8 Октомври, 2021 08:05 3 110 3

Кипър облекчава мерките

  • кипър-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • облекчаване-
  • стадиони

Промените засягат стадиони, футболни мачове, кина, театри и концертни зали

Кипър облекчава мерките - 1
Снимка: Shutterstock

Облекчения на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса в Кипър решава правителството днес. Преди заседанието му президентът на страната Никос Анастасиадис ще бъде ваксиниран с третата доза ваксина, предаде БНР.

Промените засягат стадиони, футболни мачове, кина, театри, концертни зали, където присъствието е само за ваксинирани, съобщи здравният министър Михалис Хаджипанделас. Очаква се кабинетът да разреши влизането в тези зони и на неваксинирани хора с отрицателен PCR тест или сертификат за възстановяване след вируса.

Ще бъде увеличен максималният разрешен брой присъстващи на закрито и на открито на сватби, кръщенета и други социални събития. Задължителното носене на маска остава като защита както от коронавируса, така и от сезонния грип. Всички други действащи ограничителни мерки ще бъдат удължени до края на октомври.

75-годишният президент на Кипър Никос Анастасиадис ще получи днес третата доза ваксина. Той бе ваксиниран с двете дози на „Пфайзер” в края на декември миналата година и през януари тази година. От днес чрез електронния ваксинационен портал хората на 70 и повече години могат да направят заявка за поставянето на подсилващата инжекция. Досега в Кипър над 17 000 души от приоритетните за ваксинация групи са получили третата доза.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз пък се чудя

    4 3 Отговор
    Кипър гръцки или турски остров е?
  • 2 НИЯ

    4 2 Отговор
    И НИЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ ОТХЛАБВАНЕ НА МЕРКИТЕ. МНОГО ДЪЛГО БЯХМЕ В ЗАТЯГАНЕ
  • 3 Баба Гицка

    0 0 Отговор
    Отхлабва , ама другият път.....в Кипър не можеш да си купиш и хляб , ако не си набоден или тестван през два дена !