20 Октомври, 2021 14:27 1 060 33

Гърция, Египет и Кипър разширяват сътрудничеството

  • гърция-
  • среща-
  • кириакис мицотакис

Голяма среща между страните

Гърция, Египет и Кипър разширяват сътрудничеството - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сътрудничеството между Гърция, Кипър и Египет е фар за стабилност. Това обяви гръцкият премиер Кириакис Мицотакис, цитиран от Катимерини.

Представители на трите страни проведоха голяма среща в Атина. Излязоха с общо обръщение.

Припомня се сътрудничеството в много области. Това е донесло постъпления за всяка страна.

Добавени са два меморандума към общия курс. Планирани са широки доставки.

Египет е готов да гарантира допълнителни доставки. Това трябва да разшири споразумението.

Трите държави имат обща позиция по повечето международни въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пишете си

    5 3 Отговор
    Антитурската коалиция се разширява.

    Коментиран от #5

  • 2 The Beyonder PR

    6 2 Отговор
    Гърция в съюз с НАТО, добри отношения с Русия, военен съюз с САЩ, военен съюз с Франция, сега и между Кипър и Египет, добър бизнес с Китай , съюз с всички а бай Ганьо се стопи на 5 милиона окупирани от САЩ и ни командват корумпирани предатели и една турска партия без икономика и армия направо сме цъфнали и чакаме трета национална катастрофа

    Коментиран от #29

  • 3 Кучетата лаят

    2 3 Отговор
    А керванът си върви
  • 4 Султан Ердоган

    7 6 Отговор
    В продължение на 500 години над 41 държави са били във владенията на Османската империя, разпростираща се на три континента.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хахаха

    4 5 Отговор
    етиопски роми + египетски роми = пак са си роми

    Коментиран от #15

  • 9 Турска мъка

    6 4 Отговор
    Вчера имаше изявление от Египет срещу Турция и енергийно споразумение с Гърция-Кипър, изявление на Европейския съюз срещу Турция относно незаконностите в Средиземноморието плюс Кипър и план за санкции, намесата на 10 западни посланици, така че Турция да изпълни окончателното решение на съдът по правата на човека по отношение на незаконно затворения Осман Кавала, Русия всеки ден убива турски джихадисти в Сирия, лирата се обезценява всеки ден, а Ердоган в отговор на всичко това увеличава заплатата си, тоест парите, с които купува бонбоните на внуците си, защото така или иначе е откраднал милиарди за негова сметка.

    Коментиран от #12, #13, #30

  • 10 Българска мъка

    2 2 Отговор
    Вчера работещите бедняци наблюдаваха колективния протест на работодатели и синдикати където синдикати защитаваха работодатели
  • 11 Ей барба ердо

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Turchin":

    През 1922 г. Турция беше с Франция, Италия, Русия, с английски неутралитет и въпреки това гърците успяха да стигнат до Анкара сами, преди да бъдат отблъснати от кюрдите. Днес, благодарение на Ердоган си сам .. Турция, със своята експанзионистична, неоосманска и ислямоцентралистична политика, успя да се отчужди от всички държави в непосредствения си съсед. Това е истинско постижение, което трябва да се научи: как една държава може да разруши в рамките на няколко години отношенията, които изгражда от десетилетия. Нито египтяните, нито евреите, нито арабите, никой вече не ви иска за съюзници и бизнес. Те искат Гърция. Ето колко малки и недостатъчни сте станали.

    Коментиран от #14, #17

  • 12 Както ти казах

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Турска мъка":

    Керванът си върви, а на вас ви остава само да лаете 🤣🤣🤣
  • 13 Мицо Vs Ердо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Турска мъка":

    5 -0
  • 14 Вярваш ли си на глупостите поне?

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "Ей барба ердо":

    Дано да си вярваш, че иначе как се живее като гледаш как все повече затъвате, а Турция върви напред

    Коментиран от #18

  • 15 само че

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хахаха":

    както сам разбираш, сиганските монголи не могат да бъдат по-умни от белите европейци. в крайна сметка едните създават цивилизацията, а другите я унищожават. всички знаят това.
  • 16 Туркия ке падне

    4 2 Отговор
    По-всичко личи
  • 17 Ал-Сиси

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ей барба ердо":

    Докато Турция не промени поведението си, тоест престава да създава проблеми в Средиземноморието, да заплашва с война, да окупира незаконно чужди земи, да изпраща войски и наемници в страни в региона и да бъде убежище и съюзник на екстремистките ислямистки движения и организации, като Мюсюлманските братя и Хамас, възможностите за подобряване на отношенията със страните в непосредствена близост са ограничени.
  • 18 Заден ход

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Вярваш ли си на глупостите поне?":

    Малка държава, Швейцария, с население 10 пъти по -малко от Турция, се нарежда на 20-то място, извеждайки Турция от Г-20. Малка държава, но сериозна, честна, без крайности, заплахи за всички, тормоз на политически противници, войни, корупция. Малка, но без мракобесие и ислямофашизъм. Малка, но без Ердоган и Бахчели.

    Коментиран от #19, #21, #22

  • 19 Ярак Токмаков

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Заден ход":

    А ти в кое Г си, а да в поза Г за всички от началото на византийското робство, през османското, руското па на американското, все рая
  • 20 УжасТ

    2 2 Отговор
    Някой може ли да си представи времето 500 години, това е половин хилядолетие, ти да си роб на турците. Това колко ли поколения значи? И тези половин хилядолетие са ни изнасилвали и са ни променяли гена. УжасТ
  • 21 Erdoganomics

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Заден ход":

    Турция е унищожена. Най-голямата банкнота в Турция е 200 лири, което сега е по-малко от 20 евро. Когато беше създадена новата лира, тя отговаряше на повече от 100 евро. Скоро турците ще се нуждаят от камион, който да транспортира парите, за закупуване на продукти. Турция трябва да преиздаде банкноти поне от 1000 и 10000 лири.

    Коментиран от #24

  • 22 Упадък

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Заден ход":

    този луд старец Бахчели, лидер на терористичната организация сиви вълци, поиска днес да бъде арестуван британският посланик в Анкара, тъй като на среща в Атина на британските посланици от Турция, Кипър и Гърция с гръцкото политическо, икономическо и медийно ръководство той ги информира, че скоро ще настъпи политическа промяна в Турция и че се надява тя да бъде безкръвна.
  • 23 Така, значи

    5 5 Отговор
    Турция загуби голямата енергийна и геополитическа битка в Източното Средиземноморие. Египет го спечели. Египет ще бъде енергийният център за производство и транспорт на енергия до Европа. Египет ще забогатее, ще стане по-силна държава и ще бъде владетел. Турция избра да се скара с Израел, Гърция, Кипър, докато Египет в същото време установи близки отношения с всички тях и сключи споразумения. В същото време Египет се е укрепил до невероятна степен във военно отношение и Турция не може да се справи с това, докато населението му скоро ще бъде 150 милиона. Играта приключи. Ал-Сиси се оказа блестящ политик и турците загубиха поради некомпетентността на Ердоган.

    Коментиран от #27

  • 24 Заден ход

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Erdoganomics":

    Като нашите банкноти ли? Аз си спомням как с банкнота от 1 000 лева с лика на Левски си купувахме един хляб. После имаше и банкнота от 2 000 лева с Никола Фичев. Представяш ли си, как работихме цял ден за тази банкнота, а пък накрая можеш само два хляба да купиш. Имаше и с Захари Стоянов, 5 000 лева. А с лика на Владимир Димитров - Майстора знаеш, нали?Цели 10 000 лева, а е само една банкнота. Със сигурност си спомняш и за св. св. Кирил и Методий, е как, беше ни любима банкнота 50 000 лева, а е една банкнота. Те турците откъде ще знаят това, та при тях долара е 10 лири, направо смешно сравнение с нашия долар. Давахме три банкноти с лика на Левски, три хиляди лева за да ни дадат един долар. А за милионите няма смисъл да пишем, нали? Всички бяхме милионери, ама с този един милион можеш да купиш само тоалетна хартия, която струваше повече от банкнотата

    Коментиран от #28

  • 25 Дендиас

    3 1 Отговор
    Реакциите на Турция към двете споразумения, които Гърция подписа с Франция и САЩ, вчерашното тристранно споразумение Гърция-Кипър-Египет и доклада на Комисията, не могат да бъдат разбрани в рамките на принципите на правото, добросъседство, помирение между нациите и държавите. Споразуменията на Гърция с Франция и САЩ са абсолютно полезни както за НАТО, така и за стабилността и сигурността в нашия регион. Реакциите на Турция могат да бъдат обяснени само ако Турция счита себе си за атакуваща страна...
  • 26 Упадък

    2 3 Отговор
    Секс лъжи и видео... Оставка-бомба в окупираните територии, поради ... мастурбация!!! Оставката на бъдещия министър-председател, на псевдо-държавата в окупираните територии на Кипър, поради ... мастурбацията пред обществеността, чрез интернет, е наистина безпрецедентно развитие!! Това е кипърско -турският политик Ерсан Санер. Във вторник вечерта в интернет беше пуснато видео, на което се вижда как кипърско -турски служител мастурбира, докато гледа жена в бельото си. Очевидно никой не би могъл да търпи подобно нещо - дори Ердоган, чийто духовен син е амбициозният кипърско -турски политик. Видеото е изтекло от известния бос на мафията Седат Пекер, който е избягал в Персийския залив и периодично изобличава режима на Ердоган, на който е бил лоялен изпълнител на незаконни дейности. Това е мегатонен скандал, който ще повлияе на много местни фактори на окупираните територии - особено в тесния кръг на поддръжниците на Тайип Ердоган. Отбелязва се, че Ерсан Санер след 10 дни щеше да бъде представен за нов министър-председател на окупираните територии, назначен от Тайип Ердоган, след като, както е известно, доскоро коалиционното правителство на псевдодържавата подаде оставка.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Заден ход 'R'

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Заден ход":

    В къщата на обесения не се говори за въже... Новата турска лира стана националната валута на Турция на 1 януари 2005 г., еквивалентна на 1 милион стари турски лири. Поради високата инфлация в Турция от 70-те до 90-те години турската лира се обезцени значително. От около 9 лири за долар в края на 60-те години на миналия век, тя достигна около 1,65 милиона лири в края на 2001 г. Обменният курс на 1 януари 2005 г. беше: 1 щатски долар = 1 325 700 лири.
  • 29 Истината

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "The Beyonder PR":

    Гърция , когато нахлу в Анадола през 1919г беше в съюз с Франция, Великобритания и Италия и знаем как свърши всичко!

    Коментиран от #33

  • 30 Истината

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Турска мъка":

    Гръцката мъка няма край!

    Коментиран от #31

  • 31 Турска мъка...

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Истината":

    ...Абсолютна изолация. Прилагане на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, единна държава и премахване на гаранциите с изтегляне на чуждестранни войски от Кипър, казва Русия преди среща между външния министър Лавров и Христодулидис. Джефри Паят, посланик на САЩ в Атина: Възможността САЩ да създадат бази и на други гръцки острови е отворена. В същото време американски F-15, излитащи от бази в Гърция, летят над гръцките острови в Егейско море, които Турция се стреми да демилитаризира.
  • 32 Ей барба ердо

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Запознат":

    мюсюлманският народ на Египет се интересува той да забогатее и да просперира, а не „братският“ турски народ. Εгиптяните са добре наясно със своите икономически и геополитически интереси и затова са с гърците. 1 наистина нямате нищо законно да им дадете, 2 те искат целият газ да отиде в Египет, а оттам в Европа, като втечнен газ и електричество 3 Гърция е сериозна и достоверна страна, стълб на стабилността, който не се занимава с терористи и войни, т.е. нестабилност в бизнеса 4 вие сте техният явен противник, няма място и за двама ви, изчистете главите си от глупостите, които режима ви казва и ще го видите ясно.
  • 33 Да, всички знаем

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Истината":

    Свърши с помощта на кюрдите, СССР, Франция, Италия и неутралитета на Великобритания докато гърците сами бяха стигнали до Анкара.
Новини по държави: