Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 20:00 2 517 12

Кьовеши с критики към Словения

  • ес-
  • прокурор-
  • лаура кьовеши

Очаква действия от страната

Кьовеши с критики към Словения - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският прокурор Лаура Кьовеши отправи критики към действията на Словения, съобщи Фигаро.

Прокурорът обяви, че словенското правителство опитва да влияе на европейската правосъдна система. Тя настоява да се направи проверка.

Трябва да се установи, дали европейският бюджет е защитен от измами. Стартира проверка за трансгранични измами с данък добавена стойност.

Словенското правителство е единственото, което отказва да посочи двама прокурори, които да работят с европейската прокуратура. Кьовеши обяви, че това оставя празнота в действията на институцията, която оглавява.

Последва коментар от словенското правителство. Оттам обясниха, че работата по излъчване на прокурори не е била проведена правилно.

Предстои диалог с европейските представители по темата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 продажна

    14 1 Отговор
    НЯМА ЕВРОПАЕЙСКИ ЗАКОНИ ИМА НАЦИОНАЛНИ,ЗАКОНИ ПРОДАЖНИЦИ!
  • 2 Komapak

    12 3 Отговор
    Имах повече нсдежди относно България, но Кьовеши упорито ни пропуска. А в Словения нищо нередно няма.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Блредолики

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    България всички ги пропускат, всеки знае че сме център на продажниците и че сме трамплин за великите сили, въпрос на време е за трета национална катастрофа, всеки регионален комшия с помощ на армията си и великите сили ще си вземе пак територия от нас, туко виж от България останала само град държавата София която е станала новия СевероЗапад пълна с столипиново хора и имигранти

    Коментиран от #5

  • 4 Механик

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    Това го кажи на облъченият Последен Софиянец. Той по едно време се кълнеше, че ей на, сега като дойде Кьовеши в София и той, и другарчетата му са подготвили един списък. Тя била техен човек и само чакала да и дадат списък и глей кво става! Ще хвърчат глави на корумпели.
    Аз тогава му казах, че е облъчено шиле и никой няма да му обърне внимание, а вие, коментиращитие тука ме засипахте с подигравки и минуси.
    Е, тя дойде с една раничка. Мина гордо покрай софиянеца, бабникяна, халваджана и другите евреи и по същият начин си замина. На Боко и компания, ама абсолютно нищо не им се случи. И не само на тях де. Щото има още много за бесене в БГ.
    Да не мислите, че в ЕС не знаят кой как краде евросредства? Всичко знаят за всеки. Просто бойко, бабикяни, а сега и Кирчовци са послушковци. Послушковците, Кьовеши не ги ВЕШИ. Тя веши, тия дето не слушкат "великите, брюкселски" зелки. А нещо кажеш против брюкселските конвенции, ковиди, ментърджийства, а Кьовеши ти е размахала пръст.
  • 5 механик

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Блредолики":

    Ми това е и целта. Не се ли питаш, защо така усърдно си отглеждаме чаавета?
  • 6 Кирчо Шпека

    6 3 Отговор
    На тая като и видях физиономията и шпека ми се превърна в кренвирш. Попарен кренвирш от новите.
    Тоя, дето го пльока Това ококореното с голямата челюст, е по-таковач от мене! Шапка му савалям, шапка му свалям....
  • 7 Абе

    8 3 Отговор
    Много преди да се организира ЕС всяка една държава цъфтеше.Икономиката и промишлеността работеше на Фул обороти.Всяка една държава сама за себе си произвеждаше продукция и хората не знаеха що е криза.А сега цялата Европа е в криза.Защото вече няма граници.Европейските държави се превърнаха във колония на ЕС.
  • 8 Историк

    8 3 Отговор
    Словения е суверенна за разлика от нас

    Коментиран от #12

  • 9 Защо Европската уния не ни пущи, бре?

    6 0 Отговор
    Възможно е, а РСМ може да даде 20 прокурори. Зайо е изпълнил изискванията предсрочно и в излишък. Той може да даде и 40 съдии, 180 академици и 7500 прави исторически.

    Коментиран от #11

  • 10 1234

    2 0 Отговор
    Бивши юго титовисти, кво друго от словения
  • 11 778

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Защо Европската уния не ни пущи, бре?":

    Точно, най-вече пра историци
  • 12 1234

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Абе, щом взема страната на СМ, на сърбоманите титовисти, не ми ги хвали
Новини по държави: