Last news in Fakti

20 Октомври, 2021 14:54 1 977 32

Европа е единственият регион в света с повишение на случаите на COVID-19

  • сзо-
  • европа-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • пандемия

Най-голям спад на инфекциите има в Африка

Европа е единственият регион в света с повишение на случаите на COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация съобщи, че през последната седмица има 7-процентно увеличение в броя на новите случаи на коронавирус в Европа, единствения регион с отчетено повишение по този показател, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

В огласените снощи данни за хода на пандемията здравната агенция на ООН посочи, че за този период са отчетени около 2,7 милиона нови случая на COVID-19 и над 46 000 починали, равнище, което е сходно с данните за предишната седмица. Най-много нови случаи на заразяване има във Великобритания, Русия и Турция.

Най-голям спад на COVID-19 инфекциите има в Африка и западнотихоокеанския регион, където те намаляват съответно с около 18 и 16 процента. В Африка намалява и броят на смъртните случаи, с около една четвърт, въпреки крайния недостиг на ваксини на континента. Други региони като Америките и Близкия изток отчитат подобни на тези от миналата седмица стойности, посочи СЗО. За трета поредна седмица обаче има скок на новите случаи на заразяване в Европа, където те са около 1,3 млн. Над половината от страните в региона отчитат повишение по този показател, заяви СЗО.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    59 1 Отговор
    Заради масовата "ваксинация" Европа чупи рекорди по заболеваемост?

    Коментиран от #18

  • 2 ЕС Натовец

    24 0 Отговор
    Не се научихте, през зимата съм командирован над Европа, лятото над Австралия и Южна Америка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 честен ционист

    20 1 Отговор
    Щото идва време за бустера.
  • 5 Киро

    17 0 Отговор
    Няма спиране тази игра. Следващата стъпка е края.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 The Beyonder PR

    33 0 Отговор
    Е тук се вихри и най голямата пропаганда за ковид, а и също Европа е най големия район на лгбти също заради пропагандата определо сме и най тъпия район в света една година санкции срещу Русия а после пищят като жени енергийна криза
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Майна

    31 1 Отговор
    НАЙ-НИСКИ СЛУЧАИ ПРИ НАЙ-НЕИНЖЕКТИРАНИТЕ-НА БАЛКАНИТЕ И ТОВА Е ОФИЦИАЛНО...НАЙ-ИНЖЕКТИРАНИТЕ С НАЙ-ВИСОК СКОК!!! САЩ ГОВОРЯТ ,ЧЕ ИМА СТРАНИ НА БАЛКАНИТЕ С МНОГО НИСЪК ПРОЦЕНТ НА ,,ВАКСИНАЦИЯ,, ИМАЙКИ ПРЕДВИД БЪЛГАРИЯ,В КОИТО НЯМА РАСТЕЖ НА СМЪТНОСТТА ОТ ПРЕДХОДНИ ГОДИНИ
  • 10 88888

    26 0 Отговор
    ЩО ТЪЙ БЕ, ЛАЙНЕНОВА?! НАЛИ СЕ ПОХВАЛИ С НАД 75% НАБОДЕНИ СЪС СУПЕР ВАКСИНИТЕ ВИ?!
  • 11 Стефчето

    3 19 Отговор
    Хора моля ви, ваксинирайте се. Вярвайте по-добре в науката отколкото на фейса! Да, засега положението е лошо, но до 2-3 години и 7-8 игли за много от нас ще бъде различно!

    Коментиран от #14, #15

  • 12 глей Ко нещо

    23 0 Отговор
    В Африка 95% са ваксинирани или 95% не са? Интересно, че където има най малко ваксини и кокошвида е малко.
  • 13 Пипи Чорапчето

    37 0 Отговор
    Опаааа! Ама как така в най-слабо ваксинираната Африка има спад с около 16-18 %, а в най-силно ваксинираната Европа - увеличение на новозаразените?!
    Какво ни казвате всъщност с тази статистика?! То и врабчетата вече ще се сетят;) В Африка към края на септември тази година общият % на ваксинация се движи така - 3,6 - 4,4%!
  • 14 The Beyonder PR

    25 0 Отговор

    До коментар #11 от "Стефчето":

    Стефче пълно е с научни платформи където самите учени признамват за натиск от правителствата да бълват пропаганда, ти се боцкай и с 20 иглички като за твоя акъл нищо ти няма
  • 15 само

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Стефчето":

    защото са учени ли да им вярваме?
  • 16 Мислещ

    19 0 Отговор
    Ами нормално, едните са най-набодени, другите най-ненабодени...познайте от веднъж кои кои са?
  • 17 Боже пази ни

    14 1 Отговор
    Такаа и поуката каква е?Нещо този ЕС много болен ми изглежда.!Що ли?
  • 18 Заради липса на тестове в Африка

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "😷😷😷":

    не се мре от ковид, а от всичко останало. Пък и кой ли го вълнува при тяхната раждаемост. Повече оцелели от ковид=повече потенциални емигранти. Между другото в Мароко има два пъти повече като %ваксинирани, отколкото в България.

    Коментиран от #27

  • 19 По така

    19 0 Отговор
    Още миналата година ви казах ,че африканците в страницата на уницеф казах тествайте си ваксините на европейците ние ваксини не искаме...
  • 20 Верно ли

    17 0 Отговор
    Най-голям спад на COVID-19 инфекциите има в Африка !!!! Я сега кажете какъв е процента на вакснатите в Африка - около 2% беше доскоро ако се не лъжа!

    Коментиран от #29

  • 21 Българин

    14 0 Отговор
    Ами Мънгъров каза, че така ще стане, оставете грипа да премине през всеки, и без това това ще се случи, науката и медецината не познават друг метод, затварянето не е решение. След като всеки преболедува, грипа сам изчезва, това се случи и в Африка, където за разлика от Европа с милионите ваксинации, там такива нямаше.
    Сега излиза, че ваксините не помагат, просто всеки трябва да го преболедува, по-голямата част от хората, без каквито и да било симптоми!!!
    Махнете всички мерки, ненужни са и съсипаха икономиката!!!
  • 22 Тра ла ла

    10 1 Отговор
    Да, защото е с най - голям % инжектирани. Ваксърите са най - тъпото население, но те сами се наказаха с глупостта си. "Ефектите" не закъсняват, очакват се и още. Поради подписът за "информирано съгласие" няма виновни и сами ще си теглят последствията.
  • 23 волен сидеров

    6 0 Отговор
    И ЗА ТОВА ОТ БЕЛГИЯ ЩЕ СЕ ПОЯВИ АНТИХРИСТА СЛАДКОДУМНИЯТ И УСМИХНАТ АНТИХРИСТ-НАБЛЮДАВАЙТЕ И СИ ОТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ И ПОСЛЕ ПАЗЕТЕ СЪРЦАТА ЗА ДА НЕ ВИ ГИ ПРЕВЗЕМЕ.В МОМЕНТА В ЕВРОПА СЕ ВСЯВА НАЙ МНОГО СТРАХ И ЩОМ СЕ ПОЯВИ СПАСИТЕЛЯ ДА ГО ПОСЛЕДВАМЕ-НО-ТОЙ ЩЕ Е СЛАДКОДУМЕН АНТИХРИСТ

    Коментиран от #28

  • 24 долу ЕС

    10 0 Отговор
    най хубавото на сегашните кризи, мигрантска, здравна, енергийна и от догодина и климатична и икономическа, е че с всяка следваща става ясно, че ЕС е едно джендърско недоносче несппсобно да се справи с никоя криза, напротив, ЕС генерира криза след криза и няма кого да обвинява вече. Всеки да св спасява сам чрез междудържавни търговски споразумения както е по целия свят от стотици години. Политическата из мет ЕС трябва да бъде прекратена веднага!

    Коментиран от #25

  • 25 Боже пази ни

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "долу ЕС":

    И при цялото това колективно вземане на решения от ЕС кой носи отговорноста за всичко?
  • 26 GnG

    3 0 Отговор
    БАНКИТЕ, са пипалата на ОКТОПОДА !

    Влизаш в БАНКАТА с МАСКА, пипаш ПАРИ, после си пипаш маската и в магазина отново си слагаш маската .

    Колко ли, БАКТЕРИИ и ВИРУСИ си натрупал по МАСКАТА , след като си получил пари от БАНКАТА ?!

    МАСКИТЕ, на КОГО "помагат" ?!
  • 27 В. АФГАНИСТАН КЪК Е МАЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Заради липса на тестове в Африка":

    ТАМ НЯМА ОТ СВЕТОВНИЯ МОР....СТРАННО.ТУКА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ БОЦКАТ ПОВЕЧЕ СА СПОМИНВАТ СТРАННО....
  • 28 000000

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "волен сидеров":

    АБЕ, ТУЙ ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ НАШ КИРЧО ХАРВАРДА? И ТОЙ Е ТАКЪВ УСМИХНАТ И ЗАХАРОСАН?!
  • 29 В АФРИКА СА БЕДНЯЦИ....НЕ СА ИНТЕРЕСНИ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Верно ли":

    ЗА ДОЕНЕ ...ВИЖ В ЕВРОПАТА СА ДРУГА РАБОТА ОТ МАСКА ДО ТЕСТ. ВАДИЖ ОТ ДЖОБА....В АФРИКА ХОДВТ БЕЗ ГАЩИ СЪОТВЕТНО НЯМАТ ДЖОБОВЕ СЪОТВЕТНО И ПАРИ....НЕ МОГАТ ФА ГИ ИЗНУДВАТ С ТОК ЗСПЛАТИ РАБОТА..

    Коментиран от #30

  • 30 GnG

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "В АФРИКА СА БЕДНЯЦИ....НЕ СА ИНТЕРЕСНИ":

    Във филма "КРАЯТ НА ИГРАТА - План за световно поробване" - в ютуб, се говори, че НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД в Африка ВЕЧЕ е НАЛОЖЕН !
  • 31 Някой си

    3 0 Отговор
    При симптом кашлица, отрицателен пср тест, добри кръвни изследвания и отличен рентген личния лекар казва, че въпреки това диагнозата е ковид. На кой да вярвам? На личния лекар, който казва, че е ваксиниран.На други лекари мои познати, които не препоръчват ваксиниране. На пср теста. На приятел лежал с ковид в болница, който казва че предпочита пак да прекара ковид , защото в интензивното е имало равен брой ваксинирани и неваксинирани и това не се съобщава на обществото. Има още много въпроси......Ваксинацията е личен избор, уважавайте го.
  • 32 Бай Манчо

    0 0 Отговор
    Още едно доказателство , че ваксините намаляват имунитета , заразяват повече и убиват - доколкото знам в Африка не достигаха ваксините , а ръководителите на страните които отказваха да наплашат населението с вируса бяха премахнати за назидание . От доста време учени казваха , че масовата "ваксинация" с тази течност ще отключи нови болести и вируси . Няма друг начин да се обясни бумът на заразени в най-набодените страни от Европа и америка .