Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 17:50 1 244 4

Сърбия трябва да намери решение с Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • ес

Това обяви Александър Вучич

Сърбия трябва да намери решение с Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Влизането в ЕС на Сърбия ще е трудно, докато страната не разреши въпроса с Косово. Това обяви сръбският държавен глава Александър Вучич, цитиран от РИА Новости.

Държавният глава е в Словения. Там той участва в срещата на върха на ЕС.

Поканени бяха представители на страните, които кандидатстват за влизане в групата. Вучич обяви, че има перспектива за разширяването на ЕС.

Важни са няколко дипломатически въпроса. За Сърбия водеща е темата с Косово.

Вучич обяви, че тук европейското отношение към неговата страна е различно и това е разбираемо. Той е готов да води диалог с европейско съдействие.

Правителството на Сърбия се надява, че така ще се намери решение.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормален човек

    10 1 Отговор
    Евала Вучане,
    До вчера обясняваше как никога няма да дадеш Косово, че Косово е сръбия. А днес искаш решения !!! ЕЕЕЕ, какво правят няколко милярда евро с хората 😂
    И като си на тая тема, виж какво ще правиме с изгонването на Русия от сърбия, напускането на евразийският съюз и визите за Китай???
    Абе бая оправдаваня те чакат 🤣
    Айде и поздрави на северните татари 😘

    Коментиран от #2

  • 2 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Нормален човек":

    Вучич от доста време се опитва да седи на няколко стола. Уж е с Русия, а сръбската армия консултират генерали от НАТО. Там министърът им на отбраната-Вулин бе една такава шушумига,че чак да го ожали човек. Вучич сега го направи министър на вътрешните работи.
  • 3 Ехоо

    3 0 Отговор
    "Държавният глава е в Словения". Все едно е българският държавен глава го казвате. Българите или са сърбофили или страхливци и се подмазват на тях. Арнаутите поне взеха пушките и излязоха на мейдана.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: