Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 10:15 1 092 5

САЩ да премахнат митата за ЕС

  • франция-
  • мита-
  • сащ

Позиция на френски министър

САЩ да премахнат митата за ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ трябва да премахнат допълнителните мита за държавите от ЕС. Това обяви френският финансов министър Бруно льо Мер, цитиран от Блумбърг.

Френският представител е говорил с американския си колега Джанет Йелън. Поел е ангажимент за отмяна на данъка на Франция за дигиталните гиганти.

Големите икономики одобриха договора за реформа на данъците, с които се облагат водещите компании. Предвижда се минимален данък от петнадесет процента.

Сделката може да бъде приложена до две години. САЩ настояват да бъдат отменени дигиталните данъци в европейските държави.

Те все още не са дали гаранции, че ще отменят въведените от тях мита. Очаква се реално споразумение.

То ще сложи край на споровете по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    0 2 Отговор
    Изпратихме автобуса на Кирил Петков.Ще му върви по вода в този дъжд.
  • 2 Нормален човек

    5 2 Отговор
    А за визите за България и Румъния ще говори другия път 🙄
    Абе съюз-слънце 😂

    Коментиран от #4

  • 3 гостгост

    1 0 Отговор
    На Тръмп глупостите бяха тея мита.
  • 4 гостгост

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Нормален човек":

    Какво общо има това с даден съюз ? Точно и ясно е обяснено,че визите ще паднат когато изпълним критериите.Ето Хърватия си ги изпълниха миналия месец и до нова година ,визите за тях ще отпаднат.Да не мислиш ,че ние сме по-специални от другите и ,че някой ей така ще ни сваля визите ? Да не говорим и ,че България е последната държава в която е пълно с комунисти и русофили ,а останалия свят гледа много лошо на това.

    Коментиран от #5

  • 5 Нормален човек

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "гостгост":

    Общото е, че има подписани споразумение между ЕС и САЩ за безвизово пътуване, което САЩ не изпълнява в пълна степен, очевидно. Това поражда два въпроса:
    1. Защо някой в Европа си мисли, че САЩ ще изпълнява стриктно какъвто и да е договор с ЕС.
    2. След като нашите бизнес хора немогат да пътуват свободно, като останалите в ЕС, не ни ли поставя това в неравностойно положение, когато договаряме безмитния износ за САЩ?
    Но това са си мой разсъждения, може наистина да няма нищо общо между двете обстоятелства 🙄
Новини по държави: