Last news in Fakti

27 Септември, 2021 19:57 2 921 27

Китай е против санкциите срещу Русия

  • санкции-
  • защита на правата на човека-
  • русия-
  • сащ-
  • хуа чунинг-
  • намеса-
  • оон

Съединените щати нарушават разпоредбите на Устава на ООН и действат в противоречие с общоприетите норми на международното право

Китай е против санкциите срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Китайските власти са категорично против санкциите на САЩ срещу Русия. Това заяви в понеделник официалният представител на външното министерство на КНР Хуа Чунинг, предава ТАСС, предаде агенция „Фокус“.

„Вече забелязахме реакцията на руската страна [към санкциите на САЩ, насрочени за 2022 г.]. Китай е категорично против Вашингтон да използва едностранни санкции под предлог за защита на правата на човека“, каза тя на брифинг.

Както уточни Хуа Чунинг, Вашингтон трябва да се стреми да премахне противоречията в отношенията с Русия чрез равнопоставен диалог. „Съединените щати нарушават разпоредбите на Устава на ООН и действат в противоречие с общоприетите норми на международното право. Не само Руската федерация и Китай, но и все по-голям брой държави се противопоставят на това“, обобщи тя.

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри миналата седмица проектобюджета за следващата финансова година (започваща в страната на 1 октомври) на стойност 778 млрд. долара. В рамките на документа конгресмените приеха и законодателна инициатива, според която администрацията на Вашингтон трябва да обмисли възможността за налагане на санкции срещу 35 руснаци, включително членове на руското правителство, големи руски бизнесмени, общественици и журналисти. Друга инициатива включва забрана на американци да купуват или продават новоиздадени руски държавни облигации не само на първичния, но и на вторичния пазар за намеса в американските избори, приписвана на Руската федерация.

Одобряването на бюджета за отбрана от Камарата на представителите не означава автоматично влизане в сила на всички инициативи, въведени в него.Своя версия на проектодокумента, която се различава от тази, приета в долната камара, все още не е одобрена от Сената на Конгреса на САЩ. След това ще бъде свикана комисия, която да съгласува подробностите за двата проекта. И двете камари отново ще трябва да гласуват за договорения документ, след което той ще бъде изпратен на държавния глава за подпис. Този процес може да отнеме няколко месеца.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    15 13 Отговор
    Най - мръсната нация, която играе на два фронта
  • 2 Сатана

    4 53 Отговор
    Китай може да е против санкциите но Литв,Латвия и Естония са за санкции до дупка срещу Русия.Три е повече от едно 3>1

    Коментиран от #6, #9, #19, #25

  • 3 БОРУНА ЛОМ

    37 3 Отговор
    КРАВА.... РИИИИ.
    РУСИЯ ФОРЕВЪР!
  • 4 пешо

    19 0 Отговор
    не, че не се знае. но тов. си напомня за пореден път. ако случайно тов. бай дън е забравил.
  • 5 Радо

    26 1 Отговор
    Руснаците знаят, че има санкции срещу тях??
  • 6 пациент

    23 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана":

    сатана, отчитаме чувството ти за хумор.
  • 7 Госあ

    28 3 Отговор
    Имаш предвид краварите, нали ? Верно са най мръсната нация мелези от клоаката на целия свят, които обаче умело използват златото за да купуват мозъци, освен да крадат технологии.
  • 8 от Борунди

    26 1 Отговор
    питаме , краварите кога ще почнат да си плащат дълговете ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 а краварските

    11 0 Отговор
    облигации на салфетки ли да ги правиме ?
  • 11 Доктора

    19 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българофили":

    Това са доказани измишльотини тиражирани след демокрацията .
  • 12 сороснята

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българофили":

    За т.нар. предсмъртно писмо на Левски!
    „ПРЕДСМЪРТНОТО ПИСМО” НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ И
    МАНИПУЛАЦИИ НА ИСТОРИЧЕСКАТА ПАМЕТ

    С МЕТОДИТЕ НА СЪВРЕМЕННИЯ ВИРТУАЛЕН НЕПУКИЗЪМ
    (текст на Георги Владимиров)

    Позволих си да напиша тези редове не от позицията на специалист по документалното наследство на Апостола на свободата, а с ясната отговорност на професионален историк-скептик, за когото сензацията в историческото знание/познание е по-скоро похват в холивудски сценарий на приключенски екшън с измислен герой. Убеден съм, че честите манипулативни изблици по невралгичната тема за “историческата памет и идентичност” са пагубни за общественото съзнание също толкова, колкото чалгата, ментетата, сапунените сериали, а “подмяната на автентичност” се превръща в явление, съизмеримо с “прославилото” ни неотдавна по света припевче „Кен лии…”.
    Ето на какво се натъкнах в „необятното пространство на виртуалния свят”, в което, ще се съгласите, прекарват голяма част от ежедневието си нашите (уж) постмодерни български събратя. И най-вече – младото поколение.

    Коментиран от #22

  • 13 сороснята

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Българофили":

    . Става дума за текст, озаглавен “Предсмъртното писмо на Васил Левски”. Ето какво гласи той:
    „Байовци,
    Ето, че паднах в ръцете на враговете и ще напусна пътя на борбата преди да сме видели края на нашите въжделения. Но с моята кончина не свършва пътят, който трябва да извървите, така щото да не изгубят смисъл усилията ни. Моята смърт не ще да спре бъдещето ни освобождение, нито трябва да скове сърцата и душите ви. Знайте, че борбата за освобождението ни ще погълне в жертвения си олтар много от вас, но още повече ще погълне борбата след освобождението ни. Аз не веднъж съм ви казвал: “Тоз който ни освободи той ще да ни и пороби”. Внимавайте, в народната работа няма шега, освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия. Вие, които ви грабят, безчестят и лъжат днешните ни управници, не мислете, че работата ни свършва с едното освобождение. Не тя с това започва. Нашето драгоценно отечество, ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи. Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана. Вярно е, че ние нямаме хора подготвени, но поне имаме хора честни и родолюбиви, които няма да се поколебаят да положат живота си за въздигането на държавата ни. Не се полъгвайте, че тези които държат парите държат и бъде
  • 14 за писмото

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българофили":

    Този текст от близо три години присъства в интернет-форумите, а вече е популярен и цитиран често дори извън света на виртуалното. Може би защото звучи автентично, напълно в “стила на Левски”. Но до момента още никой не е показал оригинала му, писмото-завет не е публикувано в нито едно научно изследване или документален сборник. Дори и във великолепния, изчерпателен компендиум „Васил Левски. Документи”, издаден през 2000 г. от Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” и Общобългарския комитет „Васил Левски”. Какво прави впечатление?
    На първо място – обръщението „Байовци”, с което започва цитирания текст, е употребено само в едно-единствено писмо до БРЦК от 25 юли 1872 г., приписвано на Левски. Утвърдено обръщение в цялостното му епистоларно наследство е „Братя”. С „Байо” Левски започва писмата си само до Любен Каравелов и Кирияк Цанков.
    Изразите „освобождението ни трябва да бъде плод на нашите задружни усилия” и „щото да бъдем равни на другите европейски народи” са извадени от писмо на Апостола до новопосветените в революционното дело (19 февруари 1872 г.), а „днес е момента да си купите живойт, който сега се продава, утре не, и милиони да давате” – от заплашително писмо от името на БРЦК до Ганчо Мильов в Карлово (10 май 1872 г.). Пасажът за смъртните наказания в художествена форма прави опит да пресъздаде внушенията на глава IX от “Устав на БРЦК”. И накрая – прочутият израз „Времето е в нас и ний сме във времето; то нас обръща и ний него обръщаме
  • 15 истината

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българофили":

    Едно измислено "предсмъртно писмо на Левски" отново се завъртя в социалната мрежа, явно с идеята за преден път Апостола да бъде употребен за повишаване на ниското ни самочувствие, хващайки се за сламките от миналото ни, но малко хора се замислиха и напомниха, че такова всъщност няма.

    Учудвам се как сериозни хора не разпознават механичното събиране на истински цитати от Левски с леко подменени, допълнени и фалшиво звучащи фрази? Да не говорим за нагаждането на целия текст към днешния ден, споделя днес в профила си във Фейсбук Вени Марковски.
  • 16 май май

    16 1 Отговор
    Краварския дълг удари 35 трилиона. А цялата им територия барабар с богатствата е оценена на 45 трилиона долара. Остават едни 10 трилиона и стават квартиранти на територията.

    Коментиран от #27

  • 17 капитан Петко

    20 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българофили":

    Русофобите са башибузука на Англия и Франция , заради които бяхме пет века народ без държава.

    Капитан Петко Войвода.
  • 18 Дичо

    17 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българофили":

    Стефан Стамболов, Българоубиеца, който е в зародиша на трите национални катастрофи, когато губим 1/3 от земите си и най-вече най-геостратегическото си предимство - излазът на Беломорието, а делата на Стамболов доказват, че всеки русофоб е враг № 1 на Българско:
  • 19 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана":

    Овца, ябълките, крушите, сливите, прасковите, лимоните, портокалите, кайсиите, не са дошли от Л,Л и Е,а са дошли от Китай.

    Коментиран от #20

  • 20 Сатана

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Иван":

    Иване,Иване,да те ябе кой та фане.Пийни едно малко да олабиш жилата и имай повече чувство за хумор.Справка,коментара на N6
  • 21 Гошо

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българофили":

    Дори и да и наистина да са казали това , какво значение има Всички те доказано са допускали и грешки Специално Стамболов пък ,след освобождението е разправял наляво и надясно че след Старозагорското въстание бил осъзнал къде е грешката на Левски и Раковски
    Радославов пък в крайна сметка след глупостите който е направил заедно с Фердинанд умира като краен русофил
  • 22 Господине

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "сороснята":

    Господине , поднасям Ви моите най - искрени и дълбоки почитания за родолюбивото дело , което вършите , разобличавайки фалшификациите на историята ни .
    Свалям Ви шапка.
  • 23 не не!

    4 0 Отговор
    Хаххаха Байдън-Майдън.... Ръководен е от по висши сили. Просто телесата му се местят лесно с конците и толкова. Но както и да се опитват, те са наясно, че Русия и Китай ги държат за макарите! Рашъните не се занимават с заплахи и санкции. Те действат яко и ударно! Ембаргото им е подновено и колкото и да плямпате, след като пристигне стока от ЕС, моментално се заличава! Путин го слага на нас, понеже в казармата така са го учили! Когато 1 направи пакост, всички заедно бръснат Ботев и циклят паркета. Ся може и да джафкате, кой обичал Раша, кой не ама едно е ясно! ЕС плаща, за нападките на САЩ. Колко още трябва Путин да ви показва и доказва, че САЩ са един тумор и е вече толкова нажежена обстановката, че всички, повтарям!!!! ВСИЧИ трябва да се съюзим и да бъдат изтрити дори от статиите на жълтите вестници!!!!! Когато чета някой да пише/говори положителни неща за САЩ, се сещам и за това, как СЗО (В САЩ) му налага аджеба ква вода да си инжектира или (Уоул Стрийт) му налага за колко пари да си продаде бащината къща! И то без да влагат нито цент(лев) Казват, нашенецът (пълен ИДТ) слуша, козирува, изпълнява и плюе, другия който му е подал пръст да се изправи на крака, да направи завод и да работи в него, за да хрантути САЩ!!!!
  • 24 Седесарят.

    3 0 Отговор
    Русия е велика сила...И голям приятел на България. Ще счупят за пореден път ,зъбките на шафизма...Много им дреме от санкциите.на сатаната...Това ги прави по силни!!
  • 25 Максим

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сатана":

    Естония има към милион и триста жители. Латвия - някъде 2 милиона, а Литва - почти три. Направо е смешно съпоставянето на трите балтийски държави с Китай. И по брой на население и в икономическо отношение. Латвия, Литва и Естония нямат никаква промишленост и високо технологични предприятия. Разчитат само на помощите от ЕС, за да не умрат от глад. Направо е смешно, че могат да плашат Русия със санкции. Тя вече отдавна не купува рибните им консерви, а с построяване на огромното пристанище, близо до Петербург, спря и да им влива пари в логистиката
  • 26 Госあ

    0 0 Отговор
    + kитайци които крадат технологии.
  • 27 Землянин

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "май май":

    Русофилски опорки, въпросният дълг е основно на частни компании, защото, забележи, нормалния свят има частни компании и затова имат дългове, но живеят като богове в сравнение с бедния мужик, който уж няма дългове ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания