14 Септември, 2021 17:45 2 379 13

Това можеше да предотврати високите цени на тока

  • ес-
  • електричество-
  • франс тимерманс

Призив за зелени реформи в Европа

Това можеше да предотврати високите цени на тока - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските зелени реформи можеха да предотвратят високите цени на тока. Това обяви Франс Тимерманс, цитиран от Фигаро.

Дипломатът смята, че трябва да се ускори зеленият преход. Припомня се, че европейските цени на електроенергията се удвоиха през тази година.

Зелената сделка има за идея да преработи икономиката. Тимерманс обяви, че ако реформите бяха стартирани преди пет години, сега нямаше да сме в такава ситуация.

Разходите за възобновяеми източници на енергия са останали стабилни. Това трябва да покаже нуждата от бързи реформи.

Идеята е Европа да стане екологично неутрална през следващите тридесет години. Промените вече бяха одобрени.

Предстои да бъдат въведени.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    24 1 Отговор
    Лъже Немеца като дърт Ром.

    Коментиран от #6

  • 2 гадно

    27 1 Отговор
    Абсолютен лъжец точно зелените мерки вдигнаха цената.
  • 3 Сух

    28 2 Отговор
    Високите цени на тока можеше да го предотврати АЕЦ Белене. До сега да беше факт, но нали имаме само предатели управляващи, те така ще ползваме скъп ток скоро и внос..
  • 4 КОВИД РОБСТВО

    16 1 Отговор
    3-те коментара отгоре са казали достатъчно!
  • 5 mi6osp

    17 1 Отговор
    Зелената енергия е безплатна, но се оказва много скъпа.
  • 6 Баба Вуна

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сатана":

    Не че има значение, но Тимерманс не е немец а холандец или по новому нидерландец...

    Коментиран от #9

  • 7 гларус

    13 1 Отговор
    Айде у лево с вашите зелени енергии.Докато си имаме Маришкия басейн ще си ползваме въглищата .И е крайно време лакомите политици да решат бъдещето на атомната ни енергетика, защото без нея ще се върнем към кандилото.Всичко друго са глупости за наивници Ако искате енергия от вятър и слънце, направете възможностите достъпни за крайния потребител, за да види смисъл да инвестира в панели и перки а не ЕРП тата да го изкупуват на безценица и да са като бейлербейове по отношение на разрешителните режими. Създаването на Гигански свръхголеми Вятърни и соларни паркове и върху най плодородните земи в България прецака изначално идеята че зелената политика се прави за хората. Всичко е за едни преференциални цени , търговия с емисии и политически зависимости, даващи възможности за давление върху малкото останала местна индустрия

    Коментиран от #12

  • 8 Сандо

    11 0 Отговор
    Тоя или е изпечен лъжец,или е природно тъп.А може би и двете?А най-вероятно е верен слуга някому,чийто бизнес е зелената енергия.
  • 9 бобо

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Баба Вуна":

    Наистина няма значение. Важното е, че лъже.
  • 10 Gen Gurko

    14 0 Отговор
    Точно обратното. Лъже гадината като за последно. То тук освен лъжи и лицемерие друго няма. А трябваше да е демокрация, а не терор на малцинства над нормални мнозинства. Сега германците са си гласували сами да поскъпне енергията, защото видите ли щели фа спасяват света. Така са ги научили техните "ръководители". Излязоха калпав, манипулируем народ.
  • 11 Анонимен

    12 0 Отговор
    Гледай ги тези наглеци ! Точно техните зелени фантасмагории вдигат цената на тока !
  • 12 факт

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "гларус":

    Как да са възможни като са нерентабилни от енергиина гледна точка тоест трансформират прекалено малко механична или светлинна енергия в електрична.
    Как да са евтини като са неефективни
  • 13 Ърм

    5 0 Отговор
    Високите цени на токът можеше да се избегнат, ако тоя изрoд и още десетина като него, бяха овреме осъдени за диверсия срещу европейската икономика и разcтреляни.
Новини по държави: