Last news in Fakti

17 Септември, 2021 13:10 3 618 13

Русия: Неадекватни са изявленията на Украйна за пълномащабна война за Крим

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • мария захарова

Според Мария Захарова това е и опит да се отклони вниманието от вътрешноукраински проблеми

Русия: Неадекватни са изявленията на Украйна за пълномащабна война за Крим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Официалният представител на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова нарече неадекватни изявленията на украински официални лица, включително секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана Алексей Данилов, че въоръжените сили на Украйна могат да воюват за Крим, съобщава ТАСС.

"Крим е надеждно защитен и кримчани знаят за това. Следователно никакви полуадекватни или напълно неадекватни изявления на украинските служители не трябва да ги притесняват", каза тя на брифинг в четвъртък, отговаряйки на въпроса дали Русия вижда в това реална заплаха за полуострова.

Според нея това е и опит да се отклони вниманието от вътрешноукраински проблеми. "По принцип действат като за публика и просто с неадекватни изявления", добави тя.

Коментирайки твърдения, популяризирани в Украйна, че Русия подготвя офанзива срещу Украйна, Захарова отбеляза: "Когато казват, че има доказателства, че Русия е на път да атакува, ден след ден, искам да задам въпрос: А Къде са танковете, за които толкова много говорят? В края на краищата не само Киев, но дори и западните медии и за съжаление, много западни представители твърдяха преди няколко години, че лично са записали прехвърляне на някаква руска техника, тежка техника, танкове, на територията на Украйна. Е, къде е всичко това?"

Захарова коментира западните журналисти публикували снимки с "танкове", които всъщност се оказват хуманитарна помощ. "И през годините много от тях бяха доставени. Вероятно може да се преброи в тонове, но по принцип е невъзможно да се прецени размерът на помощта, която Русия е предоставила на Украйна, на гражданите на страната. В Донбас. Но това е и помощ, която се предоставя на гражданите на Украйна, които са станали бежанци, разселени лица във връзка със ситуацията в страната".

"Няма нужда да фантазират. Повечето от казаното от тях по принцип не отговарят на реалността и са фантазии, а останалото е компилация от факти и техни измишльотини", коментира тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Друга тема

    29 10 Отговор
    В Бългaрия трябвa дa ce cъздaдe инcтитуция, кoятo дa пoмaгa нa нac - бългaритe !
    Нa рoмитe пoмaгa Eврo Рoмa, a нa турцитe пoмaгa ПП ДПC !
    A зa нac - бългaритe трябвa дa ce cъздaдe нaпримeр oтдeлнa cиcтeмa или инcтитуция, кoятo дa ни пoмaгa и дa живeeм дocтa пo дoбрe в територията на България , но да живеем нe кaтo прoceци, a кaтo принцoвe !

    Коментиран от #4

  • 2 Коритаров

    4 44 Отговор
    Аншлусът на Крим ще му излезе на карлика през сополивия нос.

    Коментиран от #7, #9, #11

  • 3 На Украйна и трябва някакъв враг!!

    47 4 Отговор
    Да оправдава разходите си, и вътрешните неуредици!!! Позната постановка!!
  • 4 Флин

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Друга тема":

    България няма нужда да създава подобни институции по простата причина, че това е същинското задължение на държавата! Това, че политиците продадоха /и предадоха /и нас, народа, и самата държава е всъщност целия проблем
  • 5 Ддддд

    40 4 Отговор
    Е нали урките пищят,че от 2014 г са във война с Русия--кво чакат,че не си взимат Коим? Малоумни укро-макета са май....
  • 6 Е и

    37 6 Отговор
    Разбира се, че са неадекватни! Крим е част от Русия! Все едно да кажете, че Москва е част от Франция (Наполеон) или Германия (Хитлер). Еее, как завърши всичко това? С развети руски знамена над Париж и Берлин! Тел Авив и Вашингтон препускат по пътя на възмездието...

    Коментиран от #8

  • 7 Я па ти

    34 4 Отговор

    До коментар #2 от "Коритаров":

    Е айде де-колко още да чакме-той Путин подчини вече цяла Средна Азия а сега и Беларус ще лапне-айде взимайте пушките и го почвайте тоя Путин-какво чакаш още? Или викаш на компа е по-лесно да си мъжкар?

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Раша

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Коритаров":

    Че защо му на Путин да харчи ресурсите да овладея "едни дауните" из света?
  • 10 Реалист

    19 4 Отговор
    Абсолютно. Путин само с Вагнер ще подчини смешната украинска армия
  • 11 Ъхъ

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коритаров":

    от отвъдното ли глаголиш?
  • 12 веселяк

    5 1 Отговор
    Ама укрите усилено вървят към присъединяване с Крим!
  • 13 па и той

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Я па ти":

    като патрона си- силен на дрънкане.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания