Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 12:03 1 429 2

Канцлерът отрече обвиненията на австрийската спецпрокуратура: Невинен съм!

  • австрия-
  • себастиан курц

Себастиан Курц не вижда причина да подаде оставка, но опозицията обмисля внасянето на вот на недоверие срещу канцлера

Канцлерът отрече обвиненията на австрийската спецпрокуратура: Невинен съм! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Австрийският канцлер Себастиан Курц отрече обвиненията на специализираната прокуратура във Виена, че той и неговата партия са организирали публикуването на социологически проучвания в полза на канцлера и неговата Народна партия в местен таблоид.

Прокуратурата обвинява канцлера, че е знаел за схемата, при която таблоидът „Oesterreich“ публикува манипулирани позитивни за него и партията му социологически данни, а финансовото министерство под ръководството на партията на Курц публикува рекламни съобщения в изданието за милиони евро.

„Няма никакви доказателства за мое лично участие в някаква схема“, заяви Себастиан Курц в първото си интервю, след като прокуратурата влезе в партийната централа и канцлерството.

„Защо трябва да знам или дори да предполагам, че става дума за някаква схема, а още по-малко да участвам в нея, когато социологическа агенция публикува данни в ежедневник по поръчка на финансовото министерство“, попита Курц в интервю за австрийската обществена телевизия ОРФ.

Според него обвиненията са насочени срещу сътрудници на финансовото министерство. Курц не вижда причина да подаде оставка, но опозицията обмисля внасянето на вот на недоверие срещу канцлера.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 7 Отговор
    Невинен си, защото си психопат, недееспособен, сложен там точно по тая причина.
  • 2 Спецов

    5 0 Отговор
    Тия, защо имат спецпрокуратора?! Трябва да я закрият по нашият пример! Такива Спецове само тормозят невинните хора!
Новини по държави: