Last news in Fakti

13 Септември, 2021 17:40 2 674 5

Шофьорите на Юбер са служители на компанията

  • шофьори-
  • юбер-
  • нидерландия

Решение на нидерландски съд

Шофьорите на Юбер са служители на компанията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Шофьорите на платформата Юбер са служители на компанията, а не нейни партньори. Това обяви съд в Нидерландия, съобщи Гардиън.

Компанията за споделено пътуване опитва да въведе своя модел на работа в Европа. Решението е победа за профсъюзите.

Те търсят по-добри условия за работа на наетите като независими изпълнители на договори. Подобно решение беше взето и във Великобритания.

Очаква се това да даде повече права на шофьорите на компанията. Те трябва да получат осигуровки.

Представител на Юбер обяви, че голяма част от служителите искат да останат независими. Ще се търсят варианти за споразумение.

Решението предвижда всички шофьори, работещи за компанията, да действат като наети от нея служители.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ????

    0 0 Отговор
    И !!!!!
  • 2 ОкеанЕС

    5 1 Отговор
    "демократични" фирми измислят хаос и после ако не им позволят казват, че нямало "демокрация" ... аман на бизнеси, дето сриват държавните правила, неусетно се води това да се направи трансатлантически съюз и това става именно с подобни стъпки. Първо се правят държавите все по-слаби (разбирай и с по-малко данъци) и накрая, ами че то държавата няма избор освен да подпише, че ще стане пълен васал на презокеана. Ние тъкмо свикнахме, че трябва да питаме ЕС за всичко, което е дори на улицата.... та след време ще трябва да питам и презокеана за всичко.
  • 3 Сър

    0 3 Отговор
    Uber беше едно от най-хубавите неща, които се случиха в България, но не им изнася на нашите псевдо-олигарси пък и друго си е да седнеш в изкъртената от каране кола на някой миришещ таксиджия от махалата с купена книжка, слушащ чалга и "не е проблем да запала , науи ? "
  • 4 Тук е монопол

    4 2 Отговор
    Дано се върне Юбер в България. В момента е един монопол. Шофьорите не са виновни, а техните шефове, които трупат милиони за тяхна сметка. Продават им автомобили с 20-25 хиляди надценка, а те ги взимат и с намаление, също така им събират всевъзможни такси и шофьорите нямат пари за осигуровки, но потребителите не ни интересува и не искаме цените да скачат.
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Коварно и хитро решение за да се "справят" с Юбер.
Новини по държави: