Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 18:35 2 177 10

Забавянето на преговорите с ЕС води до спад в подкрепата

  • северна македония-
  • стево пендаровски-
  • българия

Това обяви Стево Пендаровски

Забавянето на преговорите с ЕС води до спад в подкрепата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Забавянето на преговорите с Европейския съюз може да има последствия за обществената подкрепа по темата. Това обяви държавният глава на Северна Македония Стево Пендаровски, цитиран от Катимерини.

Държавният глава посети Гърция през миналата седмица. Там той търсеше подкрепа за старт на преговорите.

Даде висока оценка за сътрудничеството между двете страни. Припомни, че затова е трябвало да се направят редица компромиси.

Той призна, че има играчи извън региона, чието влияние се усеща. Пендаровски припомни, че преди Гърция е била основният противник на македонското европейско присъединяване, а сега е негов водещ поддръжник.

Македонското правителство продължава да търси решение с България. Някои граждани обаче започват да си мислят, че страната няма как да е сама в това и че българското правителство получава подкрепа на водещи европейски играчи.

Това води до диалог за алтернативи. Пендаровски вярва, че може да се намери договор с България, който да е добър и за двете държави.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    29 0 Отговор
    Ще стоите в кошарата ,докато се смирите !!
  • 2 Татарина

    15 0 Отговор
    На тати умното момче, ако може да се изкаже по темата, то е навсякъде компетентно!
  • 3 Дядо Гъдю

    19 0 Отговор
    За истината нам подкрепа ни не треба, имаме документи, вие да му мислите как ще убедите Европата, че сте потомци на Сашо обратния и Филип Кьоравия!
  • 4 нашия

    25 0 Отговор
    те и тези които подкрепят в Македония влизането в ЕС не знаят какво дърво ги чака...подкрепят защото са им казали ,че така ще е по=добре,но не са им казали за кого....
  • 5 Сатана

    25 0 Отговор
    Макетата и те искат да блажат от Еврофондовете ама Уец
  • 6 Полковник РУМНО

    17 2 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 7 име

    17 2 Отговор
    Припомнете му на тоя цар вул че гърците ги мотаха 28г. И му припомнете че никой от ФАЩ или брюкселските гнили зелки, не се интересува има ли обществена подкрепа.
  • 8 Абе Пенделовски

    10 2 Отговор
    Лека полека ще ви дойде акъла в главите. Ама много бой ще отнесете до тогава....И не си мислете, че нещо зависи от вас
  • 9 Стево Пенделовски

    9 0 Отговор
    Вие спазетв сегашния договор! Друг няма да има! Не мога да разбера защо постоянно ни занимавате с тези дабучи?! Да обикалят и да просят. Францата не ги иска. Това е! Германия проключинс водещата роля!
  • 10 България

    0 0 Отговор
    На кого му пука спада на доверието ви ЕС, тъкмо ще си траете както обикновенно, вие сте безгласна държава и такава ще трябва да останете
Новини по държави: