22 Октомври, 2021 15:12 1 989 1

Голям протест в образованието на Сърбия

  • сърбия-
  • протест-
  • образование

Настояват за повишено заплащане

Голям протест в образованието на Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Работещите в сръбското образование започват голяма стачка днес, съобщи ДАНАС.

Днес те отказват да влязат в учебните стаи. Исканията им са да се приложи законът за трудовите възнаграждения в обществената сфера.

Настояват всички работници в образованието да получат повишение на заплатите от петнадесет процента. Предлага се изравняване на заплащането във всички сфери на образованието.

Получиха подкрепа от професионални групи. Служителите искат и намаляване на броя на учениците в клас в основните и средните училища.

Предстои диалог с правителството. Вероятно ще бъдат изпратени представители на групите.

Кабинетът обяви, че ще разгледа исканията на протестиращите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плескавица

    10 1 Отговор
    Сърбите винаги са се съпротивлявали повече от нас. И затова винаги са били зачитани повече от нас. Дори от великите сили. И сега се зъбят. А ние се пънем да ограмотяваме мургавите и търпим читаците, да не би да нарушим етническия мир, който съществува благодарение единствено и само на нас българите.
Новини по държави: