Last news in Fakti

21 Октомври, 2021 13:10 2 407 20

Лекарите в Гърция стачкуват

  • гърция-
  • коронавирус-
  • лекари-
  • медици-
  • болница-
  • стачка

В повечето държавни болници липсват специалисти

Лекарите в Гърция стачкуват - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лекарите в Гърция стачкуват срещу проблемите в болниците. Синдикатите съобщават за липса на специалисти, недостиг на места за хоспитализиране и недостатъчен бюджет, предаде кореспондентът на БНР.

В 24-часова стачка са всички здравни работници в държавните болници, които приемат само спешни случаи. Протестите на гръцките лекари са срещу липсата на достатъчно медицински работници, включително и специалисти. Синдикатите съобщават, че в повечето държавни болници липсват лекари-специалисти.

На протестите днес гръцките медици настояват незабавно да отпадне наредбата, която остави без работа над 7000 неваксинирани здравни работници. Лекарите, които са на първа линия в борбата с пандемията съобщават, че не достигат легла в COVID-отделенията. От опозицията подкрепиха протестите на гръцките здравни работници и съобщават за „хаос в здравната система“, а пациентите са принудени да се лекуват в частни клиники. Да се увеличат бюджетните средства за здравеопазване вместо огромните разходи за въоръжаване, настояват депутатите от комунистическата партия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    63 3 Отговор
    Не само е ГЪРЦИЯ, ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ !!! И НЕ САМО ЛЕКАРИТЕ ,ВСИЧКИ ,КОИТО СА МИСЛЕЩИ ,НЕ С РОБСКА НАГЛАСА,МОЗЪЧНА!
  • 2 Грульо

    64 4 Отговор
    Правителствата по света съзнателно прецакват здравните системи, а в същото време парадират, че всичко било заради грижа за здравето на хората. Бойкот до дупка на ковит продажниците! :D
  • 3 Пучо Капучо

    45 4 Отговор
    Това ни чака и тук, само че малко по-зле...а после нека пак задължават хората да се ваксат.
  • 4 Майна

    49 2 Отговор
    Малоун сравнява случващото се днес с ваксините срещу COVID с незаконните медицински експерименти, проведени от нацистка Германия. „По време на Втората световна война евреите и други етнически групи бяха подложени на ужасни експериментални медицински изследвания“, каза Малоун. "И те го оправдаха, като казаха, че е за общото благо."

    Коментиран от #8, #13

  • 5 Майна

    40 2 Отговор
    ИЗОБРЕТАТЕЛЯТ НА ГЕННИТЕ ТЕРАПИИ РОБЪРТ МАЛОУН ПРИЗОВАВА ЗА НЕЗАБАВНОТО ИМ СПИРАНЕ
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    39 3 Отговор
    Имам позната, която работи в ковид отделение, тя казва, че си прави тестове за антитела и постоянно са високи. Явно срещата с пациентите поддържа имунитета на много медици повече от опитната течност ‼️
  • 7 Хахаха

    31 2 Отговор
    И що така няма места в Ковид отделенията, нали се боцнаха на 70%:)
  • 8 БАЙ Х@Й‼

    20 2 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Сега ивреити си го връщат на всички гои ‼️

    Коментиран от #10

  • 9 Ковидарите

    14 3 Отговор
    Е от Мицо Стнфордско-Харвардския слуга на Ковидарите толкоз, ама от сърце!
  • 10 Майна

    32 2 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й‼":

    Има големи протести и в ИЗРАЕЛ , НО СЕ МЪЛЧИ, НИЩО НЕ СЕ ПУБЛИКУВА..ТЯХНИЯТ НАРОДЕН ЗДРАВЕН КОМИТЕТ ИЗКАРВА ТОЛКОВА ДАННИ ЗА УБИЙСТВЕНОТО ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ,,ВАКСИТЕ,,...ПУБЛИКУВА ЛИ СЕ ТУК?? НЕ!
  • 11 Рошко

    14 2 Отговор
    А защо няма лекари, сигурно щото всички се чипираха е дано пак все някой да успее тази цио истка сган
  • 12 хихи

    19 3 Отговор
    ГЪРЦИТЕ НАЛИ СА ВАКСИНИРАНИ НА 85%? ГЕРБЕРАСТИТЕ ГИ ДАВАТ ЗА ПРИМЕР.
  • 13 ЕВРО НЮЗ

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Потърси как са се появили днешните фармацевтични компании през 60-те години, кои са били първооснователите и повече не се чуди....... Къде са отишли онези които са избягали от Нюрнберг и с какво са се занимавали
  • 14 Майна

    18 3 Отговор
    Сложността на тази криза трябва да бъде разгледана, включително силовите структури на глобалния капитализъм.

    Това, което също трябва да се разбере, са проницателните механизми, включително заплахи и подкупи, които се използват систематично, за да се овладее не само корумпираните политици, но и цялата правителствена структура на онова, което се наричаше „суверенни държави“.

    Предвижда ли се второ заключване в световен мащаб? Трябва да гарантираме, че това не се случва, което означава, че трябва да се изправим срещу правомощията на така нареченото „глобално управление“.

    Протестните движения трябва да поставят под въпрос легитимността както на финансовите участници, така и на политиците на високи постове.
  • 15 Майна

    21 2 Отговор
    Легитимността на политиците и техните мощни финансови спонсори трябва да бъде поставена под въпрос, включително мерките на държавната полиция, приети за налагане на закриването на икономическата дейност, налагането на паспорт за цифрова ваксина, както и носенето на маска за лице, социално дистанциране и т.н.

    Тази мрежа трябва да бъде създадена (на национално и международно ниво) на всички нива на обществото, в градове и села, на работни места, в енории. Профсъюзите, фермерските организации, професионалните асоциации, бизнес асоциациите, студентските съюзи, ветеранските асоциации, църковните групи ще бъдат призовани да интегрират това движение.

    Първата задача би била да се деактивира кампанията за страх и дезинформацията на медиите, както и да се сложи край на програмата за ваксинация срещу Covid на Big Pharma.
  • 16 Майна

    13 2 Отговор
    Разпространението на думата“ чрез социалните медии и независимите онлайн медии ще бъде предприето, като се има предвид, че Google, както и Facebook са инструменти на цензура.

    Създаването на такова движение, което насила оспорва легитимността на финансовите елити, както и структурите на политическата власт на национално ниво, не е лесна задача. Това ще изисква степен на солидарност, единство и ангажираност без аналог в световната история.

    Това също ще изисква разрушаване на политическите и идеологически бариери в обществото (т.е. между политическите партии) и действие с един глас .

    Трябва също така да разберем, че „корона проектът“ е неразделна част от имперската програма на САЩ. Има геополитически и стратегически последици. Това също така ще изисква евентуално сваляне на архитектите на тази дяволска „пандемия“ и обвинението им в престъпления срещу човечеството.
  • 17 Майна

    21 2 Отговор
    ОБЕДИНЕНИЕ И ОТПОР СРЕЩУ ЧОВЕКОНЕНАВИСТНАТА ГЛОБАЛИСТИЧНА ПОЛИТИКА!
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 1 Отговор
    В книгaтa ”Признaниятa нa eдин лeкaр...” нa д-р Рoбърд Мeндeлcoн въз ocнoвa нa дaнни oт пoгрeбaлнитe aгeнции, ca изнeceни фaкти, чe кoгaтo лeкaритe cтaчкувaт, cмъртнocттa cпaдa двoйнo!!! Звучи ви нeвeрoятнo, нaли? ... Тoвa cтaнaлo oчeвиднo, кoгaтo дoктoритe cтaчкувaли прeз 1973 гoдинa в Изрaeл ... Нeщo пoдoбнo ce cлучилo и 20 гoдини пo-рaнo, кoгaтo пaк cтaчкувaли мeдицинcки рaбoтници. Cъщият eфeкт e уcтaнoвeн И В МНOГO ДРУГИ ДЪРЖAВИ ПO CВEТA.........
    Зa пo- яcнo прoчeти книгaтa, имa и извaдки в мрeжaтa. Тaм щe прoчeтeтe и кaквo cтaвa c нeoтлoжнитe и плaнирaнитe oпeрaции...

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Омерзен

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Нищо чудно. Официалната статистика за смъртност на САЩ постави на трето място тяхната здравна система. Отиваш да те лекуват и гушваш букета. Грешни диагнози, сбъркани медикаменти или грешно дозирани, ненужни хирургически и други манипулации и изследвания, вътреболнични инфекции, лекарски грешки и т.н. до безкрай.
    Хуманната медицина умря по времето, когато Роклефелер тръгна да се занимава с това.
    Фармафията забрани билките в ЕС да се продават като лекарствен препарат, въпреки че фитотерапията се е доказала през хилядолетията.
    Само патентовани цярове с купища странични ефекти, скъпи, опасни и дефицитни. Евтините генерични лекарства изчезнаха, за да пълним гушите на Бигфарма. Пиеш хапче за едно, от него ти се разстройва второ, почваш второ хапче към първото, от двете се получава кофти комбинация, обърква ти се трето и влизаш в един безкраен порочен кръг.
    Има търговска дейност, хуманна медицина може да е оцеляла само в Куба и евентуално някъде из Азия.
    Търговската дейност не печели от здрави хора. Най-изгодно е да си хронично болен и да пиеш всеки ден по шепа хапчета. Пък колкото издържиш.
  • 20 мнение

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Днешната медицина е добра в диагностиката, в лечението - не. Лекарствата подтискат симптомите, не лекуват. В същото време имат куп странични действия. Лекуваш едно, увреждаш друго. Затова ползвам лекарства на билкова основа и билки. Ако не ми помогнат, няма да ми навредят. Мои приятели се превърнаха в ходещи аптеки, но стават все по болни.
Новини по държави: