Last news in Fakti

10 Септември, 2021 20:50 1 571 7

Предизборно! Призив за организиране на референдум за миграцията!

  • мишел барние-
  • франция-
  • мигранти-
  • еманюел макрон

Франция трябва да възвърне законодателния си суверенитет, за да не бъде повече субект на решенията на Съда на ЕС и на Европейския съд за правата на човека

Предизборно! Призив за организиране на референдум за миграцията! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският кандидат-президент Мишел Барние, бивш еврокомисар и главен преговарящ по "Брекзит" от страна на ЕС, предизвика смут с острите си атаки срещу европейското законодателство, пише "Политико".

Според съобщения в медиите Барние призовал във Франция да бъде организиран референдум по въпросите на миграцията. Според него страната трябва да възвърне законодателния си суверенитет, за да не бъде повече субект на решенията на Съда на ЕС и на Европейския съд за правата на човека.

Той заявил това на сбирка на партията си "Републиканците" в град Ним. Барние се е мотивирал с това, че трябва отново да се изгради френското влияние, за да се възстанови равновесието по отношение на германското влияние, което е доминиращо".

По-късно говорителят на Европейската комисия Ерик Мамер заяви: "Позицията ни за върховенството на закона е пределно ясна и важи за всички области. Договорите също са пределно ясни - убежището и управлението на миграцията са споделени компетенции между ЕС и страните-членки и юрисдикцията е на Съда на ЕС има върховенство над тях".

Мамер добави, че Съдът за правата на човека е в сърцето на Европа след Втората световна война и гарант за основните права на континента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 !!!!

    21 2 Отговор
    Франция е пълна с негpа и арабуxи.

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Лост

    22 0 Отговор
    Значи да кажеш истината било смут.
  • 3 комон сенс

    6 0 Отговор
    Преговарящия по Брекзит май е проихванал доста идеи от британските брекзитери.

    Коментиран от #5

  • 4 така е

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "!!!!":

    .... които мразят всичко френско (освен френски евра и френски моми) и са готови да забият ножа в гърба на своя домакин при първа възможност.
  • 5 не е така

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "комон сенс":

    Спряли са му парите от сорос и от няма на къде, търси нови балами за избиратели на партията си. Щото сорос и глобалистите плащат на други във Франция и за няго няма място. А за да е бил главен преговарящ, 100% е слуга на глобалния капитал, който командва Брюксел и е бил мнго послушен.

    Коментиран от #7

  • 6 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "!!!!":

    Така е. Но Франция е пълна и с евреи - 600000, които са предостатъчно за да я колонизират. Почти всички президенти там са евреи, включително и Макарона.
  • 7 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "не е така":

    Всички партии в ЕС и САЩ са еврейска собственост. Леви и десни са само термини за заблуда на неосведомените. Всички правителства, парламенти, институции и партии са под контрола на еврейските банкери-глобалисти.
Новини по държави: