Last news in Fakti

9 Септември, 2021 20:09 2 371 20

Мигрантите в Дания ще получават помощи единствено ако работят

  • мигранти-
  • държавна помощ-
  • работа-
  • интеграция-
  • фредериксен

„Дълги години правим лоша услуга на толкова много хора, като не изискваме нищо от тях“

Мигрантите в Дания ще получават помощи единствено ако работят - 1
Снимка: Shutterstock

Дания затяга за пореден път политиката си към мигрантите. Занапред те ще могат да се възползват от държавни помощи само ако имат работа. Който не работи поне 37 часа в седмицата, няма да получава никаква финансова подкрепа. Целта на този план: хората да бъдат по-добре интегрирани в обществото.

"Може да събират фасове или пластмасови отпадъци"

"Правата и задълженията трябва да вървят ръка за ръка", заяви в тази връзка министър-председателката Мете Фредериксен и уточни, че мярката е насочена към безработни, получаващи помощи от държавата, при които е отчетена "нужда от интеграция".

„Искаме да въведем нова трудова логика, при която хората са задължени да дават своя принос и да бъдат полезни. Ако не могат да си намерят редовна работа, те ще трябва да се трудят за помощите, които получават“, каза още Фредериксен. Мигрантите ще трябва да работят най-малко 37 часа седмично, а новите правила ще засегнат първо всички онези, които получават държавни помощи от три до четири години и не са покрили определено ниво на образование и познания по датски език.

“Може да е работа на плажа, при която хората събират фасове или пластмасови отпадъци. Или пък помощ при изпълняването на определени задачи в някоя фирма“, обясни министърът на заетостта Петер Хумелгард и добави: „Най-важното за нас е хората да излязат от домовете си“.

„Дълги години правим лоша услуга на толкова много хора, като не изискваме нищо от тях“, заяви министър-председателката Мете Фредериксен.

Нейното правителство обосновава решението си и с ниските нива на заетост сред жените от Близкия изток, Северна Африка и Турция. Плановете на управляващите социалдемократи трябва да бъдат одобрени от парламента. Критика идва от Левицата. “Опасявам се, че това ще доведе до държавно финансиран социален дъмпинг“, заяви тяхната говорителка Май Виладсен.

Дания от години води рестриктивна миграционна политика. През юни парламентът в Копенхаген прие закон, според който мигрантите ще изчакват в трета страна отговора на кандидатурата си за убежище в Дания - например в бежански центрове в Руанда, Тунис или Египет. Прокламираната цел на правителството е броят на кандидатите за убежище да бъде сведен до нула.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Силвия

    47 6 Отговор
    Като станат повече от вас, ще наденете бурките
  • 2 Верно ли

    40 1 Отговор
    Чудесно! Не е зле и по една коза да им причислят!
  • 3 Пръц

    13 16 Отговор
    “Който не работи,не трябва да работи” народна мъдрост.
  • 4 Kcaniba

    16 10 Отговор
    макак така ,соросня!! Това е недопустимо!! Това е робство - путински режим!!!
  • 5 Мимишко

    38 0 Отговор
    Сиганите не обичат Дания,защото там е много студено.В Сибир да има роми?
  • 6 Пенди

    45 1 Отговор
    При наште мигранти от Индия не е така! Няма да работят за да получат помощ ама да гласуват за тоя който даде кебапчето. Нямат задължения освен привилегии и само да се развъждат.

    Коментиран от #18

  • 7 ммм

    29 1 Отговор
    Да ги натирват като кучета с пръчки...
  • 8 ????

    33 2 Отговор
    Вие ги прибирайте пък като ги накарате да работят ще има бити, пребити и убити от вас, като от политкоректностт няма да споменават от коя тарамбука са. Паразитите ако са искали да работят са щели да работят там откъдето са за развитието и просперитет ЪТ на страната си, а не да преминават хиляди километри, за да работят.
  • 9 Киро

    39 1 Отговор
    Абсурд да ги накарат да работят, тези неандерталци са свикнали да спят по цял ден, да се надрусат и никаква работа да не пипнат
  • 10 Перо

    27 1 Отговор
    Араби и работа! Те отиват там за социални помощи и размножаване,не за работа. Датчаните да учат арабски и да свикнат да издържат прогресивно нарастващите нови жители,които ще въвеждат своя начин на живот в приемащата ги страна. Никой няма право да им нарушава човешките прави,иначе за недоволните Алах Акбар!
  • 11 пешо

    19 0 Отговор
    това не може ли да се направи и тук, с някои... "гласоподаватели", да речем?
    едно време миеха улиците, чистеха на едни места... а който искаше да направи нещо повече, имаше възможност.
  • 12 "Емигрантите"

    11 1 Отговор
    са жилави,свирепи и преживели десетки битки и мъки."Западняците" са изнежени,хилави и извратени.Все едно сбирка между полудели от глад вълци и стайни кученца.Хахахаха..
  • 13 Анонимен

    16 1 Отговор
    Този на снимката няма да работи. По погледа му личи.

    Коментиран от #16

  • 14 Димов

    8 1 Отговор
    Подобна политика ще пренасочи мигрантския поток към други страни. Ха, сетете се, към кои!
  • 15 Сетиха се

    8 1 Отговор
    Е най накрая нещо логично и смислено! На бас се хващам, че моментално ще се намали бройката на желаещите "бежанци". В САЩ е същото - от десетилетия дават социални помощи на тези от гетата без никакъв труд насреща, и все се чудят защо тези не се "интегрират".
  • 16 Мехмед

    1 7 Отговор

    До коментар #13 от "Анонимен":

    Той е чистокръвен българин, личи му по физиономията.
  • 17 Бьлгарин

    2 2 Отговор
    Даите условията за кандидатстване - ас сьщо имам права като тях , от които искам да се вьзползвам
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 София

    2 0 Отговор
    Добре, ще събират фасове по улиците и плажовете но Дания е чиста страна и май нямат нужда.
  • 20 ДА РАБОТЯТ

    0 1 Отговор
    ТАКА ТРЯБВА ДА СТАНЕ И В БЪЛГАРИЯ. ДА РАБОТЯТ НА ПОЛЕТО С МОТИКИ И ЛОПАТИ И КАКВОТО СИ ИЗКАРАТ,ТОВА ЩЕ ЯДАТ. КАТО В ИЗРАЕЛСКИТЕ КИБУЦИ. КОЙТО НЕ ИСКА ДЕ СЕ ВРЪЩА КОЙ ОТ КЪДЕТО Е . ВОЙНИТЕ ОТДАВНА СВЪРШИХА.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания