12 Октомври, 2021 20:20 2 047 23

Решение на глобални въпроси може да се намери само с Русия, Индия и Китай

  • италия-
  • марио драги-
  • русия

Това обяви Марио Драги

Решение на глобални въпроси може да се намери само с Русия, Индия и Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Ясно е, че решение на глобалните въпроси няма как да се договори без Индия, Китай и Русия. Това обяви премиерът на Италия Марио Драги, цитиран от ТАСС.

Премиерът обяви, че има важни теми. Те трябва да бъдат обсъдени на срещата на групата на водещите двадесет държави.

Основна тема там ще е въпросът с климата. Драги смята, че Русия, Индия и Китай трябва да участват в подобни разговори.

Реално без тях няма как да се намери реално решение. Драги обяви, че това са глобални теми.

Важно е да се намери общ диалог по тях. Той очаква подкрепа и от останалите западни държави.

Предстоят дискусии по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смерш

    27 1 Отговор
    Основна тема трябва да бъде глобалната заплаха от ислямския фундаментализъм,който е безкомпромисен и фанатично отдаден на емоции изключващи страх от смърта!
    А това прави западния свят изключително уязвим!

    Коментиран от #15

  • 2 Комунист

    5 10 Отговор
    Този е наш другар - комунист.
  • 3 Онзи

    13 1 Отговор
    Явно нещата с климата не са на добре.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Деян Икебаната

    14 0 Отговор
    Шаранчета, това с климата е пълна измислица. Би било много хубаво, ако поне някаква част от вас го разберат.
  • 6 Чичо Том

    2 25 Отговор
    Без чичо Сам няма да минете,гарги рошави!

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ами ти?

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ленин":

    Какво ще ми ядеш тая и следващите години бе,празно рафтче? Тъпанари-седесари,от времето на Стамболов Татарина все на куци коне залагате.Шматки..
  • 10 що се правите на глупави

    10 2 Отговор
    От едно 20г човека привикна да потребява разгулно. Научиха го глобалните корпорации, които поръчва евтино на изток и продават скъпо на запад. Ако иссате да ограничите вредните емисии, спрете боклуците-еднодневки, такива, чиято гаранция изтича и се развалят; стоки за еднократна употреба; стоки с ниско качество; стоки, проектирани да не подлужат на ремонт. Спрете свръх потреблението. Да, ще станат стоките по-скъпи, но и по-качествени, а и глобален ганьо ще се научи да пази, цени и ремонтира, вместо да хвърля и троши без да мисли. Обаче нямате дупце пред глобалния капитал, затова гледате да отбиете номера и всичко да е за сметка на крайния потребител.

    Коментиран от #17

  • 11 Чичо Том

    2 16 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха..":

    Чичо Сам командва парада,неграмотник!Доларес вся и всьо! А за Байдън,той е позор за американската нация!

    Коментиран от #13

  • 12 така е

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Дойдохме си на думата":

    Ке дойде време, в което евро, долари и паунди без покритие няма да са достатъчни за да си купиш стоки и храни. Белким ЕС се осъзнаят тогава, че само търговия не прави икономика.
  • 13 грешиш

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Чичо Том":

    Чичо сам няма какво да предложи. Простичко обяснено, долара има стойност не само когато се върти от ръка на ръка, а и когато зад него има производство. БРИКС, т.е Индия, Русия и Китай плюс Бразилия и Южна Африка си въртят помежду си каквото си искат без да плащат в долари, а и САЩ няма какво да им предложи. Те са 2/3 от света и няма какво да им предожат! Разбираш ли колко са зле? Затова краварите правят всякакви золуми по света, само и само тяхния долар да се върти. Трябваше да следват политиката на Тръмп да си възродят производството, щяха да търгуват с това, което правят и да получават колкото са вложили. Но алчните кравари не ги устройва.

    Коментиран от #19

  • 14 ивелин

    13 1 Отговор
    Г-7 тези лицемерни " господа" със скъпи костюми вратовръзки и часовници гледаха на страните поканени като наблюдатели високомерно и с пренебрежение си мислеха и продължавт да си мислят,че те опредят и ще определят съдбата на света господа колонизатори вашите времена отминаха те останаха в миналото вече други ще опредеят но не Вие !.
  • 15 ивелин

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "смерш":

    "Колективният, единият, цивилизованият" Запад разреши на С.Арабия,Турция и бяха построени повече от 1.500 (хиляда и петстотин) джамии с тяхно одобрение защото тези цивилизовани идиоти още не могат да осъзнаят поседствията които ще има след години.

    Коментиран от #20

  • 16 ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ

    3 0 Отговор
    Решения могат да се намират само тогава, когато има желание да се намират. В своята история Хомо Сапиенс е доказал, че е най- големия враг на самия себе си, както и на всичко останало и примитивното технологично ниво по никакъв начин не му е помогнало в еволюционен аспект. Неизбежно ще дойде времето, когато ще търси друг да взима решения вместо него, за да може да преодолее собствената си природа.
  • 17 Българинът

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "що се правите на глупави":

    знае да ремонтира и да си прави сметката. Какво ще кажеш за европейците, които на 2-3 години си сменят обзавеждането и техниката, както някои у нас телефоните.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 А де

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "ивелин":

    Е ти ли точно намери да го кажеш.Наясно ли си ,че Русия е най-бързо ислямизиращата се страна,като в Русия има повече мюсюлмани от колкото в цяла 700 милионна Европа общо ? Наясно ли си ,че Русия строй най-големите джамии ,а в центъра на Москва всяка година на Курбан Байрям се събират по над 1 милион мюсюлмани да се молят ? В Русия християнството изчезва ,като в момента християните там са около 50% ,а до две-три десетилетия в Русия може и вече християни да няма.

    Коментиран от #23

  • 21 Руснак

    1 2 Отговор
    Драги е прав. Русия е най - мощната страна във военно отношение, Китай е най-силната в икономическо отношение, Индия също има своето сериозно място в света. Без тези три страни Западът не може да направи нищо. Достатъчно е да се види как в същата Африка Русия просто измества Франция от бившите и колонии, и от Близкия изток измества САЩ.

    Коментиран от #22

  • 22 факти

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Руснак":

    Военно русия е едно джудже пред САЩ.Не знам как ти я роди главата тая глупост.Русуя нито има авиацията,нито военноморския флот,нито сухопътните сили и световно присъствие за да се мери с единствената суперсила в света САЩ.Защо буташ Русия при големите и още повече между шамарите на гигант като САЩ ? Русия военно не може да догони Китай,а ти със САЩ ги сравняваш.Няма по-силна икономика от С,няма и по-силна военна държава от САЩ.Тква даже лично вашия вожд лилипутин го заяви.САЩ имат най-силната и модернизирана армия за всички времена и Русия е едно джудже пред нея.
  • 23 т-п трол соросоиден

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "А де":

    Какво общо имат мюсулманите в Русия с долара. Хубаво си научил 2-3 опорки с лъжи, ама кажи някаква собствена мисъл конкретно по темата.
Новини по държави: