ФАКТИ.БГ
  • бил гейтс-
  • рокфелер-
  • пандемия

Гейтс и Рокфелер предупреждават световните лидери за въздействията на пандемията

Толкова голям акцент има върху закупуването на ваксини, което е критично важно, че често не се фокусираме толкова много върху необходимостта от инфраструктура за доставяне на ваксини

Публикувана: 14 Септември, 2021 19:33
108 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 6632
Гейтс и Рокфелер предупреждават световните лидери за въздействията на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 1.1 от 57 гласа.

Точно преди годишното заседание на Общото събрание на ООН, което започва във вторник, лидерите на фондациите на Гейтс и Рокфелер - които са отделили милиарди долари за борба с коронавируса - предупреждават, че без по-големи правителствени и филантропични инвестиции в производството и доставка на ваксини за хора в бедни страни, пандемията може да възпрепятства глобалния напредък в образованието, общественото здраве и равенството между половете с години, пише "Асошиейтед прес".

Призивите за повече действия от богатите страни идват, когато президентът на САЩ Джо Байдън планира да призове "среща на върха за COVID", която да съвпадне със срещата на ООН.

В годишен анализ на напредъка, постигнат към целите за развитие, поставени от ООН относно бедността, достъпа до чиста вода, равенството между половете и други показатели за благосъстояние, Фондация Гейтс установи, че разпространението на пандемията значително обръща напредъка, постигнат през последните години.

Една от големите причини е, че болестта непропорционално удари бедните страни, които нямат достъп до ваксини срещу COVID. Според доклада повече от 80% от ваксините срещу COVID са прилагани на хора в богати страни. Докладът отбелязва, че целият континент Африка има население около 300 пъти повече от това на Калифорния. Но броят ваксинирани е приблизително еднакъв през първата половина на годината.

Здравната криза хвърли сянка върху много мерки за благосъстояние. По време на пандемията имунизациите в детска възраст са спаднали със 7%. Здравните служители миналата година прогнозираха, че ще бъде още по-лошо, но спадът все още представлява 10 милиона деца, изоставащи от схемите за имунизация. Докато заетостта на мъжете се очаква да се върне на нивата преди пандемията тази година, според доклада 13 милиона жени по-малко ще имат работа, отколкото през 2019 г.

"Липсата на справедлив достъп до ваксини срещу COVID-19 е трагедия за общественото здраве", коментира Бил Гейтс в изявление, придружаващо доклада. "Изправени сме пред реалния риск в бъдеще богатите държави и общности да започнат да лекуват COVID-19 като поредната болест на бедността. Не можем да оставим пандемията зад гърба си, докато всеки, независимо къде живее, няма достъп до ваксини."

Въпреки че Фондация Гейтс е един от най-големите филантропски поддръжници в борбата срещу COVID, влагайки 1,8 милиарда долара в редица глобални здравни усилия за ограничаване на разпространението на болестта, тя също така предизвика значителни критики. През по-голямата част от първата година на пандемията тя твърдо защитава правата върху интелектуалната собственост на фармацевтичните компании, разработили ваксините, че експертите казват, че забавя доставката на ваксини за хора в нужда.

През май фондацията изглежда обърна курса и заяви, че ще подкрепи "тесен отказ" от правата на интелектуална собственост, за да помогне за доставката на ваксини в бедните страни. Пишейки на уебсайта на фондацията, Марк Сузман, главен изпълнителен директор, коментира, че "никакви бариери не трябва да пречат на равнопоставения достъп до ваксини, включително интелектуална собственост".

Президентът на Рокфелер, Раджив Шах, призова за "COVID в която богатите страни биха обвързали международната помощ за развитие и климата с 1% от брутния си вътрешен продукт и изискват от държавите със средни и ниски доходи да отделят повече пари за общественото здраве и смекчаване на изменението на климата. Планът му ще използва средства от спешни сметки, държани от Международния валутен фонд и ще привлече филантропия, за да увеличи подкрепата си за международно развитие.

Във Foreign Affairs, Шах определи въздействието на изменението на климата и COVID-19 върху уязвимото население като "краткосрочна" заплаха за глобалната стабилност. Неспособността за справяне с несправедливото въздействие на тези кризи може да има траен ефект, според Шах.

"Без значителни интервенции за развитие, нарастващата бедност и страдания ще бъдат проблем с десетилетия", пише Шах, който бе директор на Агенцията за международно развитие на САЩ в администрацията на Обама.

Фондация Рокфелер през октомври 2020 г. отдели 1 милиард долара за три години, за да отговори на COVID и да предотврати бъдещи огнища.

Фондация Гейтс е най-голямата частна филантропия с активи от близо 50 милиарда долара.

Почти 2 милиарда долара, които фондацията е отделила за борба с пандемията, са отишли ​​за разработване на тестове и ваксини, финансиране на закупуването на медицински консумативи за бедните страни и смекчаване на икономическия удар от пандемията.

Докладът, който Гейтс публикува в понеделник, не включва нови ангажименти за COVID, но призовава други фондации и правителства да направят дългосрочни, глобални инвестиции в изследванията на здравеопазването и логистиката, необходима за получаване на ваксина от фабриката до клиниката и в ръката на пациента.

Щетите, причинени от пандемията, са донякъде смекчени от скоростта, с която изследователите разработиха успешни ваксини, коментира Сузман. Бързото развитие на защитата срещу вируса е възможно поради големите инвестиции в продължение на години.

"Това е възможност да се реагира на настоящата криза, но като се уверим, че изграждаме ... набор от национални и регионални инфраструктури, които гарантират, че никога повече няма да се сблъскаме с този вид криза", каза Сузман пред репортери.

Защитата на правата на интелектуална собственост на фармацевтичните компании от Фондация Гейтс през голяма част от първата година на пандемията предизвика критики от страна на някои лидери в областта на общественото здраве.

Когато ваксините станаха достъпни, богатите страни се втурнаха да събират запаси за собственото си население. Една от причините страните с ниски доходи да не могат да си набавят собствени доставки е, че патентите за ваксините възпрепятстват разработването на евтини генерични партиди. В своето съобщение, подкрепящо отказ от интелектуална собственост, Сузман каза, че подробностите за такъв отказ трябва да бъдат договорени в Световната търговска организация.

Повече от 100 държави подкрепят подобен отказ. Администрацията на Байдън обяви подкрепата си през май, но споразумението бе в застой поради съпротивата главно от европейските страни. След почти двумесечна пауза, преговорите по въпроса се възобновяват във вторник в Световната търговска организация.

Сузман от фондация Гейтс подчерта проблемите в доставката на ваксини на държавно и местно ниво.

"Толкова голям акцент има върху закупуването на ваксини, което е критично важно, че често не се фокусираме толкова много върху необходимостта от инфраструктура за доставяне на ваксини", каза той.

Кайл Найт, старши здравен изследовател в застъпническата група Human Rights Watch, коментира, че фокусът върху местните производствени и дистрибуторски възможности е до голяма степен неправилен. Той определя международния отговор на COVID като неадекватно благотворителен, като поставя търговските интереси пред задълженията за правата на човека.

"Когато имате толкова много власт, вие също имате морална отговорност да обърнете внимание на динамиката на силата, която причинява вреда", каза той.

Той нарече неискрен фокуса на Фондация Гейтс върху разширяването на местните заводи за производство на ваксини и разпространението им в медицински центрове. Здравните министерства по света нямат причина да правят тези инвестиции, докато големите компании притежават патентите за ваксините. "Идеята, че проблемът е липсата на инфраструктура в бедните страни, е смешна. Проблемът всъщност съществува нагоре по веригата".

Поставете оценка на статията:
Оценка 1.1 от 57 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Ваксинирай това
1 Отговор
Ваксинирай кухия мангър, бай Гейтс!

Коментиран от #18, #63, #65, #89


Оценка:
-191 +21

Рошко
2 Отговор
Тези създадоха пандемията и командорят света

Коментиран от #6, #95


Оценка:
-6 +244

Какво предупреждават
3 Отговор
Избиха хората. Обричат живите на глад и мизерия

Коментиран от #66, #99


Оценка:
-3 +207

Kcaniba
4 Отговор
Щом тези две велики светила на медицината и втрусологиятп го казват... Значи зарлбването ще е тотално!!! И цифрово и банково и прочия!!!

Оценка:
-3 +189

Рошко
5 Отговор
И двамата са за бой и ада

Оценка:
-1 +167

6
Този коментар е премахнат от модератор.
7
Този коментар е премахнат от модератор.
РИК
8 Отговор
Рептилите се познават по очите и кожата.

Оценка:
-1 +126

Кемтрейлс
9 Отговор
Чипирай мангъра, бай Гейтс!

Оценка:
-138 +4

демони
10 Отговор
Щом тези мръсници настояват да се ваксинираме, всеки разумен човек трябва да откаже да го направи.

Коментиран от #35


Оценка:
-1 +194

НАЛИ СА ЧАСТ ОТ ФИНАНСИРАНЕТО
11 Отговор
На т.нар "ПАНДЕМИЯ"! ТРЯБВА ДА ЧИПИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО, ЗА ДА СПРАТ ПРЕДУПРЕЖДЕЯТА.

Коментиран от #17


Оценка:
-1 +88

Мухоморко
12 Отговор
Гейтс и фамилия Рокфелер колкото по-бързо отидат при баща си - Сатаната в пъклото, толкова по-добре за света. 😈🙂

Коментиран от #92


Оценка:
-1 +159

Потрес
13 Отговор
Бил Гейтс и Рокфелер се загрижили за бедните?! Невероятно. Да си споделят милиарсите с бедните и ъака няма да има бедни! Толкова плитко и толкова дебилно!

Оценка:
-2 +156

Това не е цирк
14 Отговор
Това е РЕАЛНОСТА, живеем в интересни времена😁който иска нека си затваря широко очите

Оценка:
-0 +109

Covid
15 Отговор
Да ви вземе чумата дано!

Оценка:
-1 +104

На тези Еврейски фамилии от Милиардери
16 Отговор
Въобще не може да им се вярва!! С едната ръка дават със двете вземат!!

Коментиран от #108


Оценка:
-2 +127

Мухоморко
17 Отговор

До коментар #11 от "НАЛИ СА ЧАСТ ОТ ФИНАНСИРАНЕТО":


Това че ще го чипират е преувеличено, те направо ще го редуцират драстично до 1млрд. жители на първо време, а после до 500 милиона както пише една илюминатска плоча.

Коментиран от #19, #20


Оценка:
-1 +108

18
Този коментар е премахнат от модератор.
Споко бе
19 Отговор

До коментар #17 от "Мухоморко":


Нали сме още тука, има надежда

Оценка:
-1 +31

Муфтаджийски
20 Отговор

До коментар #17 от "Мухоморко":


Останалите 500млрд. лесно ще бъдат чипирани и манупулирани, но за 7млрд. няма да им стигнат чиповете. Затова първо яко ще се мре.

Коментиран от #25


Оценка:
-3 +64

жужетоЗе
21 Отговор
гей-тцтц и рокфелер - спонсора на хитлер, щом го казват!!! Вервайте!!!!!

Оценка:
-2 +75

Факти
22 Отговор
Даа сигурно Рокфелер преди 100ци години са създали световен заговор,и чумата избила голяма част от световната популация хора.Значи доказано е научно,че плъх и бълха пренасят и развиват чумата ,но не може да се приеме,че един прилеп е виновник за короната.Аман от интернет :информирани:самонавиващи се конспиратори.

Коментиран от #32


Оценка:
-80 +7

Сандо
23 Отговор
Тия май не са доволни от постигнатите резултати?

Оценка:
-0 +91

пешо
24 Отговор
в един нормален свят гласът на тия Убавци трябва да се чува не повече от на останалите членове на обществото. това, че те му дават наклон на това общество, означава, че то вече е престанало да бъде такова.

Оценка:
-0 +70

Тоо па
25 Отговор

До коментар #20 от "Муфтаджийски":


Израелците миналата година като се ваксинираха масово нито са измрели нито са роботи с изкуствен интелект.А такива като теб философчета,направо ме е яд,че има свобода на словото.

Коментиран от #84


Оценка:
-87 +6

Ковидарите
26 Отговор
Ковидарите вече съвсем открито си налагат плана "лидерите на фондациите на Гейтс и Рокфелер - които са отделили милиарди долари в бизнеса с коронавируса "

Оценка:
-0 +79

На кратко
27 Отговор
Гей-тса толкова алчен стана с тея ваксини,че чак жена му го заряза.Няма уиндос 11, няма шише джам само ваксини.Търговски хватки, че и много правителства са му търговски агенти на процент.

Коментиран от #30


Оценка:
-0 +71

28
Този коментар е премахнат от модератор.
Бледолики
29 Отговор
Гейтс , Евреите рокфелер , демократическата партия, либералите са световната мафия , следвайте техните стъпки и до 50 години бялата раса ще изчезне напълно

Коментиран от #55


Оценка:
-1 +66

Мноо прос
30 Отговор

До коментар #27 от "На кратко":


тоя Бил Гейтс. Ми нали кат изтрепе сички ваксъри, ше останат малко антиваксъри, най-вече и БГ. И нема на кого да продава ваксини, а Уйндовс 11 - само на антиваксърите, дет най го мразят и са най-бедни!

Оценка:
-11 +12

ИНФРАСТРУКТУРА РАЗБИРАЙ
31 Отговор
МАГИСТРАЛИ.....ЗА ПРЕДВИЖВАНЕ БЪЪЪЪРЗО НА ИНЖЕКЦИИТЕ ГИ ПРАВЯТ РАЗБРАХТЕ ЛИ...

Оценка:
-0 +33

32
Този коментар е премахнат от модератор.
Аз проклетникът
33 Отговор
Когато тия измрът,ще настъпи мир и щастие!

Коментиран от #97


Оценка:
-0 +45

хмм
34 Отговор
Тея са се загрижили да ни ликвидират по бързо с инджекции.

Оценка:
-0 +44

35
Този коментар е премахнат от модератор.
Роки
36 Отговор
Тези трябва публично да се екзекутират. Хубавото е, че им остава малко живот на тази планета. Нет человека, нет проблема.

Оценка:
-1 +44

vbnm
37 Отговор

До коментар #28 от "Хохохо":


Дaтчaни,дa бe.Трeньoрa ми e дaтчaнин.Кaзa"Вярвaш ли в кoвид,вярвaш ли във вaкcини,пoдкрeпяш ли иcлямиcти,и имaш ли приятeли oт иcлямcки прoизхoд,кaктo дeбeл ли cи бeз дa иcкaш дa ce прoмeниш"Приятнo ми бeшe,чao.Вeчe нe ce пoзнaвaмe.

Оценка:
-2 +18

Ъъъуу
38 Отговор

До коментар #32 от "хЕя на рептила":


Такива като теб големите бухачи щот сте разбирачи и тая година ще си седите затворени по къщите хахаха.

Оценка:
-13 +1

Nikolay
39 Отговор
Крайно време е да се намери някой да го очисти тоя. Също е добре да се ликвидират хора като:

Швааб- създателя на световния икономически форум

Фамилия Родшилд като цяло

Илон Мъск

И много други разбирасе :-)

Коментиран от #44


Оценка:
-1 +36

ЧЪК НОРИС
40 Отговор
Когато Чък хванал ковид, вирусът се карантинирал за 14 дни.

Оценка:
-0 +15

Кух Ганьо
41 Отговор
А пък Бил Гейтс иска да ме чипира и да ме управлява с дистанционното на климатика...няма пък да се дам!

Коментиран от #50


Оценка:
-18 +8

42
Този коментар е премахнат от модератор.
стига бе
43 Отговор
Публикувано във факти.бг: Гейтс и Рокфелер - които са отделили милиарди долари за борба с коронавируса - предупреждават..

... тва некъв майтап ли е, или го пускат като сериозна новина??
Все едно вълци да пазят овцете!!

Оценка:
-0 +40

А Путин?
44 Отговор

До коментар #39 от "Nikolay":


Не ли!? Аа ок😂

Оценка:
-6 +1

45
Този коментар е премахнат от модератор.
Niki13
46 Отговор
това с интелектуална собственост на ваксините ми е много неразбираемо. Или в Европейската комисия са пълни идиоти или са подкупни. Не може да платиш авансово разработката и производтсвото а интелектуалната собственост да е на друг

Оценка:
-0 +15

Абе
47 Отговор
Охххх , щях да се задавя бе !
Вечерям !
Викате милиарди заделили ?
Да ама не в борба с пандемията , а в борба срещу живота на планетата ...

Оценка:
-0 +22

48
Този коментар е премахнат от модератор.
Niki13
49 Отговор

До коментар #42 от "Оп.са":


това е е добър юрист, макат и незавършил и успя без пари да вземе една операционна система, не го прави ИТ гении, и не е само това, доста други продукти са "купени"

Оценка:
-1 +15

50
Този коментар е премахнат от модератор.
Фък дъ систем
51 Отговор
E,малко по малко се изясняват нещата!

Оценка:
-0 +19

Пожелавам им
52 Отговор
Най искрено по-скоро да си починат...

Оценка:
-1 +15

53
Този коментар е премахнат от модератор.
Глупости
54 Отговор
Публикувано във факти.бг: "Когато ваксините станаха достъпни, богатите страни се втурнаха да събират запаси".
Ако толкова ги искаха тези ваксини щяха ли да правят такива усилия да накарат хората да се ваксинират?
Вярно е, че не сме богата държава, но у нас ваксини колкото искаш.
Даже ще изхвърляме октомври. Не е проблем да се дарят на нуждаещите се, ако има такива. Къде са те?

Коментиран от #68


Оценка:
-0 +15

Еми ...
55 Отговор

До коментар #29 от "Бледолики":


А ти от бялата раса колко деца имаш и защо Хасан от другата раса има по десет павета.Или Бил Гейтс и Евреи те са ти виновни,че не искаш да имаш деца да работиш да ги отгледаш а Хасан в мизерия живее и пак отглежда 10 деца.

Оценка:
-13 +3

Кух Ганьо
56 Отговор

До коментар #50 от "Ми да":


Виждам разпознал си се😂😂😂 Не го приемай навътре😂 Всички социалисти по принцип сте със сходно айкю😂😂😂 Но кумира ти Мангъров кърти с отрицателно🤣

Оценка:
-17 +0

Оф мноу смех
57 Отговор

До коментар #53 от "Тихо клоун":


Създал е иновация къде целия свят го познава заради тази технология и приложения на Уиндоуса а теб кой те познава чичото и леляти хахехе

Коментиран от #62, #94


Оценка:
-17 +3

Механик
58 Отговор
Няма как точно Гейтс и Рокфелер да са ИНВЕСТИРАЛИ милиарди в нашето здраве. Просто няма как.
Няма как Дойчевеле, Джамбаза и Анатоли-хипопотамски (те са едно и също), да са хората, които винаги ни свеждат до знание, как ЕДНИ самозабравили се милиардери се грижатза нашето здраве!
На който не муе СВЕТНАЛО, да му светне. На останалите им пожелавам честито дългогодишно боцкане, маски и концлагер.

Оценка:
-0 +22

Тарантино
59 Отговор
Лека полека истината започва да излиза наяве. Вече сме към развъзката. Продължаваме гледаме филма.

Оценка:
-1 +23

аевсяьт4ъ5я
60 Отговор
Достатъчно е да направят децата и младите стерилни което ще се случи след инжекциите и населението ще намалее до петдесетина години. Другите ще измрат много по-рано и пак ще кажат че коронавируса е виновен а не инжекцията. И ще има яко бодене докато не ритне камбаната и последния баламурняк. Хубавото е че българина е прозорлив и недоверчив и само това ще го спаси от изчезване. Многолюдни държави сега ще станат по-малко от нас. народе дръж се здраво и не позволявай на тези изчадия да ти се качват на главата. Трябва всички ваксинатори и лобисти да бъдат навряни на кучето в г3а. Никаква милост за тия нагли бклуци

Оценка:
-2 +31

333
61 Отговор
Изстреляйте ги тези безумници в Космоса без завръщане! Те не са за тази планета.

Оценка:
-0 +21

Тихо клоун
62 Отговор

До коментар #57 от "Оф мноу смех":


Кое доказва че той я е създал с кое тя е по-добра от други ако не беше тя все някой щеше да заеме неговото място.
Аз имам теория за Нобелова награда 1000 пъти по-значим съм от Гейтс и тн.
Друго?!

Коментиран от #73


Оценка:
-2 +10

КОНСПИРАЦИЯ
63 Отговор

До коментар #1 от "Ваксинирай това":


ВСЯКА КОНСПИРАЦИЯ ТРАЕ МАКСИМУМ 6 МЕСЕЦА!АКО ИМАШ МОЗЪК ВИЖДАШ АКО НЕ СИ СЕКТАТНТ!

Оценка:
-1 +18

Били Годжи
64 Отговор
За малцината, които не са ползвали Windows на майкрософт (на Бил Гейтс) добре е да знаят, че ваксините му са като уиндоуса - бъгав, с безбройни безсмислени ъпдейти и непрекъснати рестарти.
Между другото Епъл или Самсунг дали няма да се погрижат и те за ваксинациите?

Оценка:
-0 +18

бай Гейтс
65 Отговор

До коментар #1 от "Ваксинирай това":


Не мога да ваксинирам мангъра, защото ме е страх от него да не ме зарази. Той е неваксиниран, а пък аз съм кекав и майкро и софт. Само гледам от горе и давам акъл на глупаците.

Оценка:
-1 +14

66
Този коментар е премахнат от модератор.
Вижте
67 Отговор
какви психопати ни диктуват живота.
Не е истина !!!

Оценка:
-0 +25

Българин
68 Отговор

До коментар #54 от "Глупости":


Ние сме бедна държава, но ако в момента реша да се ваксинирам до 60 минути това ще е факт. Така е с много българи, убеден съм. Не е вярно, че богатите държава пречат на бедните до достъпа до ваксини. Заради такива лъжи не им вярваме.
Не искаме, защото никой не иска да поеме отговорност ваксините.

Коментиран от #70


Оценка:
-0 +16

Wanko 2
69 Отговор
Не ме яд за далаветрата на бай Гейтс
Яд ме че българското стадо не се ваксинира
и на бай Шиле ще му секне далаверата
пък той ми е ортак
заедно гоним стадото да бега
с голямата гега с голямата гега

Оценка:
-0 +11

ахххх
70 Отговор

До коментар #68 от "Българин":


Каквато и отговорност да носят не е по-важна от човешкия живот и здраве. Те нямат цена. Набодените и идея си нямат след години какво може да се случи. Тогава оправданието ще е ама това не е от ваксините защото нищо не се случи много време. Да ама не. Направени са тези бъркочи да действат постепенно и необратимо.

Оценка:
-0 +13

палачът
71 Отговор
към осъдения:гъди,гъди, кого ще бесим утре! Някой храни ли още илюзии в "загриженоста" на бил гейтс и федералния резерв към живота!!!

Оценка:
-0 +15

1111111
72 Отговор
и по маймуните има ковид
тия двамата не обичат ли животните?
защо не ги ваксинират?
защо няма ваксини за тях?
да ги спасяват

Оценка:
-0 +12

73
Този коментар е премахнат от модератор.
Хахаха аххх
74 Отговор

До коментар #28 от "Хохохо":


Израелците счупиха всичките си черни рекорди по брой новозаразени дневно след като ги ваксинираха - справка worldometers.
За съжаление починалите също растат и почти достигат нивата от предходните вълни.
Така, че "топките" нямат значение.

Коментиран от #78, #81


Оценка:
-1 +21

Бал с.м
75 Отговор
Ганьо знае и може всичко той е владетеля на великата фаянсова стена и за тва на 40 години искат от майките им два лева за едно кафе.

Коментиран от #77


Оценка:
-12 +2

ГейчОчилат
76 Отговор
Да ЕЕббЕЕммм МАМИИЦЦАААТТААТТИИ

Оценка:
-0 +18

haker
77 Отговор

До коментар #75 от "Бал с.м":


ти гаранция си се ваксинирал
всички прееебани така казвате
честито ти автоимунни заболявания
сам си си го причинил
щот си наивник прооооос

Коментиран от #79


Оценка:
-1 +10

Дааам
78 Отговор

До коментар #74 от "Хахаха аххх":


Говора ти за миналата година бе слез на планетата земя,ако ти не е трудно.А тази година се забавиха заради новия щам но напредват и ситуацията до голям % е овладяна.Британците и те Французи Датчани само Ганя кат се инати ще си плаща

Коментиран от #83


Оценка:
-17 +1

Ттттт
79 Отговор

До коментар #77 от "haker":


Даа каза мангъра без доказване.

Оценка:
-2 +1

Продай България
80 Отговор
Престъпни мозъци проекта Наполеон,Хитлер с лош край и много подръжници а сега ваксинация всички с лош край злото винаги губи

Оценка:
-0 +14

Я пак
81 Отговор

До коментар #74 от "Хахаха аххх":


Що се правите на чели недочели незнам.Израелците тази година се забавиха с ваксините и за тва има такава лоша статистика.Но миналата година се ваксинираха масово и овладяха пандемията ясно ли ти е и недеи по мангъровски обичаи да си нагаждате и измисляте.

Коментиран от #85


Оценка:
-27 +1

алеле
82 Отговор
Това с ковида е заговор на най-високо ниво в което са включени и СЗО и всякакви други агенции по лекарства, министерства, еврокомисии, медии и всякакви други подобни. Вие защо мислите се събират разни Билдерберги, трилатерални комисии, римски клубове, световни икономически форуми и тн? Да не се събират случайно да пият кафе. Всичко се обсъжда, взема се решение и подготовката започва. СЗО е последното мсто от което трябва да търсите информация. Аз съм страшно радостен че младите хора в България се оказаха умни колкото и противни мнения да има. Те са бъдещето на нашия народ и не трябва да позволяват да ни претопят както много други на които ще им се случи за съжаление.

Оценка:
-1 +27

Е добре
83 Отговор

До коментар #78 от "Дааам":


Не разбрах кое точно забавиха тази година, третата доза ли? Защото в Израел се ваксинираха напълно още в началото на лятото с 2 дози файзер и сега вече говорят за 3-та доза.
Французи, Италианци, Испанци и Британците не можаха да се опазят много от предишните вълни и затова имат много естествен имунитет и затова смъртността им е по-ниска. Разбира се и ваксините помагат.
Що се отнася до Дания, те не са имали висока смъртност никога от самото начало на пандемията. Дано не затворят пак.
Всичко това може да се провери лесно.

Коментиран от #86


Оценка:
-3 +9

Офффф
84 Отговор

До коментар #25 от "Тоо па":


Млъквай бе!!

Оценка:
-2 +2

Офффф
85 Отговор

До коментар #81 от "Я пак":


И ти шчупи тъпомера!

Оценка:
-2 +4

Я ъкн
86 Отговор

До коментар #83 от "Е добре":


Тази година Израелците забавиха ваксините с минимум две седмици.А пандемията за тва е пандемия защото се разраства бързо.И изобщо миналата година пак го повтарям ако трябва и хиляди пъти ще го повтарям Израелците се ваксинираха навреме и ограниченията от ковида о чудо отпаднаха,заради малкото заболяло.А тази годи с тия африканки и британски щамове ваксините трябва да са други,защото миналата година деистваха на Израелците но тази година не са толкова ефективни,панимаеш

Оценка:
-8 +1

Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺
87 Отговор
Споко.Др.драгунов ще реши проблема с пандемията.

Оценка:
-0 +7

Хихихи ама хихихи
88 Отговор
Миналата година миналата година Израелците масово се ваксинираха и ограниченията от ковида им намаля повтарям миналата година а не тази година защото ковида мутира с африкански и британски щамове и ваксините не са толкова ефективни

Оценка:
-3 +1

Хаха
89 Отговор

До коментар #1 от "Ваксинирай това":


Тоя не му потръгна с антивирусните програми и реши да опита с вируси в хората и ваксини

Оценка:
-1 +8

стоян георгиев
90 Отговор
тия раздават благотворителност,правят изследователски центрове,друго си е нашия богаташ.шест мерцедеса ес класа ,три на дитето и три на любовницата ,както и четри чфта ци.и.кви дарения кви пет лева.

Оценка:
-3 +0

Бай
91 Отговор

До коментар #35 от "Снтимилиционер":


А за теб какво е направил бе оли!?

Оценка:
-0 +0

Четете и знайте
92 Отговор

До коментар #12 от "Мухоморко":


Че те двамата са си рода! Бил Гейт и Нелсън Рокфелер са 7-ми братовчеди!

Оценка:
-0 +9

АЛО АЛО
93 Отговор
Koй може да ме свърже с г-н Рокфелер , че си имам някои затруднения ,а на всякъде пише , че помага на хората ??

Оценка:
-0 +6

94
Този коментар е премахнат от модератор.
ⒶⓇⒼⓄⓃ
95 Отговор

До коментар #2 от "Рошко":


Гейтс и Рокфелер - двамата еврейски сатанисти ни мислят доброто. Тези юдейските глобалисти са се запътили директно към огненото езеро.

Оценка:
-0 +10

Тези
96 Отговор
мошеници,които ни пущат вирусите,да не се правят на много загрижени и да въртят целия свят,А ТЕ ПРЕКАРАХА ЛИ КОВИД ,СЛОЖИХА ЛИ СИ МОДЕРНА ,ВАКСИНАТА С ЖЕЛЯЗНА УТАЙКА?ПОЖЕЛАВАМ ИМ ЕДИН КОВИД 22 ,който сега са ни измислили първо да хване тях.

Оценка:
-0 +9

факт
97 Отговор

До коментар #33 от "Аз проклетникът":


Опърничеви са обаче а и имат децатрябва да им се помогне и на тях и на челядта им да се гътнат за да има мир.

Оценка:
-0 +0

98
Този коментар е премахнат от модератор.
99
Този коментар е премахнат от модератор.
Мноо прос
100 Отговор
тоя Гей Билтс. Като изтрепе сички вакси, кой ше му купува ваксините?
Ами за Уйндовса - оставаме му за клиенти само ние, най-яките пичове!

Оценка:
-0 +3

Перник
101 Отговор
Е па те са си го казали в прав текст- хвърлихме много пара в тия пущини и трябва задължително да се ваксад та да избиеме парите.

Оценка:
-0 +6

102
Този коментар е премахнат от модератор.
Свободата
103 Отговор
Санчо се намира на върха на копието!!! Ваксинираните много скоро ще разберат, че са се прекарали жестоко! А неваксинираните трябва да разберат, че отказът им не е достатъчен за да ги спаси! Дела трябват, а не думи!

Оценка:
-0 +5

104
Този коментар е премахнат от модератор.
105
Този коментар е премахнат от модератор.
Питанчо
106 Отговор
А колко пари са отделили за създаването на вируса? А колко са спечелили от появата му?

Оценка:
-0 +6

СусБре
107 Отговор
Като всичко се омеша в тая осери ще видят после колко им струват награбените пари и надути банки. Сами си плюят в канчето ама после чиййй ще го лижат за солчица?! Сигурно талибански....

Оценка:
-0 +0

108
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Корнелия Нинова
Лидерът на БСП с оценка за работата на проф. Огнян Герджиков
Оценката ми за служебното правителство е 4."

Още бисери