Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 13:54 8 080 26

Лоши новини за Русия във връзка с коронавируса

  • русия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Заболелите се увеличават

Лоши новини за Русия във връзка с коронавируса - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Разпространението на коронавирусната инфекция в Русия продължава да расте и на 2 октомври се увеличи до 1,09, сочат данните на агенция ТАСС, базирани на данни от федералния оперативен щаб. За първи път от 6 юли показателят надхвърли един във всичките десет региона с най -голям брой заразени.

В Иркутска област показателят е 1,01, в Свердловска област - 1,02, в Московска област, Ростовска област и Красноярски регион - 1,03, във Воронежска и Самарска област - 1,05, в Нижни Новгородска област - 1,06. В Москва коефициентът скочи до 1,21, а в Санкт Петербург - до 1,25.

Разпространението на коронавирус показва колко хора средно имат време да заразят един човек, преди да бъдат изолирани. Наред с други критерии, показателят беше използван за определяне на готовността на регионите за постепенно премахване на ограничителните мерки, въведени през пролетта на 2020 г. за борба с епидемията. Сега коефициентът се използва предимно при оценката на готовността на съставна единица на Руската федерация за провеждане на масови събития.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гестапо ТВ медия груп

    31 11 Отговор
    Ама в тия в Русия знаят ли за "лошите новини" ?

    Коментиран от #18

  • 3 Алоо,инженер Ганев

    22 5 Отговор
    Кога ще се отучиш да плачеш над чужди гробове?!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лудница

    14 1 Отговор
    А колко страшно става и ефекта е още по силен без ток, без вода, без парно или дърва за печката и храна като ня а за капак ковида става, много смъртоносен.
  • 6 mi6osp

    21 7 Отговор
    За сведение , през последните 7 дни на 1 милион жители в Русия имат по 1090 новозаразени и по 40 починали от ковид , а в България на 1 милион имаме по 1898 новозаразени и по 79 починали. Двойно по-лоши новини от България.
  • 7 ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ НА СЪД

    10 11 Отговор
    ДОПУСНАЛИ ТАЯ ПАДНАЛА МАСА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО НИ ,ДА ВКАРАТ БЕЗПРЕПЯТСТВЕНО ВИРУСА !
  • 8 осведомен

    15 6 Отговор
    Минaхa 700 000 умрeли в САЩ и c вaкcинитe вчeрa 1500 ca умрeли a рeвeтe зa Руcия прeди врeмe вceки дeн ни cъoбщaвaхтe зa рeкoрди в Руcия пo 28 000 зaрaзeни и 880 умрeли зa CAЩ нe ви ли плaщaт oт кoзяк

    Коментиран от #10

  • 9 Ежко Бежко

    15 1 Отговор
    Някой знае ли какво е 1.24 1.08 и т.н. Аз съм обикновен инженер и не мога да разбера каква мерна единица са тези цифри, прилежно цитирани от Милена Богданова. Бас държа, че и тя не знае.

    Коментиран от #11

  • 10 ДОКТОР ДУЛИТЪЛ

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "осведомен":

    Е КВА Е РАЗЛИКАТА НА УМРЕЛ В РОСИЯ И В САШТ,В НАЛИ Н. O.Щ . ГО КАЗАХА ШЕ СЕ МРЕ ЯКО АМИ НА МРЕ СЕ. АЙ БАЙ ДЪ УЕЙ💩
  • 11 Ежко Бежко

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Ежко Бежко":

    Разбрах какво показват цифрите, сорри за невежеството, не дочетох новината до края.. Даааа, тюх да се не види, лошо, много лошо за братушките. Сега сериозно, дреме ми на скоростния лост какъв е показателят в Русия, Америка или Мозамбик. Много здраве на всички ваксинирани и неваксинирани българи.
  • 12 Смех

    11 3 Отговор
    Заразени или заболел? Не е едно и също.А също така и заболели и хоспитализирани.Фейк ,мама.
  • 13 хаберих

    11 5 Отговор
    Не се занимавайте с Русия! Тя ще се оправи. Мислете за България!
  • 14 Cameleon

    3 3 Отговор
    Що за глупаво заключение, математиката им куца много на тези новинари .....на многомилионна Москва колко са 1000 човека ??
  • 15 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    4 5 Отговор
    Путин е добър човек,нека медията да пише какво иска за този човек моето мнение не може да промени.Тъжното е че бяха първи с ваксина а се стига до там да внася американска.И в България ги има същите дървени глави извинявам се ама...преди години е имало същите протести и стрес от хората.Сега сме в модерно време каво има учудващо че ваксината била бързо измислена ?В кой век сме?Или на коя държава била ?????Ами ако сте забравили историята прочете още веднъж за -Наполеон -първия мащабен план за ваксинация в историята, създаден от Наполеоновата империя. Ваксината срещу едра шарка е създадена от Едуард Дженър, британски селски лекар в края на 18 век. Първата прясно получена, ваксината срещу тази голяма напаст била обект на масова кампания във Франция благодарение на ефективната мобилизация на държавата...

    Коментиран от #17, #24

  • 16 ЕВРО НЮЗ

    6 3 Отговор
    А нещо за Европейска Италия, колко е страшно..???? От 15 октомври глобал -либерасткото правителство прие декрет ( антикоституционален) всичко живо къде мърда да има зелен паспорта за ваксане. Водопроводчик да повикате в къщи, трябва да му искате зелен паспорт.. В отговор от няколко дни върви блокиране на магистрали от Тирове и трактори. А там където има движение се извършва с 30 километра. Никой не се оплаква, всички участват. Призивите са населението да се запасява с храна и от 15 октомври да си стоим по домовете до отмяната на тая простотия , миналата събота имаше протест в Рим с над 100 000 участници. Полицаи, карабинери, гвардия да финанца.... Но проблема на Русия е много по важен 😂😂😂😂

    Коментиран от #22

  • 17 ЕВРО НЮЗ

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Приятел, в тази игра няма държава. Има една шепа деца на дявола, които са успели да създадат най корумпираната и престъпна мрежа която светът познава

    Коментиран от #19

  • 18 Иво

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гестапо ТВ медия груп":

    Откъде ще знаят ? Там негативни новини не се съобщават изобщо
    Но Китаецът потрива доволно ръце

    Коментиран от #25

  • 19 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "ЕВРО НЮЗ":

    То е ясно че този вирус е различен,кой как згреши или го пуснаха нарочно няма отговор .Другата истина е че с ваксината го прекарваш по леко,с всяка ваксина има риск.Най ме" ЯД" омразата която се внушава всеки ден от медията.Да мразиш някой защото бил от еди коя си държава или раса.Да избираме ваксина от дадена държава защото там била по модерна УЖ лабораторията?Учените са си учени доказани хора в тази област.Тъжното е че си играят с хората дори нямаш избор да избереш каква ваксина ...
  • 20 mi6osp

    4 1 Отговор
    Междувременно стана известно, че на преговорите САЩ-Русия в Женева, САЩ са изявили желание да се подготви споразумение за обща работа по ваксините срещу ковид , което да включва и взаимно признаване на сертификатите за ваксиниране с руски и с американски ваксини. От СЗО коментират, че това премахва последните пречки пред одобряването на Спутник V и другите руски ваксини.
  • 21 маш алла

    0 0 Отговор
    окбар!
  • 22 Рико

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "ЕВРО НЮЗ":

    Проблемът на РФ е много тежък. Страните които изреждаш са цивилизовани страни, те ще съумеят да вкарат епидемията под някакъв контрол. РФ е изостанала страна. Засега още е период на натрупване. В един момент чашата ще прелее и епидемията ще избухнне страшно и на много места.Москва няма да знае накъде да се обърне и какво първо да спасява. Ако продължават да подценяват, в страната предстои епидемиологична катастрофа.

    Коментиран от #23, #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 От страни

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Внасят американска не затова че нямат а да направят удобно на хората които имат пътувания натам щото там не признават ваксане с руска. За хората са помислили.
  • 25 Таз агенция

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    ТАСС китайска ли е?
  • 26 ДаЗдраПерМа

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Рико":

    споко ако трябва изостаналата Русия пак ще прати военни части за биологическа (бактериологическа) защита в цивилизованата Италия, маршрута още стои в автомобилните навигатори от миналата година.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания