Last news in Fakti

4 Октомври, 2021 07:50 3 299 26

Поведението на ЕС спрямо Русия и Китай противоречи на неговите интереси

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • ес

Това обяви Виктор Орбан

Поведението на ЕС спрямо Русия и Китай противоречи на неговите интереси - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Действията на ЕС спрямо Русия и Китай противоречат на неговите интереси. Това обяви премиерът на Унгария Виктор Орбан, цитиран от ТАСС.

Унгарският премиер смята, че това са водещите източни пазари. В момента европейските представители затварят техните пазари.

Реално те показват мощ, там където са слаби, а там, където има място за партньорства, просто ги отказват. Той определи като неприемливо подобно поведение.

Според него на изток има огромен икономически шанс за групата. Тя трябва да опита да го оползотвори.

Това не бива да се пропуска, защото САЩ са в противоречия с Китай. Отправен е призив и за европейски суверенитет.

Орбан смята, че трябва да се покажат различни решения. Повтори, че ЕС е важен за Унгария, защото ѝ дава големи хоризонти.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    63 1 Отговор
    Няма страшно евролентяите от Брюксел ще го разберат по трудния начин лошото е, че до тогава всички в ЕС ще духаме супата.

    Коментиран от #18

  • 2 Гочо

    70 1 Отговор
    Прав е Орбан,ЕС да си гледа интереса и да не се влияе от САЩ.
  • 3 хмм

    56 5 Отговор
    Глобалистите контролират целия свят. Политиката е театър за пред народите.

    Коментиран от #21

  • 4 Ще доживея ли

    54 3 Отговор
    Да чуя подобни коментари от някои български президент

    Коментиран от #25

  • 5 Сандо

    73 3 Отговор
    Прав е,но трябва ЕС да направи поне това,което направи Унгария - първо се отърва от МВФ,после изгони Сорос и неговите отрочета и едва след това пое въздух.А ако не беше задушаващата прегръдка на евроуправляващите,Унгария щеше да се превърне във водеща европейска държава.Но и сега са за пример на тези,които искат да са независими и да просперират,а не да слугуват на синергитиците.

    Коментиран от #9

  • 6 добро утро

    46 1 Отговор
    Но е напълно стиковано с интересите на САЩ , тя брюкселската администрация си е колониална администрация назначавана от задокеанската метрополия , тъпа , сервилна , алчна , без собствена позиция .
  • 7 Летописец

    43 0 Отговор
    За съжаление, в момента марионетките на Вашингтон и Турция в София изобщо не се интересуват от благополучието нито на европейците, нито на българите, а само рецетират опорките на Козяк.
  • 8 Юнак

    0 45 Отговор
    Само видях катила на снимката и ми става ясно нататък.

    Коментиран от #16

  • 9 Ти си

    4 26 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Ти май и транзит не си минавал през Унгария , та затова пишеш свободни съчинения !

    Коментиран от #11, #12, #15

  • 10 Европеец

    29 0 Отговор
    Някой най-накрая да им каже че "царят е гол". Остана някой в директен текст да им каже че от Брюксел са превърнали ЕС в краварска колония и е време Европа да стане независима със собствена армия.
  • 11 Изумен

    38 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ти си":

    А ти транзит минавал ли си през България за да видиш до къде ни докара това да сме краварска колония и правителствата да изпълняват безпрекословно нарежданията на Козяк.
  • 12 Сух

    26 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ти си":

    Супер е що? Будапеща я смятам за най-хубавия и зелен европейски град..

    Коментиран от #13

  • 13 Сух

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сух":

    столица
  • 14 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    24 0 Отговор
    Колко е прав човека как не разбраха от ЕС че ако ЕС ,Русия и Китай са заедно Американците ще гледат само как минава влака като малка гара.Може и да греша не съм политик просто моята логика.Там уж все избрани и накрая видяхме се .....
  • 15 Гошо

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ти си":

    Много задръстване има около Будапеща Та трябва да имаш предвид кога влизаш там
  • 16 Марин

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Юнак":

    Само като прочетох да ,,катила" и ми стана ясно нататък..
  • 17 Некой си

    19 0 Отговор
    Орбан е умен мъж.Знае,че Слънцето изгрява от Изток.
  • 18 Тъп Путлерист

    1 17 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    тоя боклук няма ли да го разкарате? ЗАБРАВИ ЛИ СССР???? МАЛКО ЛИ ВИ ТРЕПАХА РАШКИТЕ???

    Коментиран от #22

  • 19 не може да бъде

    16 1 Отговор
    Колко е прав Орбан може да се види в момента от състоянието на газовия пазар и изобщо на енергийния пазар.САЩ уж водеха бизмилостна война със Северен поток 2 и то преди всичко за да защитят беззащитните европейци от лошия Путин!Но ето че дойде момент в който американците по мое подозрение престанаха да се интересуват и от лошия Путин и от агресивния руски газ и не се бизпокоят много ,че молекулите на свободата пренасяни с американски газ не стигат до Европа !? И моето подозрение е ,че това положение ги задоволява защfто чрез скъпия газ на цена над 600-7000 USDза 1000 куб.мте си взимат своето!За тези които не знаят или не са разбрали досега,искам да кажа че САЩ са най-големият производител и консуматор на природен газ но добиват основно -над 70% шистов газ,а това си има своята цена!Тях не ги задоволява това ЕС да купува основно руски газ,даже да е евтин -тях ги интересува тазът в ЕС да е скъп и тогава на ЕС ще му е все едно откъде да купува и така американския газ ще го има на европейския пазар-в случай че на американците им остане такъв за продажба!?Американците видиме не се интересуват от това че Газпром реализира рекордна чиста печалба около 10/брутна около 20/ млрд.USD за първото полугодие и така на практика си покри разходите за Северен поток -2!?Важното е ,че американците си взимат тяхното -а Европа да го ду...!?

    Коментиран от #20

  • 20 Европеец

    13 0 Отговор

    До коментар #19 от "не може да бъде":

    Така е но само сляп не може да види че всички "санкции" срещу Русия засягат най-вече Европа и съвсем малко Русия и изобщо не засягат търговията между САЩ и Русия.

    Та целта на краварите е слаба и подчинена Европа - технологична Европа с ресурсите на Русия е рецепта за успех но това ще удари краварите. Нито рублата и нито юана скоро може да застрашат хегемонията на долара но еврото беше на път да се превърне в световна валута - точно за това нападнаха Садам и Кадафи защото искаха да търгуват петрола в евро и точно за това беше кризата от 2008.

    Та сега целта е в никакъв случай да не допуснат технологична Европа да се възползва от ресурсите на Русия и производствената мощ на Китай. За сега го постигат чрез марионетки на власт в Брюксел и страните от Европа но все повече хора взеха да се усещат.
  • 21 Верно ли

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "хмм":

    Настоящият ни Президент е имал подобни коментари, ама явно си пропуснал/а.

    Коментиран от #23

  • 22 Дух

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Тъп Путлерист":

    Бре,-при демократите всички знаят и говорят какво то си искат!
    Загря ли,чайник?
  • 23 Верно ли

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Верно ли":

    Това беше за коментар 4, иначе изцяло съгласен с 3
  • 24 Руснак

    9 1 Отговор
    Браво Орбан. Казва каквото мисли. Ами къде са българските ръководители? Никога не съм чувал мнението им. Съществуват ли те изобщо?
  • 25 Небесен

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ще доживея ли":

    Всеки ден трябва да дава нашия президент такива коментари, но както винаги ги е казвал еди кога си но никой незабеляза, колкото и бързия отговор за кораба който си седи на брега и нито дума от него цяла седмица
  • 26 Не на национализма

    1 1 Отговор
    Извинявайте,ама този Орбан не е с всичкия си! Непрекъснато е контра на ЕС,а после казва че ЕС е важен за Унгария и и давал хоризонти! Орбане,Европеския съюз няма нужда от авторитарни вождове,или ти мислиш като Путин да си несменяем до гроб ??
Новини по държави: