Last news in Fakti

16 Септември, 2021 18:00 3 601 29

Сърби търсят българско гражданство

  • българия-
  • паспорти-
  • сърбия

Българските паспорти са важни

Сърби търсят българско гражданство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Много сръбски граждани опитват да получат български паспорт, съобщи Emerging Europe.

България дава паспорти основно на граждани от Северна Македония. Сръбски граждани също правят много опити за получаването на такъв.

За някои от тях чакането отнема пет години. Такъв е случаят с Матея и Лука.

Те са близо до получаването на гражданство и пътуват от рано за София. Техен съсед е получил такова и е успял със семейството си да се премести в Швейцария.

Получаването на гражданство е свързано с интервю. Там се задават въпроси за българската история и какви са намеренията на кандидата.

Важен е въпросът за българската идентичност. Гражданството от България дава шанс за добри перспективи в европейските държави.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сестра Галева

    44 4 Отговор
    Е как нали вучич все срещу нас бяга а пък неговите сънародници искат да са българи някои българин да иска да е сърбин

    Коментиран от #5

  • 2 Спрете да им давате

    55 3 Отговор
    Безполезно е! Отгледани са с омраза към нас.
  • 3 Бг бг

    21 2 Отговор
    Хаха търсили
  • 4 Колко лесно

    30 0 Отговор
    Се раздават български паспорти трябва само да научиш историята ни!

    Коментиран от #7, #19

  • 5 Аз искам аз!

    8 20 Отговор

    До коментар #1 от "Сестра Галева":

    Искам да стана сърбин и да ме пишат в паспорта Синан Сакич или Миле Китич!

    Коментиран от #8

  • 6 ПържоланВойвода

    16 2 Отговор
    Колко жалко, че не съм министър...
  • 7 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    23 16 Отговор

    До коментар #4 от "Колко лесно":

    Историята ни е лесна три национални катастрофи, 500 години робство, убийства на хановете и царете и незадържането на територия, 70 г комунизъм и 20 г демокрация с корумпирано правителство, сега изчезващ народ какво хубаво човек може да научи за най нещастната нация в света

    Коментиран от #10, #18

  • 8 Виталия Ражнатович

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Аз искам аз!":

    Сестра на Пацо Галев съм АЗ, бе коменто1. Като вземеш паспорт не ти сменят името. Ако си галфон тук и със сръбски пак ще си същият

    Коментиран от #16

  • 9 Груйо

    21 10 Отговор
    Веднага руско-сръбските подлоги да застават на амбразурата, да ни обяснят как "братята" сърби са много по-добре от нас, колко са горди и винаги печелят (нищо че загубиха вече 50% от територияъа си), защото са верен руски слуга на балканите и Русия ги въоръжава със стари ръждясали тенекии от времето на СССР и те сега са първа Балканска сила.
  • 10 Презвитер Козма

    11 20 Отговор

    До коментар #7 от "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ":

    Робиня е била баба ти, затова и ти си турско-татаро-български мелез.
  • 11 бай Даньо

    18 3 Отговор
    Спокойно може да се дават паспорти на всички до Ниш по линия на български произход ... Това скъпеене на Ганчо за даването на българските паспорти е една от най големите грешки в съвременната ни история , до сега в ПСМ всички трябваше да са с български паспорти (получени по етнически произход ) за да не стой сериозно пред ЕС антибългарската им македонистка позиция днес ... България трябваше да създаде кампания за ползите от български паспорт и едновременно да улесни даването им ( финансово и административно ) . Така като се стигне до критична маса да кажем 30% от населението с бугарски пасоши в ПСМ всеки ще гледа подозрително другия като бугарашки предател и македонизма потъва в пламъци ... само че то коя ли геополитическа игра Ганчо я изигра добре че да очакваме тук нещо!? Виж румънците дадоха паспорти на почти всички молдовци . Не че това ще спре русите когато тръгнат с танковете към Кишинев , но поне Европа ще има формално право да протестира ... докато за нашата българска кауза в Македония никой няма да си мръдне пръста ни в ЕС ни в САЩ ...

    Коментиран от #24

  • 12 Перо

    7 2 Отговор
    След преброяването в РСМ,тази практика трябва да спре един път за винаги!
  • 13 оня с коня

    20 1 Отговор
    колкото и да се заканва вучич че ще ни изпревари по Средна раб. заплата,така си и замръзнаха сърбите на 2/3 от нашата.А какво да кажем за Авторитартия Режим на вучич ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ и ТВЪРДИТЕ полицейски мерки при неподчинение на Всевъзможните видове ограничения на граждани и медии в Сърбия,в сравнение с които НАШИТЕ действия на Полицията направо изглеждат като "Нежни ласки"?Напливът за Бълг. паспорти обаче се дължи ОСНОВНО на БЕЗПЕРСПЕКТИВНОСТТА в Развитието на Сърбия,защото Русия НИКОГА няма да я изтърве ,тъй както това се случи при Горби с Източния Блок.Повтарям: НИКОГА,т.е. Сърбия ще си остане Вечно руска...и БЕДНА.
  • 14 Нормален човек

    10 2 Отговор
    До кога ще раздаваме българският суверенитет на концесия. Нали виждате колко северномакедонци са наистина българи. Това трябва да спре. Стига сме си раздавали държавата на някакви прошляци.
    Тия са българи точно колкото аз съм сърбин или северномакедонец. Въпросите на тия интервюта всеки може да получи от "загрижен приятел" и да ги наизусти. Ако не живеят у нас, нямат работа в България и не плащат данъци, да си стоят в Западналите балкани.
  • 15 Галина колева

    13 1 Отговор
    Защо да нямат български паспорти българите от несправедливо отнетите ни територии?! Поне това може да се направи за тях. Така децата им ще знаят какви са.
  • 16 Ти с туй сръбско име,

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Виталия Ражнатович":

    да питаш акушерката ти, и леко пъти те е тръшкала преди да ви изпишат от родилното! И галфон е баща ти, дето не е свършил в правилния канал, тогава нямаше да се родиш!

    Коментиран от #22

  • 17 Гост

    12 1 Отговор
    Българско гражданство за сърбите само след като върнат западните покрайнини.
  • 18 малякис

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ":

    купувйй зехтин эрдо султан идва за вас 😊
  • 19 Вую

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Колко лесно":

    Точно така! Да научат наизуст колко пъти сме ги лупали и на сън да ги бутнат да знаят. Не като тоя гръцки г(е)й от 7 коментар. Сега у греция яко го опъват, че му и харесва.
  • 20 Това може би са бедни сърби

    2 3 Отговор
    Които нямат пари за гъзпапир
  • 21 Да вземеш бгпаспорт

    1 2 Отговор
    За да влезеш в европейският дом е все едно да влезеш не през вратата, а през онова сервизно помещение като каквото ни нарисува чешкият художник

    Коментиран от #23

  • 22 Виталия Ражнатович

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ти с туй сръбско име,":

    Поздравите лично може да ти ги прати, ако чете тук. Желко е жив. Жельо Желев умря на 30.01.2015
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Да вземеш бгпаспорт":

    i. Черни, ексхибиционист-хомосексуалист и ”ЧЕХ”, е голям провокатор. В центъра на Прага има негови скуптурни групи, които са много цинични и унизителни за чехите, но тъпата и покварена пражка публика им се смее. Примерно: Шадраван с формата на Чешката република в който двама мъже пикаят, единият върху Прага, другият върху Бърно. Или шедьовърът му - крал Вацлав, същия като на паметника, но яхнал раздутия търбух на умрял кон с провесен език. Ама моля ви се, това е "акционно" изкуство.
  • 24 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "бай Даньо":

    В грешка си мой човек. Българските паспорти макетата публично ще ги изгорят след влизането на РСМ в ЕС. Тази "държава" е изградена върху темелите на БЪЛГАРОФОБИЯТА и нямат друга алтернатива.

    Коментиран от #25

  • 25 бай Даньо

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Ще приема че не съм прав ако ми покажеш че имаш план ( някакъв, твой или на държавата България) за борба с македонизма и антибългаризма. Инак не ми трябва много убеждения за да разбера колко ни мразят братята от вардара.

    Коментиран от #27

  • 26 Македония е България

    6 2 Отговор
    Дойдох да кажа това.
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "бай Даньо":

    Недопустимо е да се представя македонският въпрос като нещо елементарно и лесно за разрешение и на тази база да се сипят хули към македонствуващите , че са „промити мозъци, еничари, антични и т.н.”. Същевременно, по същата причина, да се вменява някаква вина на Българските правителства за всичко сторено и не сторено по казуса Македония..... Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, ЗAЩOТO ИЗЧEЗНE ЛИ БЪЛГAРOФOБИЯТA ИЗЧEЗВA И ДЪРЖAВAТA КOЯТO E ИЗГРAДEНA НA ТAЗИ OCНOВA....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия. Aлтeрнaтивa нa БЪЛГAРOФOБИЯТA, кaтo тeмeл зa дaржaвнo-идeнтичнocтнa идeoлoгия, бeшe AНТИКВИЗAЦИЯТA, нo гърчулятa дoбрe cи изгрaхa кaртитe и тoзи вaриaнт oтпaднa...В рeзултaт Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC.
    Много от хората там, искат пак да се върне Югославия. Това показва, че авторитетна и просперираща България,ще върне македонците към истината, е верният път. Другото е връщане към 50 годишните безплодни усилия на България.
  • 28 cpv

    1 0 Отговор
    Търсят, за да изчезнат в Западна Европа!
  • 29 Пловдив

    0 1 Отговор
    Бай Ганьо едно време се е произнесъл по въпроса...
Новини по държави: