Last news in Fakti

28 Септември, 2021 17:46 5 077 18

"Пункт за отрови": ​​​​​​​атаки срещу имунизационни центрове в цяла Германия

  • антиваксъри-
  • ваксини-
  • германия-
  • нападения-
  • полиция-
  • ваксинация-
  • атаки-
  • центрове-
  • имунизация-
  • коронавирус-
  • бавария-
  • отрова

Над 64% от германците са ваксинирани. Но в Германия има и немалко противници на ваксините.

"Пункт за отрови": ​​​​​​​атаки срещу имунизационни центрове в цяла Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Германия от началото на имунизационната кампания в почти всички федерални провинции са регистрирани нападения срещу ваксинационни центрове или опити за спиране на имунизационни акции. Както показва допитване на агенция epd, направено сред министерства, криминални служби и едно лекарско обединение, в повечето случаи става дума за увреждане на имуществото, най-вече за вандалски надписи по стените. Имало е обаче и заплахи, обиди, физически нападения, а в Саксония - дори и подпалване.

Смъртни заплахи срещу учители

За нападенията срещу имунизационни центрове няма единна статистика. Според допитването, в цяла Германия е имало поне 190 релевантни за полицията случаи, свързани с имунизацията срещу коронавирус. Единствено от Хамбург съобщават, че нямат сведения за нищо "извънредно" около централния имунизационен център или мобилните ваксинационни акции. В Шлезвиг-Холщайн обаче два пъти са били отправяни заплахи срещу училищен персонал във връзка с имунизационни акции и сега тези случаи се разследват от прокуратурата: заплаха за насилие срещу учител в общинско училище в Нибюл, както и призиви за убийство, разпространени в една чат-група срещу училищното ръководство и преподавателите в основно училище в Алтенхолц близо до Кил. В Мекленбург-Предна Померания хора, които искали да попречат на една имунизационна акция, отправяли гръмки призиви срещу ваксинирането, докато не се намесила полицията.

Най-тревожно е в Бавария и в Саксония

По време на общонационалната ваксинационна седмица от 13 до 19 септември в редица федерални провинции се е стигнало до опити за възпрепятстване на имунизациите. В Бавария и в Хесен са регистрирани опити за смущения на предложенията за ваксинации в училищата. В Бавария, по данни на местното вътрешно министерство, от декември миналата година досега е имало 56 престъпления, свързани с имунизационни центрове, в Саксония само тази година са били 54. Всички федерални провинции съобщават най-вече за вандалщини по стените. В Заарланд надписът "Пункт за имунизации" е бил преправен на "Пункт за отрови". Но това е бил и единственият случай там. И в Бремен е регистриран само един случай. Тези две провинции до момента водят по квоти на имунизираните.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    79 4 Отговор
    Браво!
  • 2 Гръцка империя

    50 5 Отговор
    64% ваксинирани, тоест мултирасовите лгбти, другите са нормалните хетеро и са малцинство, което ще каже че властта никога няма да я видят и ще бъдат под вечно либераско робство
  • 3 Бен Гън

    64 4 Отговор
    Баварския дух е жив.Свободата трябва да се извоюва.
  • 4 Ха сега де

    85 4 Отговор
    И в Германия имало свестни хора - "Пункт за отрови", това е много точно определение за въпросните центрове...
  • 5 ...

    4 58 Отговор
    Глупава работа. Като не искаш, не се ваксинирай, но не пречи на другите. Поне аз съм на този принцип.

    Коментиран от #17

  • 6 Диоген

    34 1 Отговор
    Много хора искат да знаят бъдещето и ако може за малко да се телепортират за да го видят. Интересно ще бъде да видим някой от миналото (само преди 100г.) как ще реагира, ако види нашето време.
  • 7 среднощен

    60 1 Отговор
    "Декларация за информирано съгласие" - "нещата миришат"...? Никой не носи отговорност за "страничните ефекти" - още повече "мирише"... Всички рестриктивни действия на правителствата по света са въз основата на "фалшиви пср тестове" - "направо смърди"....

    Коментиран от #12

  • 8 ЕВРО НЮЗ

    45 3 Отговор
    Тези атаки са организирани от Тестер Ковидарите за да представят нежелаещите като агресивни и анархисти. Огледайте се около вас и вижте че нежелаещите са много по спокойни и интелигентни. Имаме ясни аргументи без да врещим, крещим, заплашваме или чупим. Агресорите са Ваксърите
  • 9 и аз така

    22 2 Отговор
    Лъжат ни ! Даже за процентите лъжат !Ако искаха тоя вирус да го няма има много елементарен подход , въпреки че е краен . Има 5 човека които управляват света - 15 дена всеки у дома си (да крайно е но постижимо ) и след това всеки на тест но по домовете (да пак е крайно но добре 25 дена така от колкото 25 години в ЛЪЖА)
  • 10 ЛЕОН

    38 0 Отговор
    Лъжат от ДВ и в Германия не се ваксинират цифрите които вадят са не верни обслужват фармацевтичните концерни!!
  • 11 ...

    19 5 Отговор
    Набихте ми минусите на коментара, може би не сте ме разбрали. Аз не съм ваксиниран и може би и няма да се ваксинирам, но всеки има глава на раменете си. Като искат да се ваксват да го правят

    Коментиран от #13, #18

  • 12 246

    22 0 Отговор

    До коментар #7 от "среднощен":

    Фармацефтичния корпорации са толкова алчни и скрънзави. Убеждават ни че ваксините са напълно безвредни. Ами да поемат тогава отговорността, ако тези ,, безвредни " ваксини уредят на някого здравето или жертвата на медицински експерименти загуби живота си заради усложнения от ваксината.
  • 13 Просветен

    31 2 Отговор

    До коментар #11 от "...":

    Набиха ти минуси, защото ние отдавна сме оставили добитъка да се боде, но добитъка и властта не ни оставят ние , които не искаме, също да бъдем свободни да решаваме! Не пускат студенти да учат, не позволяват на хората да работят! Правят всичко за да ни натрапват избора си!!! Същите са като обратните! Никой не им пречи, но те парадират и натрапват избора си!! За това са ти минусите, защото апелираш за разбиране към натрапчиви и нагли примати, които разбират толерантността към тях като победа за каузата им!!! Сопа за тези!!!

    Коментиран от #15

  • 14 Сандо

    14 0 Отговор
    ДВ са разтревожени!Ще се излекуват като публикуват десет статии за Путин и Русия в типичния им неподражаем техен стил.
  • 15 ИВАНЖИЕВ

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Просветен":

    Cтигa лъжи! СОVID-19 e биo oръжиe, прoизвeдeнo в бaзaтa в Ceвeрнa Кaрoлинa /CAЩ/.
    Cлeдим пaндeмиятa oщe oт първитe й дни, кoитo бяхa мнoгo прeди измиcлицитe зa Ухaн /Китaй/.
    Cлeдим я, вcъщнocт oщe oт cрeдaтa нa 80-тe гoдини, кoгaтo в Aфрикa трябвaшe дa "рaзрaбoтвaм" биooръжиeтo CПИН/HIV, нaрeд c ядрeнaтa прoгрaмa нa aпaртeйдa нa ЮAР c циoниcткия Изрaeл.Мoжe дa ce кaжe, чe cъм дoaйeнът нa вce oщe живитe aнaлизaтoри нa рaзличнитe биooръжия нa CAЩ, oттoгaвa дo днec.
    Вcъщнocт бях принудeн дa cтaнa тaкъв в изпълнeниe нa журнaлиcтичecкитe ми зaдължeния, кoeтo cъвceм нe мe рaдвaшe. Нo кaквo дa ce прaви?
    Oт гoдини рaзрaбoтвaх cцeнaрия c биooръжиeтo CПИН, кoeтo прeминa прeз рaзличнитe SАRS-вируcи, MЕRS-cиндрoми, cвинcки и птичи вируcи, eбoли и т.н., зa дa cтигнa дo ceгaшния СОVID-19
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Точно така

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "...":

    Като искаш си заври каквото искаш където искаш и носи каквото искаш както искаш, но не пречи на другите.
    Не да ми забраняваш да ходя по ресторанти, да влизам във фризьорски салон,да ходя на кино и театър ,а най фрапантното да не мога да отида на родителска среща на децата ми в детската градина. Завчера не ме пуснаха на курс да присъствам на курс по трудова безопасност пак щото не съм бил фъксиниран.😤
  • 18 Атанас

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "...":

    Разсъждаваш като доброволна жертва. Всеки има право да си живее живота както сметне за добре, но така че да не пречи и уврежда другите. А управляващите чрез телевизията внушават хаус в населението,полицаите бият хората, докторите и фармацевтичните компании ни карат да разписват декларация, че не носят отговорност ако се случи нещо със здравето на човека. Колко ваксинирани умряха, защо нали са имунизирани!!!
Новини по държави: