18 Септември, 2021 14:16 1 428 27

Отчитат 23% избирателна активност в Москва в първия ден

  • русия-
  • москва-
  • единна русия-
  • владимир путин

ЦИК планира да обяви предварителните резултати от изборите за Държавна дума по обяд на 20 септември

Отчитат 23% избирателна активност в Москва в първия ден - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Русия започна вторият ден на гласуване в изборите на различни нива.

Избирателната активност в Москва от първия ден показва 23.07%, като от тях лично са гласували почти 7%, или 534 хиляди, а онлайн - 16% или 1.27 милиона. Дистанционно гласуваnd и руският президент Владимир Путин, и премиерът Мишустин.

Общият брой избиратели в столицата е 2 140 765, пише "Новости".

В три дни руснаците ще трябва да решат съдбата на 31 000 мандата - освен изборите за Държавната дума - долната камара на руския парламент се провеждат преки избори за ръководители на девет региона, а нови законодателни органи се избират в 39 субекта на Руската федерация.

Изборният процес ще продължи до 19 септември, неделя, включително, избирателните секции (почти 96 хиляди) ще бъдат отворени всеки ден от 8.00 до 20.00 часа местно време, съгласно различните часови пояси.

Жителите на седем региона могат да гласуват онлайн. Това са Москва, Севастопол, Курска, Мурманска, Нижвгородска, Ростовска и Ярославска области. Общо 2,65 милиона души бяха включени в списъците за дистанционно електронно гласуване. Повече от 3,5 милиона души изразиха желанието си да гласуват по настоящ адрес , използвайки технологията "мобилен избирател".

ЦИК планира да обяви предварителните резултати от изборите за Държавна дума по обяд на 20 септември. В кампанията на това ниво участват 14 партии.

Според жребия в бюлетината те са подредени в следния ред: Комунистическа партия на Руската федерация, "Зелените", Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР), "Нови хора", "Единна Русия", "Справедлива Русия - за истината", "Яблоко" , Партия на растежа, Руска партия на свободата и справедливостта, "Комунистите на Русия", "Гражданска платформа", "Зелена алтернатива", "Родина" и Партията на пенсионерите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а яяя

    1 2 Отговор
    Онлайн гласуването на товарищь Путин. Всеки може да гласува като него!

    Коментиран от #4

  • 2 Сатана

    5 4 Отговор
    В БГ няма да има подобен процент.Хората няма да излязат да гласуват за новото статукво ,което му гласят кукловодите.Стойте си вкъщи и правете зимнина ,че се очертава зима по-лоша и от Лукановата.

    Коментиран от #3

  • 3 Болшевик

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана":

    С любезното съдействие на вечната и нерушима Българо-съветска дружба,зачената в подземията на Кремъл.
  • 4 Милиционер

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "а яяя":

    Империята на "просперитета". Браво и честито на всички,русофили
  • 5 Kcaniba

    12 4 Отговор
    А навалката гризе мамула в джендема. И да не бе опандизен заради финансови далавери, пак повече от 1,5 ,% надали би изкарал. Сороснята е мижава в Русия.

    Коментиран от #7

  • 6 100

    5 10 Отговор
    Що се хабят да правят избори. Направо Путин да определя депутатите. Така или иначе в Русия ще стане каквото той каже.
  • 7 100

    6 9 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Да, да, некой не може да замени Путин. Той е единствен и неповторим. А другите са само чужди агенти и соросоиди.

    Коментиран от #8

  • 8 Kcaniba

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "100":

    А бре, друго си е навалката!! Хейтстващ инстаграм влогер, с непонятно образование , ла изкарва хиляди 13-14 годишни, на несъгласувани с общините демонстрации срещо Путин, властта, кгб-то и т.н. !!! Запада инвестира в него 10-на милиона долара, очаквайки парите да отидат за преврата, като в бандерия да речем, а той взел, че се натровил с новичока, бега в Дойча и там взе че и не умре!!! После злтят Путин го прибра на топло, за да немогат от цру-то да го самообесят предизборно, обвинявайки Кремъл. Та сега сороснята е в траур - нема опорки!!!

    Коментиран от #9, #15

  • 9 Хайван Костофф

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    👍👍👍👍
  • 10 Полу лалугер от Хонолулу

    1 3 Отговор
    Що мъцате на умряло ? С какво тези избори ще променят мизерният живот на панелните таласъми?

    Коментиран от #11

  • 11 жужетоЗе

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Полу лалугер от Хонолулу":

    Панелния таласъм се надява от козяк да го оправят!! Те францето опрайха вече....
  • 12 dron

    0 3 Отговор
    А между кои се избира ? Много ги умряха,много бегаха , който се прави
    на ербап - в тюрмата.
  • 13 Коко

    0 0 Отговор
    Как 2мил избиратели нещто си се объркал
  • 14 Плачи,нищожна соросня

    5 1 Отговор
    Путин е ВЕЧЕН! С точно две думи,като Русия..

    Коментиран от #17, #25

  • 15 100

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Е, са, бил с неясно образование. То не може всички да са с КГБ. Школа като Путята. А ти щом си харесваш диктаторите, сигурно и Боко харесваш. Нали и той е диктатор. Или той не е с Рашата и това му е проблема.

    Коментиран от #16

  • 16 Kcaniba

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "100":

    Американските на са ли цру образование!?!?
    Бидоня не ли си го казва, че асът на студената война!?! Твоя боко - баш овчарина, така че е от вашите!!!

    Коментиран от #18

  • 17 дааа

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Плачи,нищожна соросня":

    Вечен, вечен, колко да е вечен, докато прорасте троскота ли?
  • 18 100

    0 5 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    Може и да са, ама в щатите президентите и властта се сменя през 1-2 мандата и властта не е диктаторска, както в държави, където властта десетилетия е в ръцете на 1 човек и една партия. Едните служби работят в полза на диктаторси режими, а другите не. Правиш ли разлика?

    Коментиран от #20

  • 19 Владо

    1 0 Отговор
    Общият брой избиратели в столицата е 7440740, а не 2 млн!

    Коментиран от #21

  • 20 Kcaniba

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "100":

    Правя разлика, че когато беа либерастите на власт, Русия бе пред разпад, а фащисаните спретнаха брутална война в центъра на Европа и всички треперихме и мълчахме!!! Днес, вярваш ли че биха нападнали Югославия!?! Русия от Сирия и Либия ги изпъди, и от Афганистан дефакто !!!
    Трябва баланс, и за мен няма значение как ще се казва - цар, президент, диктатор!!! Когато фащ знаят, че ще ги настигне наказанието, те се съобразявт!! И да, по добре цар в Русия, от колкото монополният нео-колониализъм на фащ и жидомасоните в световен мащаб!!!

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Владо":

    Лично гласували 7%. За виртуалните гласове нищо не казваме,но си имаме правото на съмнения.
  • 22 100

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    Не либерастите, а наследниците на номенклатурчиците-перестройчиците бяха на власт в Русия през 90-те. И пак заради тях имаше центробежни сили в Русия. Но то е нормално, след дълги години потисничество. Мислиш ли, че руския народ не иска и не може да си организира нормално демократично управление. Иска, но силовиките, които сега са на власт пречат и им промиват мозъците, за да не им секне властта и далаверата. И даже се опитват да изнасят модела си по света и да го рекрамират.
  • 23 100

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "Kcaniba":

    И кои са теди фашисти, дето са разпалили война в Европа? Ти знаеш ри какво е фашизъм? Режимът на Путята повече отговаря на това определение. Войната в Югославия си зрееше още от 80, предимно по вътрешни причини. Да, баланс трябва да има. САЩ също не ка ангелчета, но от друг тип управление. А рустацете защо трябва да търпят диктатура, само за да са някакъв баланс. От страни може да изглежда много героично да си баланс на щатите, но я живей в страна с диктатура и военщина, да видим колко ще те грее това, че си баланс. Ако рашките развият нормална политическа и икономическа систева с истинска икономическа свобода за народа си и повече права, биха засилили икономиката си и биха били по-силен баланс. А не сега да се чудят как да финансерат оръжейните и геополиническите си мераци.
  • 24 Рико

    0 3 Отговор
    "Организацията за наблюдение на изборите "Голос" регистрира около 2000 нарушения само в първия ден на гласуването. Един от тях показва, че правителството мобилизира държавни служители, за да осигури победа на управляващата партия."

    Коментиран от #26

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 жужетоЗе

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Рико":

    В ютюбата има заснети тренинги на Голос,как да се правят тези наришения. Т.е. Голос са фейкъри и провокатори. Соросидна рая и копейкини
  • 27 ХиксУй

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ххх":

    Наведен копейкин, соросиден балон, фащисан, исползван матрал? От боинги и херкулеси скачате?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания