Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 11:16 9 718 7

Неизвестни лица за 5 минути направиха покупка, струваща милиарди долари

  • биткойни-
  • биткойн-
  • пари-
  • милиарди-
  • криптовалута

Биткойнът се възстанови след неотдавнашен удар от китайските регулатори

Неизвестни лица за 5 минути направиха покупка, струваща милиарди долари - 1
Снимка: Shutterstock

Неизвестни хора са купили биткойни на стойност няколко милиарда долара за пет минути, предаде Скай нюз, съобщи БГНЕС.

Главният изпълнителен директор на аналитичната компания CryptoQuant Ки Юнг Ху заяви, че огромните транзакции са свързани с рязко покачване на цената на първата в света криптовалута. Експертът написа в профила си в Туитър, че ръстът на биткойните е причинен преди всичко от голяма покупка на „китове“ (както се наричат ​​големи притежатели на криптовалута), а не от поредица от ликвидации на къси позиции. Ху отбеляза, че обемът на продажбите им след увеличаването на курса на криптовалута до 55,5 хиляди долара е само 17 милиона долара. Тази сума не би могла да повлияе значително върху стойността на биткойн.

По време на търговията на 6 октомври курсът на биткойните се е увеличил с повече от 9 процента на ден и в своя пик достигна 55,5 хиляди долара, според борсата Binance. През последните 7 дни цената му се е увеличила с 33 процента. По времето, когато новината беше публикувана, първата в света криптовалута беше на стойност 54 764 долара. Пазарната капитализация на биткойн беше 1 трилион долара.

Биткойнът се възстанови след неотдавнашен удар от китайските регулатори. На 24 септември Китайската народна банка (CB) нарече всички дейности, свързани с криптовалутите, незаконни и обеща да предприеме строги мерки за ограничаване на търговията им. След като тази информация се разпространи в медиите на 24 септември, биткойнът спадна с почти 3,7 процента.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сила

    12 4 Отговор
    ШИШИ И ПРОСТАКА
  • 2 честен ционист

    13 4 Отговор
    Вчера му казаха на Шиши - Обменяй, обменяй!
  • 3 БАЙ Х@Й‼️

    13 1 Отговор
    Новите "ОШФОРКИ" , сър ‼️
  • 4 Ей така се спекулира

    3 1 Отговор
    Когато е нерегулиран пазар и няма никакви правила и забрани за спекулации.
  • 5 3.14К

    5 1 Отговор
    Явно са пазарували хората на толупа! Така отпада необходимостта от нощни шкафчета.
  • 6 басня

    9 9 Отговор
    вчера се хванах да копая убиткойни,копах,копах,щото искам да си купя нов телевизор,но тока взе да навърта голяма сметка и се отказах. Оплаках се на един приятел и той ми вика,че на марс имало злато и било по-реалистично да отида до там и да си взема злато,защото телевизори с убиткойни не се продават!

    Коментиран от #7

  • 7 Басня

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "басня":

    Имаш ли биткойн продавам телевизор