50

  • 48 Kcaniba

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "Красимир Петров":

    А ти си там нонстоп, миньорперник!! Роден в бъчва
  • 49 Гост

    2 2 Отговор
    До Луната щяли да летят тези ха ха ха.Ще летят ама някой друг път.Пак фантасмагории от Рогозин.Космоса приключи за Русия с падането на СССР.

    Коментиран от #51

  • 50 msc

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "факти":

    The ROS handles Guidance,Navigation and Control for the entire Station.Това е факт който всеки може да провери .Мислете преди да пишете - излагате на първо място себе си.
  • 51 Putin кеши

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "Гост":

    Братчед, излагацията на сороснята е толкова тектонична и мащабна, че връщност наканото тресна не витлото а урагана с двеста. И джендър акита се разнесоха навред сред вселената. Мълчете си като надрискани а не като пръцнали, защото джендърсмръднята е НЕПОНОСИМА. Никъде не ви щат, навсякъде сте противни най-вече на себе си...
  • 52 ох малей

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "От страни":

    Изкара Путин най тъпия, че е назначил и продължава да го държи !?
  • 53 Радев

    1 0 Отговор
    Бая астронавти се разходиха по луната, но колхозниците все още не са стъпвали там! Понеже са най комплексираните и завистливи човечета на земята, колхозниците ще се напъват с цената на всичко за да пратят човек на луната. Едно време бяха първа космическа сила, но тогава беше СССР а сега нямат нищо общо, много са изостанали, Мъск ги засрами, да не говорим за САЩ, Китай, че дори и Индия са пред путиноидите!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания