Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 14:42 1 868 12

Германия намалява енергийната такса

  • германия-
  • такса-
  • енергия

Решение на правителството

Германия намалява енергийната такса - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германското правителство ще намали таксата за потреблени на електроенергия, съобщи Ди Велт.

Идеята е да се ограничат сметките на потребителите. Визира се таксата за използване на възобновяеми енергоизточници.

Използва се за разширяване на соларните и вятърните централи. Таксата ще намалее с четиридесет процента.

Това е най-голямото намаление до този момент. Таксата действа от двадесет години.

Тя беше в основата на енергийния преход. Вероятно ще бъде премахната през следващите няколко години.

Предстои да се компенсира с държавни субсидии.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Iviviv

    26 0 Отговор
    То всичко идва от тая измама зелената енергия. И от измислените вредни емисии.
  • 2 В българия

    20 0 Отговор
    Тук ще има такса въздух. Ще имаме въздухомери скоро време
  • 3 Сатана

    11 0 Отговор
    Таксата ще намалее но Ханс Грубер от Берлин ще плаща същите сметки както Махмуд Али от Дортмунд.
  • 4 лфбьлнд

    12 1 Отговор
    Тоест от продажбите на фолксваген няма да се покачват заплатите а от парите заделени за това ще субсидираме тока демек ще плащате по малко ток ама и ще взимате същите пари като резултат парите ви пак едвам ще стигат.
    Ако имам две туби от по 6 литра и 7 литра и първата е пълна с три литра и да преливам от вората у първата общото количество вода от 13 литра което имам нема се промени
  • 5 позеленял

    14 0 Отговор
    интертесно когато земята започне да се охлажда, понеже това са си нормални цикли, както зима и лято, та ще подгряват ли планетата?!
  • 6 Луда работа

    11 1 Отговор
    Разбирай мижи да те лажим,ще намалят сметките на домакинствата но ще вдигнат данъците на всички
  • 7 пешо

    10 1 Отговор
    "Предстои да се компенсира с държавни субсидии."

    демек, брашненият чувал ще си я плаща като поп отново. но вече не пряко. мъдро. вероятно, от грижа да не му се вдига кръвното.
  • 8 Ал Бънди

    8 1 Отговор
    А при нас поне ДДС-то да намалят. Така и така държавата печели от по високите цени - може спокойно да намали ДДС -то за тока,газта и горивата. Така парите ще останат в хората и не е нужно да се раздават някакви си енергийни помощи, които вероятно ще стигнат само до гласоподавателите от гетата.

    Коментиран от #11

  • 9 долу ЕС

    8 0 Отговор
    тук се играе една друга мръсна игра на Германия срещу всички в ЕС. ЕК се управлава от Урсула все пак. Нужно е ЕК само да спре търговията с емисии, защото такова нещо по света няма!!! само че не го прави,, защото така всички 26 страни ще наваксат немскат цената на тока, която от 10г е НАЙ СКЪПАТА В ЕВРОПА! СЕГА ВСИЧКИ ЩЕ ИМАМЕ ЕДНАКВО СКЪП ТОК БЕЗ ЦЕНОВО ПРЕДИМСТВО СКОРО И ЕДНАКЪВ КОРПОративен данък. е тогава технологично изпаднали като нас сме обречени! тока в сащ е 3 пъти по евтин.. защо ли?
  • 10 mi6osp

    5 0 Отговор
    Дотациите при добива на зелена енергия са средно над 28 пъти по-големи от тези при добив на енергия в АЕЦ. Германия спира ядрените си централи и минава на зелена енергия. Голямо дотиране ще падне.
  • 11 Watchdog

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ал Бънди":

    Бънди, това с намаляване на ДДС работи само при непълно регулирани цени- от производителя до крайния търговец. Иначе преодстъпения данък отива в увеличение на маржа на търговците. Сметките за енергия са основен източник за постъпление на ДДС , а той самия е основен приходоизточник в републиканския бюджет. По евтино и разбира се логично би било да се атакуват или да не се изпълняват директивите на ЕС , които регулират целия сектор енергетика. Тогава и цените ще поискат на старите равнища и бюджетите на държавите няма да пострадат
  • 12 ле ле

    0 0 Отговор
    а у нас да премахнат зверски акциз на горивата..и др.такси..все едно сме роби, гледаш не гледаш все идва ред нещо да платиш..сменят ти електромер..плащай,водомер..пак броиш..ддс и други малоумни плащания..и все избираме идиоти да ни управляват и да не грабят..
Новини по държави: