Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 13:35 2 192 37

САЩ имат по-добро образование, дори от Латвия

  • сащ-
  • образование-
  • джен псаки

Това обяви Джен Псаки

САЩ имат по-добро образование, дори от Латвия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Говорителят на Белия дом Джен Псаки обяви, че САЩ имат по-добро предучилищно образование, дори от това в Латвия, съобщи Вашингтон Пост.

Американският представител настоява, че нейната страна е водеща по този показател. Това е в сравнение с другите водещи страни.

В същото време процентът на записаните за подобен тип обучение в страната е много нисък. Предучилищно образовние получават около половината от четиригодишните деца.

Това е значително изоставане спрямо други страни. Реално в страни като Германия, Франция, Великобритания и Латвия подобна подготовка получават около деветдесет процента от децата.

Американската администрация планира нова програма в образовнието. Предстои да се обсъдят допълнителни инвестиции там.

Предучилищното образовние ще бъде основна тема на внимание. Водят се разговори по темата.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    57 4 Отговор
    Ако съдим по нея дори Тринидат и Тобаго имат по-добро образование от щатите.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Геле

    26 3 Отговор
    Гадна Америка с мюсли африко същества
  • 4 123

    28 2 Отговор
    Сравнението е убийствено, особено на фона на липсата на образование в нацистко-фашистка Прибалтика :)
  • 5 отегчен

    28 3 Отговор
    Елитните им болници и университети са едни от най-добрите в света. Обаче, средностатическия кравар там не може да припари.
  • 6 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    36 2 Отговор
    Чудя се, как ли са малките хАмериканчета с географията,
    колко държави извън Северна Америка могат да посочат...

    Коментиран от #29

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 сила

    32 1 Отговор
    убеден съм,че не знае КАКВО Е ЛАТВИЯ......като и гледам джендърската физиономия
  • 9 Kcaniba

    24 1 Отговор
    псаки е достойно лице на една достойна психиатрия, маскирана като държава - фащ
  • 10 ОтМенТолкова

    21 3 Отговор
    Краварите /ФАЩ/ са най-простата нация. Нямат елементарни познания по история,географи,физика,химия.А иначе са "голямата"работа.Не знаят дори собствената си краварска история.

    Коментиран от #15

  • 11 1234

    19 1 Отговор
    И 20% неграмотно население. Това е САЩ.
  • 12 Железаров

    14 1 Отговор
    Харвард е най-престижното учебно заведение.там завършват най-добрите лъжливи манекени.
  • 13 ужас

    19 1 Отговор
    По едно време тази беше пратила американски кораби към бреговете на Беларус.
  • 14 Георгиев

    17 0 Отговор
    Винаги я слушам с голямо удоволствие и откривам неща, за които изобщо не съм подозирал.
  • 15 факти

    5 28 Отговор

    До коментар #10 от "ОтМенТолкова":

    Средния коефицент на интелигентност на американеца е много по-висок от на българите.Американците са доста по-интелигентни и от слабоумната нация обитаваща руския краварник.Не случайно най-големите учени са американци ,почти всички иновации на тоя свят идват от САЩ и америкаа е най-развитата държава.А от друга страна ,не случайно целия свят сравнява русия с Нигерия....Даже Нигерийците може би са по-умни от руснаците.

    Коментиран от #18, #27, #30

  • 16 Ххх

    6 22 Отговор
    Най-добрите учебни заведения на тоя свят са американски.Всеки човек би дал мило и драго ,за да учи в САЩ.Дори децата на руския елит и олигархия учат в САЩ.От топ 100 на най-добрите Университети в света ,50 са американски ,а всичките от 1 до 20 място са само американски.Обучението в Русия например е толкова ниско и лошо ,че тея аборигени нямат университет който да се класира в топ 100.Запитайте се къде учат децата на Лавров и на полуръста Путин !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Човека Коза

    22 4 Отговор

    До коментар #15 от "факти":

    Соросня, пропусна турските клекала. Играл съм срещу американци на игри тип "викторина". По-глупави от тях няма собственият си г.зз не могат да намерят. Да не ти казвам по география, история и биология как са. Българчетата в предучилищната са по-интелигентни от средностатистическия крава, така ще тез четки ходи ги прави на Козяк, пред нас не минават.

    Коментиран от #19

  • 19 руски говедари

    3 20 Отговор

    До коментар #18 от "Човека Коза":

    Никой пет пари не дава за демагогията ти соросня краварска ! Американеца е прекалено интелигентен,за да го сравняваш с някакви долни ,нискоинтелигентни и необразовани племена като руснаците !

    Коментиран от #23, #26

  • 20 гнycнaта русия

    6 20 Отговор
    Те САЩ ги пощадиха вече веднъж рушляците в продължение на 5г от 1945 до 1950г, когато само те имаха атомно оръжие, докато алкохолиците не открадната чертежите. Горна Волта с ракети, това е Русия сега... Мизерия с мизерни крепостни дебили, на които им пълнат главите с пропаганда, за да забравят, че нямат още дори магистрали, здравеопазване и елемантарно качество на живот. Никой от съседните им народи не ги понася. Нека си стоят там в степния резерват и да си лъскат анимационните ракети. Само безродник българин, може да иска такъв скотски живот. Дори умните руснаци бягат през глава или пращат децата си да учат в САЩ и Лондон... Хахах. Нали, ако пратят там ракети ще утрепят и дъщерята на Лавров и Путин... Тези глупави перчения с ракети са за оскотелия руснак, та да може да преглъща по-лесно хлебеца и боярщника....

    Коментиран от #22

  • 21 2944

    6 1 Отговор
    След прочита на статията и коментарите.Благодаря ви хора.Развеселихте ме.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Човека Коза

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "руски говедари":

    Питай някой американец какво е Европа. 😂🤭😂
  • 24 Сандо

    11 2 Отговор
    Почти не ме интересува образованието в другите страни,интересува ме България.А ето го резултата за 30 години реформи,смяна на модела и деидеологизация и какви ли не още щуротии:близо 50 процента функционално неграмотни /като с всяка година той се увеличава/,тревожно намаление на КИ на българите,млади хора,нежелаещи да учат и работят,идейни и културни инвалиди.И ако продължаваме по този път,наистина ще ги стигнем американците,известни като най-тъпата и лакома нация в света.

    Коментиран от #31

  • 25 Gen Gurko

    16 2 Отговор
    Ако глупавата Псаки е пример за това, да имат да вземат. Половината не могат да посочат САЩ на картата от раз. Смаян бях от невежеството им.
  • 26 Човека Коза

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "руски говедари":

    „Газът, който преминава от Западна Европа през Украйна към Русия“ Джени Псаки, май 2014
    На същия референдум тя остро осъди изборите в ДНР и ЛНР: „По никакъв начин няма да признаем резултатите от тези избори. В социалните мрежи получихме информация за децата с глас … за използването на избрани въртележки. " 🤫😅🤣😂🤣🤯🤭🤭🤭🤭🤭
  • 27 БАЙ Х@Й‼

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "факти":

    Един дол дренки‼️ ПКП прати Пекин във Виетнам а тази прати шести американски флот край бреговете Беларус, обясняваше как Русия ще остане без газ от Европа щото Украйна ще спре газа за Русия заради Крим ‼️ А за средния коефициент- стига ли ти , че американско изследване пише , че 16% ( може да е малко повече) от янките мислят , че мляко с какао се дои от кафяви крави ‼️
  • 28 АТАКА

    6 6 Отговор
    4% от света са американците, и 1% от тяхното население владее 75% от икономикатна на света надута от печатене на зелени хартии, реално 20% от населението на САЩ са в затвора, 30% безработица, 20% бедни и просяци, замърсяваща икономика с над 300 бази по света за източване на ресурсите на планетата , неграмотно население 20% реално всички награди за технологии са подкупени с огромвна корупция, а образование то вече го нямат дори са на последно място, през последните дни са уволнени много учители понеже не повишават оценките на афроамериканците които незнаят да учат и пишат и им се дава образование без да са учили
  • 29 стария моряк

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Нищо не могат да ти посочат! На времето в Океански риболов , работехме в икономическите води на Щатите и имахме на борда наблюдател , американец , трета година следвал бизнес(по неговите думи) Когато си тръгваше след двумесечен престой на борда , не знаеше и не можа да посочи на картата България!
  • 30 стария моряк

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "факти":

    Ти бил ли си в Нигерия и Русия , че правиш такива сравнения?
  • 31 Ерец

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "Сандо":

    Преди няколко години се запознах във втората ми Родина с руска Еврейка живееща в Москва . Човек на интелектуалния труд - лекар онколог , супругът и също лекар кардиолог. И знаеш ли какви и бяха първите думи към мен “Та вие българите имате едни от най-добрите математици в света !” Дано не съм отегчителен с коментара си .

    Коментиран от #32

  • 32 Сандо

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ерец":

    Все още има живец в децата на България.Но за сведение на незнаещите:има създадена истинска система за следене,подбор и подкрепа на перспективните ученици,като някои от тях още след 8-ми клас се привличат на Запад.Познайте в чия полза?!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Вагнеровец

    1 5 Отговор
    Ако може тукашните русофилски идиоти да кажат дали ще изберат да си пратят децата да учат в русия или на Запад ,ако имаха такава възможност ?

    Коментиран от #36

  • 35 ах ти

    1 0 Отговор
    Джен, умница такава!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Kaiba

    0 1 Отговор
    Малко е парадоксално това. Образованието им също като здравеопазването е световна класа и най-доброто ,което пари могат да купят. Обаче ако нямаш пари получаваш точно обратното. Средностатистическият им студент излиза със почти 100 бона заем ,който трябва да връща и им е голяма мъка да го сторят. И със здравеопазването е така. Ще те гледат като писано яйце, но в замяна броиш хилядарките. Но от цял свят ходят студенти да учат там, със сигурност не е случайно. На който му сече пипето, там му е мястото.