12 Септември, 2021 14:40 4 411 9

Драстични глоби за неспазване на мерките

  • кипър-
  • глоба-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • пандемия-
  • глоби-
  • пари

Магазини, заведения и други фирми най-често са санкционирани заради служители и клиенти без пропуск

Драстични глоби за неспазване на мерките - 1
Снимка: Shutterstock

Драстични глоби налагат в Кипър на компании и физически лица за неспазване на въведените мерки срещу разпространението на коронавируса. Над 3500-4000 проверки на денонощие извършва полицията в Кипър, предаде БНР.

Рекордни суми от по 8000 евро ще трябва да платят редица търговски обекти, санкционирани заради нарушения на противоепидемичните мерки само за последните дни тази седмица. С най-високата глоба са ударени компания и супермаркет в кипърската столица, в които при проверките са установени служители, работещи без задължителния коронавирусен „безопасен пропуск” (SafePass). Заради същото нарушение супермаркет в Лимасол се разделя с 3000 евро.

Заради хванати от полицията клиенти без „безопасния пропуск“ глоба от 8000 евро „спечели“ магазин за дрехи в Никозия, а супермаркет в столицата - 4000 евро. Бизнес в Никозия бе ударен с 8000 евро глоба за това, че не проверява клиентите си за притежаване на SafePass. Сертификатът SafePass удостоверява ваксиниране, преболедуване на вируса или тест на всеки 3 дни. 4000 евро струва на супермаркет в Ларнака неносенето на маска от неговия мениджър.

По 8000 евро глоба ще броят два известни нощни клуба в Никозия и Лимасол, в които при полицейската проверка е имало танцуващи посетители, а това е забранено от действащите мерки за безопасност срещу коронавируса. Многобройни са наложените глоби в размер от 500 до 1500 евро. От полицията посочват, че основното нарушение на гражданите е, че не носят маска, която се изисква на закрито и на открито. Магазини, заведения и други фирми най-често са санкционирани заради служители и клиенти без коронавирусния „безопасен пропуск”. Сертификатът е задължителен за всички работни места в Кипър, посещения на супермаркети, ресторанти, кафенета, молове, църкви, фитнеси, банки, клиентски центрове, в обществения транспорт.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sieg

    47 5 Отговор
    Всичко е за пари хора! Дреме им на правителствата за здравето.

    Коментиран от #8

  • 2 гадно

    35 3 Отговор
    Тия се чудят как да изгонят туристите и като гледам ще успеят.
  • 3 семи проф

    19 2 Отговор
    Много драстични тези глоби бе . При управлението на Тиквата глобите бяха 50 000лв. за обекти .Помним и 5000 лв глоба за не носене на маска .което ни гласяха при 100 до 120 евро глоба за маска в Европа. И пак глобите за маска в България са най големи .
  • 4 хо хо хо

    9 1 Отговор
    Като ги гледам тия на снимката и се чудя на кой му е необходимо това безсмислено съществуване.
  • 5 Наркос

    19 0 Отговор
    Мен като ме съдиха и глобиха за престъпление без жертва т.е някаква държавна измишльотина, че растението коноп им пречило , не съм се оплаквал !
    Даже всички ревяха "наркоман" ... аре сега дойде и ваща направо ви боцкат насила ахахаха
    Напълно здрави хора преследвани защото виждаш ли са нямали късмета да се розболеят или да ги инжектират по три пъти на 6 месеца с ковид ... да ви е честито наркомани още много игли да ви напукат и глобяват докато започнете да цените свободата
  • 6 Майна

    19 0 Отговор
    От пет до петнадесет месеца им дават живот на тези с паспортите ,вчера гледах интервю на един от водещите специалисти в тези терапии
  • 7 DrivingPleasure

    22 1 Отговор
    Обикновен фашизъм - лошото е, че вече няма кой да излезе да се бори срещу него. Няма ги свободомислещите, от години тренират не свободни хора, а роби с робско мислене.

    Коментиран от #9

  • 8 Да за пари е но

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Sieg":

    Целта е не правителството да има пари а народа да няма щото правителството ше си напечати колко иска хартишки ама народа не може и като ти вземат парите под всякакъв предлог те заробват още или направо налагат геноцид хуманен със съвременни методи
  • 9 бИшон

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "DrivingPleasure":

    ОФФФ, добре че са патриоти като теб че иначе за къде сме .....много знаеш ти какво е фашизъм, аз щото съм съм лабораторна мишка и за това обиколих 7 държави в европа тази година....и сщо така робски почивах в тях...Ама как да го разберете като не виждате по далеч от копчетата на клавиатурата....айде със здраве си останате....