22 Октомври, 2021 17:52 1 321 6

Байдън е готов да посети южната граница

  • сащ-
  • мексико-
  • мигранти-
  • джо байдън

Демократът беше многократно атакуван от републиканците, че неглижира сериозния проблем с миграционния натиск, като дори не е посетил границата с Мексико

Байдън е готов да посети южната граница - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че ще обмисли посещение на южната граница, предаде CNN. Той се оправда, че не я е посещавал досега, защото е бил зает да посещава местата на бедствия в цялата страна.

"Прекарвах доста време, оглеждайки щетите на стойност 900 милиарда долара, нанесени от ураганите, наводненията и времето и пътувайки по света", каза той.

По-рано в размяната Байдън също защити решението си да запази част от строгите мерки на бившия президент Доналд Тръмп, които позволяват на имиграционните служби бързо да връщат хора, които пресичат границата, за да ограничат разпространението на Covid-19.

"Ние не връщаме деца, връщаме пълнолетни и многодетни семейства, но не връщаме деца при тези обстоятелства", добави той.

Припомняме, че Байдън бе атакуван от републиканците, че неглижира сериозния проблем с миграционния натиск, като дори не е посетил границата. САЩ и Мексико се договориха съвместно да се борят с общия проблем.

Миналия месец хиляди хаитяни нахлуха в САЩ в търсене на убежище, причинявайки хаос в малкото гранично градче Дел Рио, Тексас, след като се разположиха на лагер под мост.

Aдминистрацията на президента Джо Байдън предприе мерки да ги депортира и вече разчита на Мексико.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наскар

    5 0 Отговор
    Както всички напоследък казват Lets Go Brandon!
  • 2 1520

    5 0 Отговор
    ами че това е Бай Издън
  • 3 мушкато

    2 1 Отговор
    По заглавието помислих за инспекция на оня цървул. На Валерито.
  • 4 херодот

    5 2 Отговор
    Истинският президент знае,че южната граница е границата с Турция , а не границаат с Мексико!
  • 5 Упс

    4 0 Отговор
    Той бай Дън, докато обмисля може и да заспи или да получи призовка от Свети Петър, а той надали ще го пусне да инспектира каквото и да било.
  • 6 Аха

    1 0 Отговор
    Добре че ги предупреди, че да си носят противогази !