Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 14:53 2 868 12

Путин поздрави Германия

  • владимир путин-
  • русия-
  • германия-
  • ангела меркел-
  • кремъл-
  • берлин

Отношенията между двете страни са обтегнати заради редица спорни въпроси

Путин поздрави Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Конструктивно развитие на сътрудничеството между Русия и Германия и взаимодействието в решаването на важни въпроси от международния дневен ред изцяло биха отговаряли на интересите на руския и на германския народ. Това се казва в поздравителна телеграма, изпратена от руския президент Владимир Путин до германския канцлер Ангела Меркел и президента Франк-Валтер Щайнмайер по случай националния празник на страната - Деня на германското единство, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на Кремъл.

"Президентът на Русия изразява убеденост, че конструктивно развитие на двустранното сътрудничество в различни сфери, на взаимодействието в решаването на важни въпроси от международния дневен ред изцяло биха отговаряли на интересите на руския и на германския народ", посочва пресслужбата, предаде БТА.

Отношенията между двете страни са обтегнати заради редица спорни въпроси, сред които е отравянето на опозиционния лидер Алексей Навални, припомня ДПА. Москва освен това се чувства несправедливо обвинявана за убийството на грузинец в Берлин и за хакерска атака срещу Бундестага през 2015 година.

След федералните избори преди седмица Кремъл заяви, че се надява на добри отношения с новото правителство в Берлин. Путин и предишни години е честитил на Германия Деня на обединението. В поздрава си тази година руският лидер определя датата като "много важно историческо събитие", което бележи края на Студената война в Европа и началото на нов етап в отношенията между Германия и Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    31 3 Отговор
    Дано ни поздрави и нас,на 14.11.2021г че сме се отървали от тиквената тирания
  • 2 Германия може само да се разкрачи

    8 5 Отговор
    И руския Мужик да и го надене мв поничката! Вечно са виновни тия боклуци от г германия!!
  • 3 6969

    27 5 Отговор
    Съюз между Германия и Русия прави на мига Европа военна и икономическа свръхсила. Кошмар за нагло-саксите, които упорито работят срещу това, а защо им се връзват - от зависимости и глупост.

    Коментиран от #5, #10

  • 4 Бля бля

    11 6 Отговор
    Пука им на немчурята за гламавия Альоша Навални и некъв препил грузинец в немска бирария,за тях СП-2 е златната верижка,с която ще държат на къс повод целият остатъчен ЕС..
  • 5 Смех

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "6969":

    И с какво ще допринесе германия малка теритоеия никакви ресурси за какво са им.
  • 6 Бамбука

    3 10 Отговор
    За края на "Студената война" и обединението на Германия благодарете на Горбачев. Опс , а ма вие не го признавате и го наричате предател. Ама че неразбория.

    Коментиран от #7

  • 7 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бамбука":

    Ти просто приемаш ,попиваш като кухненска гъба дадена информация не мислиш. Горбачев- Западът го харесва след разпадането на СССР и промените, свързани с него, любов, която Путин не заслужава в очите на Запада - това какво означава? Що се отнася до руснаците, те трябва да харесват Путин повече заради височината му на визия, един вид воля за власт, което не харесва гордите западняци, които искат да бъдат единствените господари на борда.
    Западът не дава подарък

    Коментиран от #8

  • 8 Бамбука

    0 7 Отговор

    До коментар #7 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Нали не се опитваш да разсъждаваш вместо мен ? Или греша ? Горбачов се ориентира след тежката икономическа и финансова криза в СССР след средата на 85 година. Опитаха се да го свалят, Елцин го спаси. Русия пое глътка въздух и започна да се развива в правилната посока - не на противодействие, а със сътрудничество с останалия свят. Мога още много да ти пиша, но ....има ли смисъл.

    Коментиран от #11

  • 9 Сър Пичук

    12 0 Отговор
    Петнистия започна Перестройка, от каквато имаше нужда, но вместо това еднолично разтури съюза нерушимый. Затова го и мразят руснаците. Елцин беше едно пиянде дето подаряваше с лека ръка на западняците всякакви концесии, пазари и производства, затова на запад го харесваха, а руснаците го мразеха. Путин върна Русия в световната политика, върна им суверенитета и направи Русия незаобиколим фактор, с който всички щат не щат трябва да се съобразяват. Ей затова на запад газ пикаят, а на доста руснаци по градовете животът се подобри. Иначе Русия е далеч от идеалната държава, има сериозни вътрешни проблеми и противоречия. Но не може да се отрече, че Путин е умерен политик и държавник, който прави реална политика, нарича проблемите с истинските им именат и има достатъчна воля да задвижи реални промени.
    Много е жалко, че в цяла Европа няма ни един политик от неговия ранг, а в Брюксел са събрани само някакви кудкудякащи идиоти, които не могат да решат нищо самостоятелно и само подписват лобистки спогодби в интерес на големите корпорации и ни натрапват евроатлантическите ценности, от които и там вече пропищяха.
  • 10 Гошо

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "6969":

    и какво педерасливата джендерска Германия ще допринесе
  • 11 От страни

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бамбука":

    Кво сътрудничане с останалия свят - ограбването на Русия така ли го наричаш. Разбирасе че това харесваше на запада. Прочети кво е казал Бил Палавника Клинтън на заседанието на обединения комитет на началниците на щабовете за распадането на съюза. Преброил е всичко кво са откраднали от Русия, докато пияндето Елцин танцуваше джига.
  • 12 От страни

    3 0 Отговор
    Путин го предлага - големата Европа от Лисабон до Владивосток, ама краварите никога няма да го допуснат.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания