16 Септември, 2021 15:41 1 468 28

Следствието в Русия: Готвят се масови безредици в дните на изборите

  • русия-
  • избори-
  • държавна дума

Държавната дума се избира за пет години по смесена система: 225 депутати - по партийни листи, още 225 - в едномандатни избирателни райони в един тур

Следствието в Русия: Готвят се масови безредици в дните на изборите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Следственият комитет на Русия е образувал наказателно производство за склоняване с помощта на "Телеграм" към масови безредици в дните на изборите за долната камара на парламента (Държавната дума). Това съобщи говорителката на ведомството Светлана Петренко, цитирана от "Новости".

Главният обвиняем е Дмитрий Чебанов и още десетима души от седем различни региона.

Установено било, че те били създали мрежа от канали в "Телеграм", където са пускали публикации, призоваващи "към насилствени действия срещу неопределен кръг лица".

В близко бъдеще на всички ще бъде повдигнато обвинение и назначена превантивна мярка, като следствието настоява за арест.

Изборите ще се проведат в периода 17-19 септември. Държавната дума се избира за пет години по смесена система: 225 депутати - по партийни листи, още 225 - в едномандатни избирателни райони в един тур.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ннннннннн

    4 0 Отговор
    Пожывем,увидим.
  • 2 ТаУмВзе

    1 6 Отговор
    Тоя път, бай деменция е Виновен! Бухахах

    Коментиран от #11

  • 3 етикет

    4 0 Отговор
    Изборите ще се проведат в периода от 17-ти до 19-ти септември. А в България ще почакаме до 14-ти ноември. Мъий!
  • 4 ТВА .. ПРЕВРАТАДЖИИТЕ И МЕТЕЖНИЦИТЕ

    3 9 Отговор
    НА... ДЕБИЛНИЯ ФАТМАК ЛИ ИДЕ РЕЧ??? НОСЯТ ЛИ КОВЧЕЗИ, БЕСИЛКИ, ЧЕРНИ ЧУВАЛИ И МОЛОТОВ?!?
    ИЛИ ПАК ЩЕ РЕВАТ,ЧЕ ЧИЧКО ПОШИЦАЙ ГИ Е ШЛЯПНАЛ ПО ВРАТЛЕТАТА? НАЩЕ ФАТМАШКИ ВЪСТАНИЦИ СА .НЕЖНИ И РЕВЛИВИ
  • 5 махарето

    1 13 Отговор
    Путин ке падне 2021 лето

    Коментиран от #10, #17

  • 6 Сър Ник - коуч и инфлуенсър

    7 0 Отговор
    Чува се , че някои от лагерите в Сибир ( в Колима) се подновяват и подготвят за нови посетители - т.е. варосват се и се поставят нови сламеници- модел "Вова Лукс".

    Коментиран от #8

  • 7 От страни

    3 1 Отговор
    Това е ясно като две по две четири. Това е последен опит за дестабилизация. Ама няма да стане - вече не стана. Последният път на Болотная, във Минск - нищо не стана. И сега няма да стане - вече имат опит властите. Ще има провокации и сблъсъци ама кел файда.
    Като се замисли човек - какви са интересите на САЩ или Европа за изборите за Дума-та? Даже не са президентски изборите! Ама важен е повода.
  • 8 Гошо

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сър Ник - коуч и инфлуенсър":

    Чува се че няколко завода в Европа спрели заради босовите фокуси с цената на газта
  • 9 Последния Софиянец

    4 2 Отговор
    УЧЕТЕ се от МИЛИЦИЯТА на братска Русия а не побойниците на Боко.
    Един протестиращ Няма да пострада

    Коментиран от #12, #19

  • 10 Смешник

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "махарето":

    Ке ми падне тая дето те е хм.хм.

    Коментиран от #13

  • 11 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Кой ти казва за сънения Джо - той ще си спи няма и да го събуждат. Имат си сума институции които се занимават по въпроса. Инвестирани са пари, от бюджета на САЩ, има го в отчетите, тия са толкова глупави че не го и крият. И кой е ако не са те?
  • 12 шеф манчев

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Шкембе чорба смрадлива.

    Коментиран от #15, #18

  • 13 махарето

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Смешник":

    Гледай да не заревеш бастун путинясал
  • 14 От страни

    1 0 Отговор
    Чичко Гугъл е публикувал списък за кого да гласуват хората на Навални. И кво е това ако не е намеса във изборите. Некой дп е видял подобни рекомендации от русняците за американския народ да гласува за тоя или оня? Списъка е много смешен - много команяги - аз си знаех че са боклуци ама те го подтвърдиха.
  • 15 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "шеф манчев":

    Подлогите пак губят контрола. По полека ве.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "махарето":

    Айдииииии. То и махаретата взеха да стават Вангелии. Как да те наричаме свети пророк? Само че смени ника на нещо не приличащо на магаре, щото така се чете автоматично.
  • 18 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "шеф манчев":

    Ти си едно парче поет. Това е много образно и силно - шкембе-чорба и като венец вмирисана - страшна обида си му нанесъл даже не знам как ще го преживее човека.
  • 19 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Последния Софиянец":

    Не си прав Софианец - не трябва да се учим от русняцита а от американците щото русняците ги носят нежно на ръце като булки. Американеца го пребива с палката и го влачи пор асфалта до камиона. Така трябва. Чив го дири на улицата - да е гледал в къщи мача никой да не го е пипнал. Мале, ходи ми се там. Да строша някой глава, на някоя подлога.
  • 20 Рико

    0 1 Отговор
    Добре де, ако партията на Путин не спечели изборите ,какво ще последва? Ами нищо. Кабинетът не се назначава от парламент, а от президент. Пък и от кабинета нищо не зависи. Парламентът няма да гласува "спуснати" законопроекти? Ами и тях никой не ги пита, вождът заповядва. Парламентарните избори в тази държава са безсмислица.

    Коментиран от #21

  • 21 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Рико":

    Доживях. Мале - ДОЖИВЯХ да чуя от Рико разумен коментар. Браво. Брависимо. Именно, Рико - никъкъв смисъл няма. Ама ще се пробват щото е безотлагателно да го правят.
  • 22 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    0 0 Отговор
    Рано или късно у нас трябва да се установи НАРОДЕН КОНТРОЛ ! Щом народа ГЛАСУВА , той трябва нормално да живее и СЪЩЕСТВУВА ! Щом Русия отхвърли КОЛОНИАЛНАТА си Конституция , тогаз У НАС може да се надяваме да ГРЕЙНЕ Слънце !
  • 23 Малко хора у нас ЗНАЯТ , че Русия е

    0 0 Отговор
    Под Колониален американски статус от 1993-та година. Че Руската Конституция е Съставета от Държавният Департамент на САЩ.е главните Стратегически Закони в Русия се Съгласуват със Стейт Департмент !
  • 24 Днешната Коституция в Русия е като

    0 0 Отговор
    БУКАИТЕ за конете и магаретата - да не им се позволява свободно движение и усигури Контрол и Подчинение ! Властта там УЖ в Дума а в същност тя е ЗАД ОКЕАНА ! Същият Случай и в НАШЕТО СЕЛО !
  • 25 Днес там се води борба за СУВЕРЕНИТЕТ

    0 0 Отговор
    А у нас ? Уж съзнаваме , че СИСТЕМАТА ни Убива , но ние за НОВА ТАКАВА неговорим и за ИЗБОРИ говорим ! Щом неизбираме СИСТЕМА , а същити " играчи" това не е Избор а РОКАДА горе на мафиотската Бригада !
  • 26 НАРОДА ни е неинформиран и е

    0 0 Отговор
    ОБЪРКАН и в БЕНАДЕЖДНОСТ ! Вйрхушката това и ИЗПОЛЗВА ! Но довреме ! РУСИЯ ОСВОБОДИЛИ се от колониалния си статус и У НАС ЩЕ ПОТЕЧЕ ГАЗ !
  • 27 България БЪРЗО може да се

    0 0 Отговор
    ПРЕОБРАЗИ в Икономическо и Социално отношение , но чрез РУСИЯ !
  • 28 Българите умишлено са в Информационно

    0 0 Отговор
    ЗАТЪМНЕНИЕ и ЗАБЛУЖДЕНИЕ ! Те чувстват това , търсят Атернатива за изменение но такава не им се Предоставя ! За Свобода до СМИ и дума дане става !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания