Last news in Fakti

16 Септември, 2021 17:06 2 537 33

Евродепутатите от БСП гласуваха против резолюция за Русия

  • европейски парламент-
  • русия-
  • санкции

"ЕС трябва да даде отпор на агресивните политики и същевременно да положи основите на сътрудничеството с бъдеща демократична Русия", се казва в документа

Евродепутатите от БСП гласуваха против резолюция за Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

БСП отново се оказа единствената партия от групата на социалистите в Европейския парламент, чиито представители до един гласуваха против резолюция, призоваваща за нова стратегия на ЕС в отношенията с Русия.Петимата български социалисти са сред общо 20 представители на тази група, които са били „против“. Останалите 12 български депутати подкрепиха резолюцията, приета с 494 гласа „за“, 103 „против“ и 72 „въздържал се“.

"ЕС трябва да даде отпор на агресивните политики и същевременно да положи основите на сътрудничеството с бъдеща демократична Русия", се казва в документа.

В него се подчертава, че Европейският парламент прави разграничение между руския народ и режима на президента Владимир Путин. ЕС трябва да създаде алианс със САЩ и други партньори със сходно мислене, за да противодейства на усилията на Русия и Китай, които имат за цел да отслабят демокрацията в света и да дестабилизират европейския политически ред. Съюзът трябва да предвижда санкции, политики за противодействие на незаконните финансови потоци и подкрепа за активистите в областта на правата на човека", се казва в документа.

Като дестабилизиращи действия на Русия са посочени и обвиненията срещу агенти на руското Главно разузнавателно управление в опита за убийство на българския оръжеен търговец Емилиян Гебрев и още двама души. В резолюцията се изтъква, че ЕС трябва да намали зависимостта си от руския газ, петрол и други суровини, поне докато президентът Путин е на власт.

Брюксел трябва да обърне специално внимание на правния институт на двойното гражданство и да настоява България и Малта да се откажат от своите режими на „златни паспорти, се казва още в резолюцията.

В заключение депутатите настояват ЕС да има готовност да откаже признаването на руския парламент, ако избори се проведат в нарушение на демократичните принципи и международното право.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гларус

    83 12 Отговор
    Срещу глупави резолюции така се прави.Браво. Когато ЕС политическо и военно недоносче се опитва под американско давление да се превръща в износител на демокрация по краварски образец и то в Русия , България трябва да е встрани и да има гръбнак да го отстоява.За всички други ЛГБТ действия си имаме Радан

    Коментиран от #17

  • 2 ГЕРБ=БСП=ДПС

    17 36 Отговор
    Защо наричате БЕСЕПАРИТЕ социалисти, те са КАПИТАЛИСТИ.
  • 3 АнатемаКраврЕ

    75 15 Отговор
    Слава на Путин!
    Да живее славната руска армия,стожер и страж на мира на Земята!
  • 4 Стефан Петров

    69 11 Отговор
    Правилно са направили. Антируската истерия на ЕС и многобройните центрове в Европа, работещи против Русия могат да доведат нещата до още по-големи трудности в отношенията с Русия и дори до война. Тук има двоен морал. По отношение на САЩ в Авганистан масовото мнение на запад е,че не бива да се прокарва демокрация и право с външен натиск и други действия, включително и военна сила, но това не се спазва против Русия.
  • 5 !!!?

    10 56 Отговор
    Нищо ново ! БСП и Радев - Троянски кон на хранила на ЕС !!!?
  • 6 гадно

    61 8 Отговор
    Брюкселските лентяи вместо да мислят за интересите на ЕС и да се разберат с Русия и Китай за Евразийски съюз още слугуват на краварите. С руските природни богатства, с китайската работна сила и европейското ноу хау ще сме недостижими .
  • 7 стоян георгиев

    5 50 Отговор
    комунистически демократи,тва като суха вода или студен огън.вари ги печи ги комунягите си остават такива!при цялата руска агресия при всички кражби на путин они си знаят техното.само че има една мааалка ама съществена подробност.уж големи комуняги ама нещат в русия.интересна работа.детето на кака кури в щатите в банката на родшилд,а преди това с крадените парици завърши бъркли!!!!така беше и с децата на бая други дето викаха путин путин.ни на море ходят в крим ни на ски в дгестан.нещат и лади ,а уж ладата била супер.даже в берьозката купуват само украинска водка!що така бе дрогари?шизофренията ли ви бута ?
  • 8 Груйо

    10 56 Отговор
    Типично за петата колона на Москва в България, предателите от БСП/БКП винаги ще работят за руските интереси.

    Коментиран от #11, #15

  • 9 Браво

    53 7 Отговор
    -един достоен жест. Представете си, че Народното събрание на Русия гласува подобна резолюция спряма ЕС или САЩ - то ще бъде квичене, вой на тема Інамеса във вътрешните работи..." Впрочем - в Русия предстоят избори - мога отсега да кажа, че ЕС ще ги обяви за "нечестни" ,без даже да са стъпили в Русия. Това не е двоен стандарт, а проста комплексарщина - пуделчето лае срещу кавказка овчарка...
  • 10 Ежко Бежко

    49 8 Отговор
    Браво на депутатите о БСП. Срам за останалите пудели.
  • 11 Ежко Бежко

    21 6 Отговор

    До коментар #8 от "Груйо":

    Груьо много си заблуден, ама много.
  • 12 Верно ли

    40 4 Отговор
    Да разбираме, че направо са казали, че изборите няма да са "демократични"? Тая брюкселска "демокрация" нещо много байгън взе да ми идва нещо!
  • 13 Доротея

    30 10 Отговор
    Сами са си виновни от Кремал! През 1945 трябваше да напоят танковете на Ла Манша и сега нямаше да имат този проблем, че БСП - София да ги спасява!

    Коментиран от #16

  • 14 бай Даньо

    12 32 Отговор
    Тоя сайт е непоправимо налазен от комундели и единственото спасение е закриване. Другари най малкото не е ли странно че само наши социалисти сте били против, щото то явно че социалисти от Полша, Чехия, Естония , Румъния и всички останали са били някак солидарни с Европа само нашите солидарни с Русия !? Червени лампи са светят, камбани да звънят!? Май наши социалисти са си чисти русисти , а!?

    Коментиран от #20, #23

  • 15 Предатели

    31 7 Отговор

    До коментар #8 от "Груйо":

    са тези, които послушаха американските "братя" и про- и предадоха интересите на България - и Южет поток, и отказът от българска юрисдикция върху българска територия /Ново село/, и унищожената непостроена АЕЦ... По време на "зависимостта" от ДДДР Народна република България беше сред първите 25 страни в света по жизнен стандарт - а сега...?

    Коментиран от #18, #21

  • 16 Дороти

    6 20 Отговор

    До коментар #13 от "Доротея":

    Ти как мислиш дали Сталин не се е подмокрил като са праснали 2 големи бомби в Япония?..направо е пожълтял

    Коментиран от #28

  • 17 Лизачите на

    9 19 Отговор

    До коментар #1 от "гларус":

    руски .ъзове отново на амбразурата... Добре, че са естествените биологични процеси, иначе няма отърване от тези национални предатели.

    Коментиран от #31

  • 18 Груйо

    6 22 Отговор

    До коментар #15 от "Предатели":

    Предатели са тези, които слугуват на окупаторите ни от 1945г, този който ни ограби златния резерв и архива. БКП по заповед на Москва предадоха националните интереси на България и оставиха 2 милиона българи в Македония на произвола Тито и асимилация. България беше безгласен и безропотен васал на СССР в икономическо и военно отношение и още руснаците си разиграват коня из България, Лукойл откога не е плащал данъци, Боко на кого построи неизгодния за България турски поток, да закара на сърбите руска газ?
    Другари, айде малко по сериозно.
  • 19 Ако е Некое джугашвили като

    3 9 Отговор
    Сталин и Джержински да праща руския народ на почивка с иБерия еърлайнс в сИБерия ще им дават и безплатни ЕърБуси поздрави от ЕърДоган
  • 20 Гошо

    8 9 Отговор

    До коментар #14 от "бай Даньо":

    Не че нещо ама , явно нашите са най прозорливи

    Коментиран от #22, #24

  • 21 А стига рева

    7 9 Отговор

    До коментар #15 от "Предатели":

    де. Нали им построиха газопровода, който ще изплащат внуците ти. (Ако останат в България. Аз лично им пожелавам "да минат под дъгата", за да се пукаш от яд,)
  • 22 Цял живот са

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "Гошо":

    били мижитурки с полирани мозъци, не прозорливи.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бай Даньо

    2 13 Отговор

    До коментар #20 от "Гошо":

    Гошо, ма ти сериозно ли!? Извода че са прозорливи може да направиш ако тръгнеш по едни много завити и трънливи пътеки на логиката. А тук по лицева страна се вижда руски слугинаж при това не много умен защото тая резолюция и на децата е ясно че ще мине само че на наши "социалисти" им лъсва задника на кой служат ... Аз ако съм на Путин ще им издърпам ушите на тия наши "социалисти" че за нищо е стават и само излагат КГБ-то.
  • 25 Напред Россия! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    16 5 Отговор
    Вечна Слава на Братска Русия и Руския Народ!! Вън дълбоко чуждите нам- нанглосаксонски, протестантски, расистки и човекомразски идеи на мръс.ните колонизатори и империалисти убийци от Запада на гербовете... 👎👎👎
  • 26 Напред Россия! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺

    8 4 Отговор
    ...пардон на гейовете исках да кажа, ама става и на гербове 😁😁
  • 27 Сандо

    5 3 Отговор
    На 5 евроидиота - един нормален /макар и да е спорно/!Всъщност тревогата ни трябва да е за бъдещето на Европа,нека другите живеят,както могат и както им харесва.
  • 28 Нещастник

    13 2 Отговор

    До коментар #16 от "Дороти":

    Ако Сталин се беше подмокрял,дали щеше да спечели войната.А Тарас прост.
  • 29 Госあ

    10 2 Отговор
    Освен всички работници и интелектуалци, е ясно че и всички русофили и произточни хора трябва да гласуват за БСП. Не се подлъгвайте по куката, че ще станете тарикати и ще забогатеете. Това няма да стане, след като не е станало за цялото време демокрация у нас. Да не говорим, че като кадри, БСП е несравнимо по висока класа от всички. Гласувайте, важно е !

    Коментиран от #32

  • 30 Седесарят..

    7 1 Отговор
    Най голямата демокрация е в РФ,,..В САЩ ,могат да сте гръмнат..на улицата,във Франция,ще те окрадат порядъчно..Англия,кражбата е законна..
  • 31 Нинка.

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Лизачите на":

    Лапай, на Бай Доню,!!!.Склеротика.!
  • 32 бай Даньо

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Ай стига бе кадри в БСП!? На мен ми изглеждат като малоумни който ще решат да опропастят бъдеща политическа кариера влизайки в БСП последните 10 години поне , след като тая партия никога повече няма да е на власт ... това поне последното се вижда с просто око.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: