Last news in Fakti

17 Септември, 2021 22:57 2 763 8

Протести в Ел Салвадор

  • ел салвадор-
  • биткойн-
  • протести

Големи въпроси около биткойна

Протести в Ел Салвадор - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Протести се проведоха по улиците на Ел Салвадор, съобщи ТАСС.

През миналата седмица влезе новият закон за криптовалутите. Реално биткойнът беше въведен като законно платежно средство.

Решението предизвика много противоречия. Демонстриращите смятат, че това може да доведе до икономическа нестабилност в страната.

Други пък смятат, че промяната ще улесни изпращането на средства от работещите в други страни. Хиляди се включиха в разлини протести.

Това доведе до поевтиняване на криптовалутата през миналата седмица. Според нов доклад приемането на биткойна ще има негативни последствия за кредитния рейтинг на страната, както и за вариантите да получи подкрепа от международни групи.

Припомня се, че курсът на валутата е много променлив, което може да доведе до нестабилност и неяснота около плащанията на данъци с него и несъответствия с валутния курс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Неща

    3 3 Отговор
    Да ме бият

    Големи въпроси около
    БИТ койна в мазето съм открабнал и закопал само Златни Египетски Артефакти и Бойко ме би ама не ги намери

    Коментиран от #4

  • 4 Бате Енчо

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Неща":

    Легни под голям камък, братле!
  • 5 Hoho Boho

    10 2 Отговор
    Лудите не свършват.

    Парите нямали златно покритие и това било проблем...

    А биткойнът въобще физически не съществува
    - нито пари, нито златно покритие
  • 6 Strugar

    5 1 Отговор
    Реално бях голям крипто хейтър, но от последния месец горе долу започнах да разбирам ролята на този финансов/социален/технологичен феномен. Моето лично мнение е, че биткойна като по-архаична форма на крипто валута постепенно ще се обезценява на фона на нови крипто валути които решавате даден технологичен проблем (пример стриймване на клипове). Другият вариант е цялостно блокчейна като технология да отпадне заради алтернативен (и по-ефективен алгоритъм).

    Въпреки горното, случващото се в Салвадор е 100% схема от президента да спечели пари на гърба на държавата, все пак политице в латинска америка и тези в България не са много по-различни.

    Коментиран от #7

  • 7 ПИЧ

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Strugar":

    Ти ли беше оня с караваната дето има ферма и токът му е без пари браво на такива умници и дадат някой лев и на нас дето по цяла вечер пишем просотии и сайтът печели от трафик и реклами -МОБИЛЕ БГ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.