Last news in Fakti

5 Септември, 2021 15:20 1 989 8

Държава е изгонила над 600 радикални ислямисти

  • франция-
  • радикали-
  • екстрадация

Франция ще продължи да гони подозрителни чужденци

Държава е изгонила над 600 радикални ислямисти - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Френските власти са екстрадирали от 2018 г. от страната над 600 чуждестранни граждани, признати за радикали. „От 2018 г. 636 чужденци, които не са имали право да се намират на нейна територия и са фигурирали в базата данни на радикали, са отстранени от страната“, каза представителя на министерството на вътрешните работи на Франция Марлен Шиапа в ефира на телевизионния канал CNews. Шиапа също така припомни, че през 80-те години на миналия век, когато Франция е била особено активна в екстрадирането на чужденци, представляващи заплаха за нея, „цифрата е била 1000-1500 души годишно“.

"В момента работим активно, за да осигурим експулсирането на нежелани чужденци. В тази връзка наскоро френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан и вътрешният министър Джералд Дарманен направиха поредица от работни посещения в трети страни, за да дискутират въпроса за бързото издаване на консулски разрешения за екстрадиция на въпросните граждани", каза Шиапа.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чакайте бе

    21 1 Отговор
    Какво значи изгонила...? Защо не са осъдени и не са в затвора след като са терористи...? Щом ги гоните--значи имате доказателства за терористичните им действия и намерения...-значи спокойно можете и да ги опандизите до живот...Що за либерализъм -граничещ с идио....
  • 2 Комиците

    20 2 Отговор
    Остават още 20 милиона.
  • 3 Българин

    9 2 Отговор
    Да не са ги върнали в страните, през които мюсюлманите първо са влезли в ЕС ? 😯 Разрушете си границата с Турция, а сега - прибирайте терористите, които не харесваме !?
  • 4 ДаЗдраПерМа

    11 1 Отговор
    замитат боклука под килима
  • 5 Студопор

    4 0 Отговор
    А колко още са влезли междувременно...
  • 6 баба от Б

    2 1 Отговор
    Ха??!! Радикални ли са те, радикални или не, щом са ислямисти дайте ги насам!!!
  • 7 Човека Коза

    2 0 Отговор
    Публикувано във ФАКТИ бг: „От 2018 г. 636 чужденци, които не са имали право да се намират на нейна територия и са фигурирали в базата данни на радикали, са отстранени от страната“ много бе! Цели 636 за 3 (!) години.. Както казва коментар 2 остават още доста...
  • 8 КОЙ

    5 1 Отговор
    Щом е ислямист вън от Европа , за пример е Япония там мюслита не могат да получат гражданство.
Новини по държави: